folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder NFC Ne Zaman Ülkemizde Yaygınlaşır ?

NFC Ne Zaman Ülkemizde Yaygınlaşır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

nfc annesi ve babası tarafından terk edilmiş sokak çocuğu gibi ortada kalan bir teknoloji.

kimse elinden tutmuyor mk.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Iphone da nfc yi oyle kafamiza gore kullanamioz (bildigim kadari ile sdk da yok zaten) 

Nfc tag info var android te o guzel calisiyor. Ama karti clone yapmak vs. Boyle seylere izin vermiyor alt yapi. Kart tanitimi icin s4 un bazi modellerinde visa chipi var onlara bankalar yukleme yapabiliyor. Yoksa tel kendisi kart gibi kullanilamio. Iphone kendi odeme sistemi ile izinvermekte ama turkiyede bkm nin kurallarina kumadigi icin kullanamiyorsunuz.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

nfc annesi ve babası tarafından terk edilmiş sokak çocuğu gibi ortada kalan bir teknoloji.

vodafoneyi aradım dedim ki nfc özelliğiyle kart yerine telefonumu kullanmak istiyorum cep cüzdanda dedim

sonra 2-3 kişi birbirine bağladı en sonunda bayi ile görüşün dedi nfc özellikli sim almam lazım  neyse bayiye sözledim ilk defa duyuyorum öyle bişi yok dedi:)

müşteri hizmetlerini aradım genel müd sim talebiyle ilgili faks çekin dedi faks çektim sonra ses çıkmadı sikayetvar  yazdım araştıracağız dediler 30 gün sonra genel müd aradılar

Biz o sim kartları tr de sadece 3 bayiye verdik sınırlı sayıda onlarsa ist ank izmir 

hay amk dedim temaslı klllanırım dedim :Dadamlar aslıda nfcninde ne olduğunu bilmiyor hocu müşteri hizmetleriyle konuşmamı duysan dağda teknolojiden uzak birine cep telefonunu tarif ediyormuum gibi

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

Iphone da nfc yi oyle kafamiza gore kullanamioz (bildigim kadari ile sdk da yok zaten) 

Nfc tag info var android te o guzel calisiyor. Ama karti clone yapmak vs. Boyle seylere izin vermiyor alt yapi. Kart tanitimi icin s4 un bazi modellerinde visa chipi var onlara bankalar yukleme yapabiliyor. Yoksa tel kendisi kart gibi kullanilamio. Iphone kendi odeme sistemi ile izinvermekte ama turkiyede bkm nin kurallarina kumadigi icin kullanamiyorsunuz.

iphoneda bluetooth ile fotoğraf gönderimi yapamıyoruz . 

gercı senden daha ıyı bılen olmaz sanırım kart ısını :) mavi kart ta nfc mı var rfid mı var . 

kenkart larda nfc tum cıhazlarda mevcut ama beledıyeler kullanımına acmıyor. su anda bıldıgım kadarıyla manisada uygulamaya girmiş. 

uygulamasınada nfc ıle guncelleme geldı . fakat sımdı ben 3 tane sehırde aktıf olarak kentkart kullanıyorum istanbul izmir ve kocaelide .

fakat altyapısı istanbulun beledıyeye aıt dıgerlerı önceden kentbanta aıt olan kentkarta aıt bu 3 kartıda tek cıhazda kullanabilecek miyim ? 

sanmıyorum.

alanyada da dırekt olarak kredı kartı ıle uygulamaya gecmıs sanırım kentkart.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mirino
    mirino's avatar
    Banlanmış Üye
    Dişi
    DJ_Alper bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

vodafoneyi aradım dedim ki nfc özelliğiyle kart yerine telefonumu kullanmak istiyorum cep cüzdanda dedim

sonra 2-3 kişi birbirine bağladı en sonunda bayi ile görüşün dedi nfc özellikli sim almam lazım  neyse bayiye sözledim ilk defa duyuyorum öyle bişi yok dedi:)

müşteri hizmetlerini aradım genel müd sim talebiyle ilgili faks çekin dedi faks çektim sonra ses çıkmadı sikayetvar  yazdım araştıracağız dediler 30 gün sonra genel müd aradılar

Biz o sim kartları tr de sadece 3 bayiye verdik sınırlı sayıda onlarsa ist ank izmir 

hay amk dedim temaslı klllanırım dedim :Dadamlar aslıda nfcninde ne olduğunu bilmiyor hocu müşteri hizmetleriyle konuşmamı duysan dağda teknolojiden uzak birine cep telefonunu tarif ediyormuum gibi

hastayım peşini bırakmayan adamın, teknolojiler bu konuda genellikle turkcell tarafından giriyor türkiye ye,

nfc tam bir sony klasiği, süper arge berbat pazarlama

Namaste!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

türkiyede olan bütün büyük firmalardan hiçbir zaman çözüm alamadım.

işbankası olsun vodafone olsun başka bir hizmet veren şirket olsun.

çünkü bok gibi para akıyorsa gerisini ziklemiyorlar. hizmet güncelleyelim geliştirelim seçeneği yok.

mesela kahpe çocuğu vodafon. bir ara vodafone geçmiştim bana 520 lira fatura soktukları zaman.

e devlet şifremi alabilmek için sms gelmesi gerekiyorken vodafonu aradım adamların e devlette vodafonun sms aktivasyon hizmetinin olmamasından haberi yok mk.

e devlette şifre gelmesi lazım diyor oradaki ibne müdür. diyorumki seçeneklerde vodafon numarası yazmak için seçenek yok.

adam diyorki sayfayı yenile. dedim yer yarılsın içine giresiniz. ibnenin evladı koskoca yazmış siteye adam vodafone sms hizmetimiz yoktur diye. hala müdür benle taşşak geçiyor.

sabaha kadar anlatsam bitmez. sistem eksikliklerinden dolayı şirketlerle ne sorunlar yaşadım varya .

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    hipokondriyak bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

iphoneda bluetooth ile fotoğraf gönderimi yapamıyoruz . 

gercı senden daha ıyı bılen olmaz sanırım kart ısını :) mavi kart ta nfc mı var rfid mı var . 

kenkart larda nfc tum cıhazlarda mevcut ama beledıyeler kullanımına acmıyor. su anda bıldıgım kadarıyla manisada uygulamaya girmiş. 

uygulamasınada nfc ıle guncelleme geldı . fakat sımdı ben 3 tane sehırde aktıf olarak kentkart kullanıyorum istanbul izmir ve kocaelide .

fakat altyapısı istanbulun beledıyeye aıt dıgerlerı önceden kentbanta aıt olan kentkarta aıt bu 3 kartıda tek cıhazda kullanabilecek miyim ? 

sanmıyorum.

alanyada da dırekt olarak kredı kartı ıle uygulamaya gecmıs sanırım kentkart.

Mavikart Mifare 4K, ulasim kartlarinin tek kartta toplanmasi gibi bir proje var bizde orada bir iki noktada cozum veriyor oluyoruz fakat sorun yonetmeliklerde.

NFC kisminda ise sorun android'in kendisi. Telefonun icinde guvenligi sagliyamiyor. Telefonu kart tam olarak kart gibi calisacak seklde bir donanimla uretmiyorlar obur turlu RFID'li kartlarin sifresini biliyorsan istedigin seri no lu karti clone'liya bilirsin. Buda ciddi bir guvenlik acigi. UID'nin tekilligi tehlikeye dusmesin diye RFIDli veya dualinterface java chiplerini telefonun icine koyuyorlar vs. oraya girersem cok uzar bu sohbet simdi ankaradan eve geldim biraz kafami dinliyim once :D

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

http://www.vodafone.com.tr/Servisler/Cep-Cuzdan.php

NFC sim kart alarak Vodafone aboneleri kullanabiliyormuş. Telefona uygulamayı yüklemeniz yeterli.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

http://www.vodafone.com.tr/Servisler/Cep-Cuzdan.php

NFC sim kart alarak Vodafone aboneleri kullanabiliyormuş. Telefona uygulamayı yüklemeniz yeterli.

http://www.tahribat.com/Forum-Nfc-Ne-Zaman-Ulkemizde-Yayginlasir-202672/2/#2512701 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

DJ_Alper

O yazını gördüm hocam. Burada iki tane Vodafone ana bayi var yarın onlara soracağım. Yok derlersen Vodafone genel müdürünün maili ve Facebook'u var. Atarım bir mesaj adama o günün yarını anında genel müdürlükten aranırım. :)

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 3032 Toplam Mesaj: 25