Noel Baba Bizim Neyimiz?
-
Tamam hadi 2.mahmut olmasın başka biri olsun ne olursa olsun kardeşim bu adamın dönemimde zaten bir çok değişiklik yapılmış bunu inkar edemezsin + 1940 lı yıllarda amerikan koleji kurulurken , ingilizce öretecez size tamammı diye sorulurken , arel denen adam müzik sistemimizi değiştirirken , istiklal marşının bestesini bazı şerefsizler "carmen sylva" adlı valsden alırken hergün tikkyler , yabancı özentileri ortalıkta gezerken NERDESİNİZ ? hergün yabancılaşıyoruz adam gibi Türk kalmadı kaybettik diyorum sen hala bir umut peşindesin. hadi azmi bırakmayalım devam edelim kaç kişiyi kurtarabileceğiz ? imkansız değil evet hepimizin kanında Türklük var ?
amaaaa böyle forum köşelerinde (yanlış anlaşılmasın tahribat mükemmel bir forumdur ama gerçek düşünmek gerekir) konuşarak HİÇ BİYERE VARAMAZSIN
eğer savunacaksan kardeşim gel yanıma konuşalım görüşelim bişeyler yapalım bu iş için ama böyle kahvehanedeki insanlar gibi herşeye bi suç bulmak bi işe yaramaz diye düşünüyorum
-
ATAMİZ A.Q.
-
Benim kanka olur gece şu hediye olayını hal etsin delikanlı gibi rakı içecez.
-
1. Noel Baba, yılbaşına doğru gündeme gelen bir "dönem" figürüdür...
Nasreddin Hoca, yılın her günü yıldızdır!...
2. Noel Baba, 'bütün çocuklara karşılıksız armağan verme' gibi ütopik, imkansız bir fikrin kolpa kahramanıdır...
Nasreddin Hoca, 'parayı ver düdüğü çal' dürüstlüğüyle realist ve sahici bir kimsedir.
3. Noel Baba, çam ağaçlarının toplu katliamında başrol oynar... Nasreddin Hoca, sadece bindiği dalı keser, zararı daha ziyade kendinedir.
4. Noel Baba maddecidir, nesneler sayesinde ün yapmıştır...Nasreddin Hoca, paraya çevrilemeyecek bir zenginlik kaynağıdır, ruhu ve zekâyı besler...
5. Noel Baba, geyiklerin çektiği kızakla,üstelik bir de uçarak,itici bir sürrealite içindedir... Nasreddin Hoca,eşeğine ters binerek reel ortamda sürreallik gösterdiği için daha çarpıcıdır...
6. Noel Baba aslen Antalya çıkışlıdır fakat asimile olmuştur,doğum yerini meraklısı bilir... Nasreddin Hoca sonsuza kadar Akşehir'in evlâdıdır...
7. Noel Baba,herhangi bir babalığını göremediğimiz bir "baba"dır... Nasreddin Hoca, hepimizin hocasıdır!!!
-
Kreston bunu yazdı:
Tamam hadi 2.mahmut olmasın başka biri olsun ne olursa olsun kardeşim bu adamın dönemimde zaten bir çok değişiklik yapılmış bunu inkar edemezsin + 1940 lı yıllarda amerikan koleji kurulurken , ingilizce öretecez size tamammı diye sorulurken , arel denen adam müzik sistemimizi değiştirirken , istiklal marşının bestesini bazı şerefsizler "carmen sylva" adlı valsden alırken hergün tikkyler , yabancı özentileri ortalıkta gezerken NERDESİNİZ ? hergün yabancılaşıyoruz adam gibi Türk kalmadı kaybettik diyorum sen hala bir umut peşindesin. hadi azmi bırakmayalım devam edelim kaç kişiyi kurtarabileceğiz ? imkansız değil evet hepimizin kanında Türklük var ?
amaaaa böyle forum köşelerinde (yanlış anlaşılmasın tahribat mükemmel bir forumdur ama gerçek düşünmek gerekir) konuşarak HİÇ BİYERE VARAMAZSIN
eğer savunacaksan kardeşim gel yanıma konuşalım görüşelim bişeyler yapalım bu iş için ama böyle kahvehanedeki insanlar gibi herşeye bi suç bulmak bi işe yaramaz diye düşünüyorum
Hoca, osmanlının son zamanlarında ıslahat adı altında bir takım değişiklikler yapıldı. Bu her kes tarfındna biliniyor.Dönemin şartalrı doğrultusunda düşündüğümüzde bu ıslahatların "Osmanlıyı hasta adam olamaktan kurtarma" düşüncesinden öte bir amaç gütmediği aşikardır. Asıl büyük kültürel yozlaşama ise Cumhuriyet dönemi sonrasında gerçeklemiştir. Tabi bilişim teknolojilerinde ki süratli gelişme bu yozlaşmayı körüklemiş ve işi bu gün içinde bulunduğumuz duruma kadar getirmiştir. (Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bilişim teknoljilerine karşı değilim)
Ben 25 yaşındayım; gerek ünversitede okurken, gerekse şimdi, her fırsatta konuyla ilgili görüşlerimi mümkün olduğunca çok kişiyele konuşup tartışmaya çalışıyorum. Senin forum köşesi diye nitelendiriğin yerlerse günümüzde gençlerin ilgisini çeken ve bilginin payalşıldığı yerlerdir. Okul yıllarında, bu konuda daha geniş bilgiye sahip abilerimizin bildiklerini bizimle payalşmaları için, ben ve aynı doğrultuda düşünen bir kaç arkadaşım haftanın belirli günlerinde seminerler düzenlerdik ve mümkün olduğunca çok kişiyi bu seminerlere getirmeye çalışırdık. Çeşitli yerel gazeterede yazılar yazardık. Ama artık içinde bulunduğum şartlar yüzünden bu tür etkinliklerde bulunamıyorum. Bende öğrencilerime ve çevremdeki insanalara(ki çevremde çok fazla insan yok artık) bu tür telkilerde bulunmakla yetiniyorum.
bunun dışında ne yapabilrim bilmiyorum eğer senin konuyla ilgili bir fikrin, bir düşüncen veya bir önerin varsa lütfen bizimle paylaş "amaaaa böyle forum köşelerinde (yanlış anlaşılmasın tahribat mükemmel bir forumdur ama gerçek düşünmek gerekir) konuşarak HİÇ BİYERE VARAMAZSIN" demişsin peki ne yaparak bir yerlere varabiliriz? Madem bunun böyle olmayacağını biliyorsun o zaman bize nasıl olacağını söyle bizde o şekilde hareket edelim.
-
Bocam bak ben bu işle az uğraşmadım 1 sene önce Türkçeyi yaygınlaştırma ile ilgili bi sürü çalışmam oldu . yani şu var ki ben de aslında senin tarafındayım ama diyorum ya denedim. çok denedim hemde insanlar ciddi ciddi mal bi bok anlamıyolar kimsede milletine karşı bi sevgi kalmamış. herkez benliğini kaybetmiş bizim gibi insanlardan nadir var işte onun için yapacak bişey yok diyorum azınlık durumundayız. yapman gerekeni bende bilmiyorum ama büyük bi devrim gerek ancak.
-
Noel baba bizim malum alettin başı Kıllı ve kırmızı bir surat.
-
Bu ne yaa asıp kesmişsiniz yine, Senenin ilk günü insanlar topluca, eğlenmeye gidiyor diye demediğinizi bırakmamışsınız. Ne özentisi a.q Özenti olsak 26 Aralık ta kutlardık (noel) , biz gidip yılbaşında eğleniyoruz. Asıl sırf yılbaşı diye dışarıya çıkmayıp kendini filozof zannedenlere ne demeli........
-
pc_worm bunu yazdı:
Bu ne yaa asıp kesmişsiniz yine, Senenin ilk günü insanlar topluca, eğlenmeye gidiyor diye demediğinizi bırakmamışsınız. Ne özentisi a.q Özenti olsak 26 Aralık ta kutlardık (noel) , biz gidip yılbaşında eğleniyoruz. Asıl sırf yılbaşı diye dışarıya çıkmayıp kendini filozof zannedenlere ne demeli........
Değerli kardeşim,
Yıl başı ve noel arasında ki farkı sanırım burda her kes biliyor. Ne yıl başının, ne noelin bizimle ilgili kavarmalr olmadığınıda her kes biliyor. Bizim burda eleştirdiğimiz olaya gelince: bizim kültürümüzle, geleneklerimizle, milli benliğimizle uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmayan günlerin, Bu günlerin asıl muhattabı olan insanlardan dahi daha çok sahiplenilip kutlanamsıdır. Ki bu, yılardır sürüp devam eden kültürel saldırının mutlak zaferinin en somut delilidir ve bunu savunan insnaalrın ortaya çıkıp ne var bunda yılbaşında topluca eğlendiysek demeside hatta evinde oturup eğlenmiyen insanaları dolaylı olarak yobazlıkla suçlaması meselenin ehemmiyetini açıkça ortaya koyuyor.
Bunun dışında sana ne demeliyim bilmiyorum.
Aslında içimden "Ey Türk, titre ve kendine gel" diyesim geliyor fakat faydası olacağıan inanmıyorum. Çünkü biz titredikçe kendimizi kaybediyoruz.