Nitrogliserin Hakkında
-
sadece sumu ... butun nitroglisernin patlayici ozelligini kaybetmesini saglarmi saglamz die biliyorum ..ama hadi zaman im kalmadi merka tan olcme beyler
-
enteresan
-
bir iki sallayınca patlayıcı bir özelliği kalmaz kanımca :))
-
Durqrimast bunu yazdı:
-----------------------------
sadece sumu ... butun nitroglisernin patlayici ozelligini kaybetmesini saglarmi saglamz die biliyorum ..ama hadi zaman im kalmadi merka tan olcme beyler
-----------------------------len meraklı köfte :) Düşünsene azcık..küçük bi teori kur kafanda..!
asit ve bazları seyrelten nedir,peki karışım ve çözeltilerin çözünürlük oranını arttıran yada azaltan!
mesela hidroklorik asit,bunun asitik değeri en yüksek değerlerden biridir.Bildiğim kadarıyla asit ve bazların özelliklerini ikiye katlayan kendileridir,yani asit+baz karışımı 2 misli asitik madde,baz+asit 2 misli
bazik karışım...
Su elementinin bileşenlerinde zaten çözünmeye müsait iki madde var, hidrojen ve oksijen...hidrojen tüm asitlerin ana maddesidir,oksijende bazların :) bunlar ayrıştırılmadığı takdirme hem asit hemde baz 'a ters etki yapar ve nötürleştirir...
Valla benim kimya bilgim bu kadarına izin veriyo,yanlışım varsa düzeltsin biri :) -
tm sende bi yere kadar ama sudan daha ii bişi olmasi lasm kac depo su ister blyonmu
-
Sodyum Karbonat :D veya herhangi bir karbonat asiti nötrlize etmek için
%50 aseton eklersen çok daha zor patlar
Peroksit tarafından 15/Nis/13 18:55 tarihinde düzenlenmiştir