folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Node.Js İle İnternet Sitesi Yapımı

Node.Js İle İnternet Sitesi Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Yıl olmuş 2020. Herhangi bir dilde mükemmel olmak yerine bütün dilleri kullanabilecek bir mantığa sahip olmalısınız.

Veritabanı ihtiyacı duymayacak yalnızca contact form ile mail gönderme içeren bir web sitesi için .net gereksiz, js gerekli, php çok ideal

Sunucuda bash çalıştırıp websocketinize hükmetmek ve nosql veritabanlarıyla içli dışlı web projeleriniz için php yetersiz, .net zulüm node.js mükemmel ideal

Ultra güvenlikli, büyük ölçekli ve sürdürülebilir projeler için php frameworküne göre değişir, node.js tam bir spagetti, .net çok ideal

Windows masaüstü için C#'ı söylemeye gerek yok, Android için JAVA ile yapabilecekleriniz js ile oluşturulmuş mimarilere göre uçsuz bucaksız

Basit scriptler ve otomasyonlar için python diğer dillere göre harika işler çıkarıyor

Boot edilebilir bir uygulama yazmak için JAVA için aracı olmadan imkansız, python da nesi, javascripte dil mi diyorsunuz? c,c++'a muhtaçsınız

Yeri gelir MATLAB yeri gelir golang kullanırsınız

-------------

Yani özetle her dil ile belki her şeyi yapabilirsiniz ancak her dilin en iyi olduğu mutlaka bir alan vardır. Bu devirde dotnet c# değil OOP biliyorum denilmeli, python javascript değil scripting biliyorum denilmeli, mysql mssql nosql değil veritabanı biliyorum denilmeli, android programlama, ios programlama biliyorum denilmesi vsvs artırılabilir.

Konuya yanıt:

Hocam özellikle node.js ile 2012den beri içli dışlıyım. Express ile A-dan Z-ye web sitesi oluşturulur tabii ki. Hatta express.js kullanmadan da node.js ile web sitesi yapabilirsin. Ancak neden node.js bir kere bunu sormalısın. Eğer javascripti biliyorum bu yüzden diyorsan yine çok mantıksız değil ancak iyi tercih yapmalısın.

Şahsen ben javascripti çok seviyor olmama rağmen sunucu yönetimi, bash kullanımı, socket programlama ihtiyacı gibi durumlar olmadıkça node.js ile webte bir şey yapmıyorum. Apache, nginx ile birlikte bile çalışmak zulüm. Bir kere portlara proxy yapman gerekecek ve performans kaybı olacak. Yani mesela subdomain oluşturmak gereksiz uğraştırıcı. Öte yandan sağladığı basitlikler de var tabii ki. Özellikle kodlama kısmında çok daha kolay ve çok daha hızlı geliyor bana. Debug kısmı için typescriptçiler vs türedi ancak bence çok da gerekli değil. Örneğin PHP'de hatalı kod yazımında komple projen hatalı olabiliyorken javascriptle bana bir f5 kadar kolay geliyor. Tabii bu konuda da farklı görüşler var. Çünkü her js kodu değiştirmende mevcut scripti durdurup yeniden başlatman gerekiyor. Phpde böyle bir şeye ihtiyacın yok mesela. Fakat ctrl+s ile bu işlemi otomatik yapan onlarca eklenti var visual studio code'ta.

Pug/jade doğarken ölmüş bir html basitleştirme hedesi aslında. XML yapısı bana çok daha kolay ve anlaşılabilir geliyor. Ama jade ile iç içe girmiş bir element oluştururken bile karnına ağrılar girer. İğrenç bir görüntü oluşur. ejs bu konuda daha başarılı geliyor bana. Performans açısından hiçbir fark yok neredeyse. Micro seviyelerinde performans farkı var. ejs daha performanslı. Çünkü jade kullanılırken tümüyle okunup baştan sona yazılan bir şablon varken ejs ile bu minimuma indirgeniyor. Bence de ejs iyidir.

Basit web siteleri için PHP biçilmiş bir kaftan. Hem çok kolay, hem çok boğmadan ayrıca performans açısından da sıradan bir .net mimarisine göre bir kaç kat daha hızlı web siteleri oluşturabilirsin. Ancak büyük ölçekli (bunu birkaç mühendis/yazılımcı ile birlikte yürütülmesi gereken bir proje olarak görebilirsin) web siteleri için .net biçilmiş bir kaftan.

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

https://adonisjs.com/

buna da bak

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

https://adonisjs.com/

buna da bak

adonis iyidir, laravel like'tir. knex'in biraz ozellestirilmis versiyonu ile relational dbms yapilarini rahatlikla yonetebilirsiniz.

https://takip7.com backend adonis, front nuxt ile ayakta.

end tarafından 04/Ara/20 19:07 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Ben PHP nin artik olmesi gerektigini dusunuyorum :D 

Node js ile guzel seyler yapabilirsin hocam hatta fronend icin Vue JS kullanabilirsin diye dusunuyorum. DB olarakta kucuk bi proje icin MySQL guzel tercigh ama daha hizli olmak isitiyorsan Mongo yu falan tani ogren diyebilirim. 

Bunun bi ust leveli olarak backend olarak GO dusunebilirsin cok daha stabilite icin.

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
Toplam Hit: 4178 Toplam Mesaj: 15
node.js