Ney Üflemek? :)
-
Pdfde varmış hakaten,sağolasın :)
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------
Pdfde varmış hakaten,sağolasın :)
-----------------------------Ne demek.. :)
-
Merhaba arkadaşım bende 7 yıldır ney üflüyorum msn ine ekle beni yardımcı olmaya çalışırım.
-
benim de ney üflemek hayalimdir. Bir türlü gerçekleştiremedim, iş güç falan diyecez de bahane değil. Bir yerinden başlmak lazım. O plastik neyi nerden buldun. İlk etapta alıp ben de senin gibi denesem diyorum :)
-
geçen kış kursuna gittim genç konservatuar öğrencisi bi hocamız vardı bize müziğin temel kavrmlarından itibaren başladı öğretmeye notalar değerleri usüller falan tam bikaç eser geçmiştik ki kurs bitti ( Halk Eğitim'deydi kurs ) gene başlayacak önümüzdeki ay. Çok çalışmak gerekiyor inanın birkaç ay hiç üflemedim ses bile çıkaramadım ilk elime aldığımda moralim bozuldu tabi :) bence bir kursa gitmelisin okadar ince detayları varki hangi perdeden nasıl çıkacak ses falan filan tabi bütün kurslar bizim kurs gibi olmuyor 2 eser geçip bırakıyorlar paralarını alıp insanların bizim hem hocamız genç bu işe gönül vermiş biri hem okulda ders aldığı insanlar çok kaliteli işini çok iyi yapan trt kariyerli insanlar.
Gnül verdiysen senin gibi gönül veren biyerden yardım almanı tavsiye ederim görüşmek üzere.
-
ah ah insana onun kadar yakın bir başka ensturman daha yoktur... nitekim anadoluda bağlama her ne kadar halk ensturmanı olarak bilinsede ve ustasının elinde eşi bulunmaz eserler çıkarsada yinede ney dünyada tektir... nitekim sesi kalbin en derin yerinden gelen bir çığlık misalidir... mesnevide söylediği gibi mübareğin dinle Ney'den...
hep hayal ettim çalabildiğimi ama bilgisayar başından kalkıpta gidip öğrenecek hiç vaktim olmadı... daha doğrusu ben o vakti kendime ve neye ayırmadım... bazen kendimi gaza getiriyorum ama sonra geri vazgeçiyorum... :(((