[Nodejs] - Mysql Kutuphanesi Alternatifi
-
merhaba muritler
nette gezerken asagıdakı gıbı bır nodejs kutuphaesıne rastladım
https://www.npmjs.com/package/mysql-simple-query/v/1.0.17
acıklamadan bır sey anlamadım eskı versıyonlarda mysql baglantısının nasıl kurulacagı yazımıs ama yenı versıyonda belırtılmemıs.
eskı versıyondakı kodlarıda denedım ama baglantı saglıyamadım
bunun nasıl calısacagını tarıf edebılecek veya buna alternatıf bır secenek onerebeılecek varmı
lazz tarafından 12/May/20 10:21 tarihinde düzenlenmiştir -
bulamaman normal hocam :)
github'daki kodlari inceledim, bu tool, baska toolarla birlikte kullanmak icin yapilmis. Yani sorgu olusturuyor, db baglantisi yapmiyor. sorgulari daha kolay olusturmak icin yapmislar bunu.. db den veri cekmek icin degil
Simple mysql query builder to make querying, inserting, updating, and deleting easier for developers. This library can be used with any mysql library.
unbalanced tarafından 11/May/20 21:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Sequelize kullan hocam ORM de var içerisinde istersen onu da kullanabilirsin Basic Query de yazabilirsin.
-
-
promise ile mysql kullan hocam
-
unbalanced bunu yazdı
bulamaman normal hocam :)
github'daki kodlari inceledim, bu tool, baska toolarla birlikte kullanmak icin yapilmis. Yani sorgu olusturuyor, db baglantisi yapmiyor. sorgulari daha kolay olusturmak icin yapmislar bunu.. db den veri cekmek icin degil
Simple mysql query builder to make querying, inserting, updating, and deleting easier for developers. This library can be used with any mysql library.
onu anladım hocam ama baska toollarla nasıl bırlestırdıklerını anlamadım
@MhmdAlmz hocam dedıgın kutuphaneyede bakıcam
@yolbulucu hocam bu sekılde zaten kullanabılıyorum amacım ornektekı gıbı bır kod yazımına sahıp olmak
-
hocam sorunda nasil mysql baglanti kuracagini yazmamis yazmissin.. Ben de dioyrum ki, bu tool'un mysql ile dogrudan bir iliskisi yok. Sadece senin icin select, delete, insert ve update sorgulari hazirliyor.. Verdigin linkte söyle bir kod blogu var
db.select('id, name'); db.from('users'); db.where('name', 'foo'); const results = db.query(); results.then(function(result) { console.log(result); });paremetre olarak gelen result, sql kodunu iceriyor.. Yani result = "select id, name from users where name='foo' " .. Bunu alip atiyorum MhmdAlmz in dedigi kütüphaneyi kullanip oradaki query kismina bu result degerini vereceksin.
Bu kütüphanenin ne kadar faydali oldugu tartisilir.. yani üstte yazdigim select icin o kadar kod yazmanin mantigi yok ama tablolarin karisiksa belki fayda saglayabilir
yerinde olsam bu tool ile falan hic ugrasmam, MhmdAlmz söyledigi kütüphaneyi kullanirdim ve sorgulari da direk yazardim.. Eleman biraz linq'e benzetmeye calismis ama bu cok ugrastiran türden olmus..
kolay gelsin
unbalanced tarafından 11/May/20 22:37 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
hocam sorunda nasil mysql baglanti kuracagini yazmamis yazmissin.. Ben de dioyrum ki, bu tool'un mysql ile dogrudan bir iliskisi yok. Sadece senin icin select, delete, insert ve update sorgulari hazirliyor.. Verdigin linkte söyle bir kod blogu var
db.select('id, name'); db.from('users'); db.where('name', 'foo'); const results = db.query(); results.then(function(result) { console.log(result); });paremetre olarak gelen result, sql kodunu iceriyor.. Yani result = "select id, name from users where name='foo' " .. Bunu alip atiyorum MhmdAlmz in dedigi kütüphaneyi kullanip oradaki query kismina bu result degerini vereceksin.
Bu kütüphanenin ne kadar faydali oldugu tartisilir.. yani üstte yazdigim select icin o kadar kod yazmanin mantigi yok ama tablolarin karisiksa belki fayda saglayabilir
yerinde olsam bu tool ile falan hic ugrasmam, MhmdAlmz söyledigi kütüphaneyi kullanirdim ve sorgulari da direk yazardim.. Eleman biraz linq'e benzetmeye calismis ama bu cok ugrastiran türden olmus..
kolay gelsin
şimdi anladım hocam uyku gerekıyormus yanı :)
hepınıze tesekkur ederım
@MhmdAlmz hocamın dedıgı sekılde ılerlıyecem
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Sequelize kullan hocam ORM de var içerisinde istersen onu da kullanabilirsin Basic Query de yazabilirsin.
Sequelize candın :) gerisi heycandır.
-
şimdi bir problemım var ve problem benı nodejs her yerde sıkıstırıyorcoumunu bulmayı hedeflıyorum
asagıda kodlarımı paylasıyorum
async function getAyarlar() { let getSecretKey= await mysql.query("SELECT Veri FROM tb_ayar where Anahtar='Key'"); secretKey=getSecretKey; console.log(getSecretKey); return getSecretKey; }bu fonksıyonum veri tabanındakı verı sutununu getırıyor
getAyarlar(); console.log('Ayarlar Yuklendi'); console.log('SecretKey: ' + secretKey);buda kullanım seklım
amacım get ayarlar fonksıyonu tamamlanmadan program devam etmesın bıtmesını beklesın.

ama sonuc bu
node js bu fonksıyonu beklemesını nasıl saglıyabılırım
-
rakkoc bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Sequelize candın :) gerisi heycandır.
Sequelize olayına alısmak lazım aslında ama cok karısık geldı suan