NFC Ne Zaman Ülkemizde Yaygınlaşır ?
-
nfc annesi ve babası tarafından terk edilmiş sokak çocuğu gibi ortada kalan bir teknoloji.
kimse elinden tutmuyor mk.
-
Iphone da nfc yi oyle kafamiza gore kullanamioz (bildigim kadari ile sdk da yok zaten)
Nfc tag info var android te o guzel calisiyor. Ama karti clone yapmak vs. Boyle seylere izin vermiyor alt yapi. Kart tanitimi icin s4 un bazi modellerinde visa chipi var onlara bankalar yukleme yapabiliyor. Yoksa tel kendisi kart gibi kullanilamio. Iphone kendi odeme sistemi ile izinvermekte ama turkiyede bkm nin kurallarina kumadigi icin kullanamiyorsunuz.
-
zalimadam bunu yazdı
nfc annesi ve babası tarafından terk edilmiş sokak çocuğu gibi ortada kalan bir teknoloji.
vodafoneyi aradım dedim ki nfc özelliğiyle kart yerine telefonumu kullanmak istiyorum cep cüzdanda dedim
sonra 2-3 kişi birbirine bağladı en sonunda bayi ile görüşün dedi nfc özellikli sim almam lazım neyse bayiye sözledim ilk defa duyuyorum öyle bişi yok dedi:)
müşteri hizmetlerini aradım genel müd sim talebiyle ilgili faks çekin dedi faks çektim sonra ses çıkmadı sikayetvar yazdım araştıracağız dediler 30 gün sonra genel müd aradılar
Biz o sim kartları tr de sadece 3 bayiye verdik sınırlı sayıda onlarsa ist ank izmir
hay amk dedim temaslı klllanırım dedim :Dadamlar aslıda nfcninde ne olduğunu bilmiyor hocu müşteri hizmetleriyle konuşmamı duysan dağda teknolojiden uzak birine cep telefonunu tarif ediyormuum gibi
-
rakkoc bunu yazdı
Iphone da nfc yi oyle kafamiza gore kullanamioz (bildigim kadari ile sdk da yok zaten)
Nfc tag info var android te o guzel calisiyor. Ama karti clone yapmak vs. Boyle seylere izin vermiyor alt yapi. Kart tanitimi icin s4 un bazi modellerinde visa chipi var onlara bankalar yukleme yapabiliyor. Yoksa tel kendisi kart gibi kullanilamio. Iphone kendi odeme sistemi ile izinvermekte ama turkiyede bkm nin kurallarina kumadigi icin kullanamiyorsunuz.
iphoneda bluetooth ile fotoğraf gönderimi yapamıyoruz .
gercı senden daha ıyı bılen olmaz sanırım kart ısını :) mavi kart ta nfc mı var rfid mı var .
kenkart larda nfc tum cıhazlarda mevcut ama beledıyeler kullanımına acmıyor. su anda bıldıgım kadarıyla manisada uygulamaya girmiş.
uygulamasınada nfc ıle guncelleme geldı . fakat sımdı ben 3 tane sehırde aktıf olarak kentkart kullanıyorum istanbul izmir ve kocaelide .
fakat altyapısı istanbulun beledıyeye aıt dıgerlerı önceden kentbanta aıt olan kentkarta aıt bu 3 kartıda tek cıhazda kullanabilecek miyim ?
sanmıyorum.
alanyada da dırekt olarak kredı kartı ıle uygulamaya gecmıs sanırım kentkart.
-
DJ_Alper bunu yazdızalimadam bunu yazdı
vodafoneyi aradım dedim ki nfc özelliğiyle kart yerine telefonumu kullanmak istiyorum cep cüzdanda dedim
sonra 2-3 kişi birbirine bağladı en sonunda bayi ile görüşün dedi nfc özellikli sim almam lazım neyse bayiye sözledim ilk defa duyuyorum öyle bişi yok dedi:)
müşteri hizmetlerini aradım genel müd sim talebiyle ilgili faks çekin dedi faks çektim sonra ses çıkmadı sikayetvar yazdım araştıracağız dediler 30 gün sonra genel müd aradılar
Biz o sim kartları tr de sadece 3 bayiye verdik sınırlı sayıda onlarsa ist ank izmir
hay amk dedim temaslı klllanırım dedim :Dadamlar aslıda nfcninde ne olduğunu bilmiyor hocu müşteri hizmetleriyle konuşmamı duysan dağda teknolojiden uzak birine cep telefonunu tarif ediyormuum gibi
hastayım peşini bırakmayan adamın, teknolojiler bu konuda genellikle turkcell tarafından giriyor türkiye ye,
nfc tam bir sony klasiği, süper arge berbat pazarlama
-
DJ_Alper bunu yazdızalimadam bunu yazdı
türkiyede olan bütün büyük firmalardan hiçbir zaman çözüm alamadım.
işbankası olsun vodafone olsun başka bir hizmet veren şirket olsun.
çünkü bok gibi para akıyorsa gerisini ziklemiyorlar. hizmet güncelleyelim geliştirelim seçeneği yok.
mesela kahpe çocuğu vodafon. bir ara vodafone geçmiştim bana 520 lira fatura soktukları zaman.
e devlet şifremi alabilmek için sms gelmesi gerekiyorken vodafonu aradım adamların e devlette vodafonun sms aktivasyon hizmetinin olmamasından haberi yok mk.
e devlette şifre gelmesi lazım diyor oradaki ibne müdür. diyorumki seçeneklerde vodafon numarası yazmak için seçenek yok.
adam diyorki sayfayı yenile. dedim yer yarılsın içine giresiniz. ibnenin evladı koskoca yazmış siteye adam vodafone sms hizmetimiz yoktur diye. hala müdür benle taşşak geçiyor.
sabaha kadar anlatsam bitmez. sistem eksikliklerinden dolayı şirketlerle ne sorunlar yaşadım varya .
-
hipokondriyak bunu yazdırakkoc bunu yazdı
iphoneda bluetooth ile fotoğraf gönderimi yapamıyoruz .
gercı senden daha ıyı bılen olmaz sanırım kart ısını :) mavi kart ta nfc mı var rfid mı var .
kenkart larda nfc tum cıhazlarda mevcut ama beledıyeler kullanımına acmıyor. su anda bıldıgım kadarıyla manisada uygulamaya girmiş.
uygulamasınada nfc ıle guncelleme geldı . fakat sımdı ben 3 tane sehırde aktıf olarak kentkart kullanıyorum istanbul izmir ve kocaelide .
fakat altyapısı istanbulun beledıyeye aıt dıgerlerı önceden kentbanta aıt olan kentkarta aıt bu 3 kartıda tek cıhazda kullanabilecek miyim ?
sanmıyorum.
alanyada da dırekt olarak kredı kartı ıle uygulamaya gecmıs sanırım kentkart.
Mavikart Mifare 4K, ulasim kartlarinin tek kartta toplanmasi gibi bir proje var bizde orada bir iki noktada cozum veriyor oluyoruz fakat sorun yonetmeliklerde.
NFC kisminda ise sorun android'in kendisi. Telefonun icinde guvenligi sagliyamiyor. Telefonu kart tam olarak kart gibi calisacak seklde bir donanimla uretmiyorlar obur turlu RFID'li kartlarin sifresini biliyorsan istedigin seri no lu karti clone'liya bilirsin. Buda ciddi bir guvenlik acigi. UID'nin tekilligi tehlikeye dusmesin diye RFIDli veya dualinterface java chiplerini telefonun icine koyuyorlar vs. oraya girersem cok uzar bu sohbet simdi ankaradan eve geldim biraz kafami dinliyim once :D
-
http://www.vodafone.com.tr/Servisler/Cep-Cuzdan.php
NFC sim kart alarak Vodafone aboneleri kullanabiliyormuş. Telefona uygulamayı yüklemeniz yeterli.
-
Mustafa bunu yazdı
http://www.vodafone.com.tr/Servisler/Cep-Cuzdan.php
NFC sim kart alarak Vodafone aboneleri kullanabiliyormuş. Telefona uygulamayı yüklemeniz yeterli.
http://www.tahribat.com/Forum-Nfc-Ne-Zaman-Ulkemizde-Yayginlasir-202672/2/#2512701
-
O yazını gördüm hocam. Burada iki tane Vodafone ana bayi var yarın onlara soracağım. Yok derlersen Vodafone genel müdürünün maili ve Facebook'u var. Atarım bir mesaj adama o günün yarını anında genel müdürlükten aranırım. :)