folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Nikon D3100 /18-55 Lens /55-200 Lens

Nikon D3100 /18-55 Lens /55-200 Lens

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi fotoğraf makinesini ve yanında bulunan iki lensi satıyorum.  Makine bana ait değildir eniştemindir, alacak olan kişi zaten benimle görüşüp alacak. :)

Bu makinelerden pek anlamıyorum ama sormak istediğiniz var ise zevk ile cevaplayabilirim.

Fiyat 1150 TL

İstanbul Anadolu Yakası nda ikamet etmekteyim.

”Tanrım, değiştiremeyeceklerim için sabır, değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, aradaki farkı anlamam için akıl ver.”
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    absconder bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi fotoğraf makinesini ve yanında bulunan iki lensi satıyorum.  Makine bana ait değildir eniştemindir, alacak olan kişi zaten benimle görüşüp alacak. :)

Bu makinelerden pek anlamıyorum ama sormak istediğiniz var ise zevk ile cevaplayabilirim.

Fiyat 1150 TL

fotoğraflar çıkmamış kardeşim, birde fiyatını çok yazmışın :) Sıfır ayarında bile olsa çoook. Bu fiyatlara satman çok Zor ama, hayırlı satışlar.

alektamovikmovik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek
    wordros bunu yazdı
    absconder bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba,

Fiyat 1150 TL

fotoğraflar çıkmamış kardeşim, birde fiyatını çok yazmışın :) Sıfır ayarında bile olsa çoook. Bu fiyatlara satman çok Zor ama, hayırlı satışlar.

GM 4G denen lanet ile çektiğim için ondan :D

Pazarlıksız fiyat demedim üstadım ve ayrıca 55-200 lensin sıfırı 600-700 liradan başlıyor. 

Pazarlık illa ki olur sabit fiyatta tutmuyorum. :)

”Tanrım, değiştiremeyeceklerim için sabır, değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, aradaki farkı anlamam için akıl ver.”
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Tek lens ve kamera ücreti?  Son Oluru pm birde kameranın çektiği fotoğraf varmı örnek? 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

lan arkadaş şakamısınız 3300 e dün alşam  1200 tl verdim neyse bu 55-200 lens temiz mi benim makinaya uyar mı 

Yav he he
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Tek lens ve kamera ücreti?  Son Oluru pm birde kameranın çektiği fotoğraf varmı örnek? 

Tek malesef hocam. Yarın çekip hem buraya, hemde özel mesaj yolu ile atarım hocam. Şu an yanımda değil.

erdem358 bunu yazdı

lan arkadaş şakamısınız 3300 e dün alşam  1200 tl verdim neyse bu 55-200 lens temiz mi benim makinaya uyar mı 

Şansına valla hocam.

İnanın hiç bilmiyorum, komple elden çıkarıyoruz aleti.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam bu tür ikinci el dslr satışlarında makinanın shutter sayısı önemlidir.

http://www.nikonshuttercount.com/

Yukarıdaki adrese belirttiği gibi small jpeg olarak bir fotoğraf çekip atarsan shutter sayısını verir.

Onun dışında 3100d güzel makinedir. Bende onun canon muadili var yıllardır kullanıyorum.

torpedo_XL tarafından 29/Ağu/16 21:34 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Olursa tek lens ve makinayi ben olayım diğer lensi de erdem hocamıza verin ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Yukarıdaki adrese belirttiği gibi small jpeg olarak bir fotoğraf çekip atarsan shutter sayısını verir.

Onun dışında 3100d güzel makinedir. Bende onun canon muadili var yıllardır kullanıyorum.

Motosikletin fotoğrafını çekmiştim hocam gündüz onu olduğu gibi dediğiniz adrese yükledim 36.647 mi ne dedi.

MhmdAlmz bunu yazdı

Olabilir tabii hocam neden olmasın. İkisi de elimizden çıkacak ise aynı zamanlı yapabiliriz sanırsam. Sorayım da ilk önce.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    absconder bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Motosikletin fotoğrafını çekmiştim hocam gündüz onu olduğu gibi dediğiniz adrese yükledim 36.647 mi ne dedi.

MhmdAlmz bunu yazdı

Olabilir tabii hocam neden olmasın. İkisi de elimizden çıkacak ise aynı zamanlı yapabiliriz sanırsam. Sorayım da ilk önce.

36k çok fazla değil. D3100 lerde genelde 120k ortalama shutter lifespan olarak görülüyor. Tabi sen bunu 100k de ortalama :D

Shutter sayısı ne ola diyenler olursa da şöyle açıklayayım.

Şimdi dslr makinelerde bildiğimiz perde(shutter) vardır. Her fotoğraf çektiğimizde de bu perde mekanizması doğal olarak çalışır. Belli bir çalışmadan sonra da perdenin bozulma riski doğuyor. Ha bu demek değildir ki 120k da hemen bozulacak. 3. fotoğraf çekişte de bozulabilir(abarttım) 500k çekimde de bozulabilir. Ama ortalaması budur.

Bu arada shutter sayısı fotoğraf kalitesini etkilemez.

Shutter bozulursa ne olur derseniz, 300tl civarı bir fiyata yenisini taktırırsınız(kendi servisine taktırın hassas bir işlem).

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diplomali-issiz
    diplomali-issiz's avatar
    Erkek

http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d3100-kit-18-55-mm-vr-lens-142-mp-3-lcd-slr-dijital-fotograf-makinesi.html

hocam sıfırı 1000 tl. sen 55-200 lensi ikinci el fiyata satıyorsun makinayı ve küçük lenside sıfır fiyatına satıyorsun sanırsam :|

Toplam Hit: 2015 Toplam Mesaj: 13
canon canon d3100