Norm Ender İs Back

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Eminem'in Without Me şarkısına çekilen klip ile oldukça fazla benzerlik var. 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

aq çıktık yine yollara şarkısını çok seviyorum mesela bu herifin, ama durduk yere ben fero'ya yüklenmesini anlayamadım. salak aq. 

kendisini türkçe rap'in tanrısı sanıyor.

şarkı güzel falan ama gereksiz şeyler. 

bizim kitle böyle entrikaları seviyor o yüzden norm endere yazmışlar king geri geldi... kral döndü... reis naptın... filan falan.

amına koduklarım trap denilen şey yeni çıkmadı 90lara kadar uzanan geçmişi var. bizim toplum tam kanser hiçbir yeni şeye açık değil hep eskiye dönük fanteziler var.

osmanlı/ecdad/dedelerimiz meselesi gibi. 

Daniel-Koo tarafından 20/Tem/19 19:47 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

aq çıktık yine yollara şarkısını çok seviyorum mesela bu herifin, ama durduk yere ben fero'ya yüklenmesini anlayamadım. salak aq. 

kendisini türkçe rap'in tanrısı sanıyor.

şarkı güzel falan ama gereksiz şeyler. 

bizim kitle böyle entrikaları seviyor o yüzden norm endere yazmışlar king geri geldi... kral döndü... reis naptın... filan falan.

amına koduklarım trap denilen şey yeni çıkmadı 90lara kadar uzanan geçmişi var. bizim toplum tam kanser hiçbir yeni şeye açık değil hep eskiye dönük fanteziler var.

osmanlı/ecdad/dedelerimiz meselesi gibi. 

Hocam iyi hoş konuşuyorsun da 30 yaşına gelmiş ve zamanında hip hop kültürünü her yönü ile birebir yaşamış biri olarak, olayın senin bahsettiğin gibi varolmuş zararsız bir popüler kültür unsurunu karalama hareketi olarak görmüyorum. Göremiyorum. 

Platformu ne olursa olsun yapılan işler topluma has  gerçekçilikten uzak olmamalı. Olacaksa da pervasızca ve özgürlük adı altında pazarlanmamalı. Uyarılı, ölçülü ve keskin yapılmalı. Neden biliyor musun ? İnsanlar, bu insanları izliyor ve imreniyor. Ulaşılabilir platformlardan, bak hocam ben böyle yapabiliyorum, kimse umrumda değil, senin neden olsun ki, fikri uyandırırsan, toplumun bilinçli kesimi tarafından ipe gidersin. 

Eskiden varolan kültür, içerisinde gurur, aile, aşk, sevgi, cesaret, güven ve eli mahkum yasadışılık barındırırdı. Sen kaç yaşında olursan ol bu terimleri olması gerektiği gibi algılayabiliyordun, kıvamı belirsiz bir topluluğa dahil hissediyor ve işler çok ters gitmedikçe kendini geliştiriyordun. Yapılan işlerin gerek dil gerek tarz gerek bakış açısı yönünden bugünle kıyasla aralarında aşılması imkansız bir uçurum olduğunu kabul edelim.

Yarıdan çoğu anlamsız, gereksiz veya yönlendirme eğilimli cümlelerle hazırlanmış şarkıların, olabildiğine anlaması güç bir duyumsal yöntemle dile getirilmesine, eski dönemlerde yapılan işlerin sanatsallığını kabul etmiş bir insan olarak, en çok ‘’herkes bişiy yapmakta özgür dostum’’ diyebiliyorum. Bu bir noktada, kendime saygımdan dolayı ana avrat küfür edemediğim bir lübüş hakkında, o da bir insan en nihayetinde, dememdeki alt anlam ile aynı kapıya çıkıyorum.

Ben gelişmelere gayet dudak yalıyorum. Yaslandım izliyorum.

Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

Model XL

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Naruto bunu yazdı

Model XL

Besta veYasin

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Repinizi sikeyim. Ulkenin 2 gundur baska derdi kalmamis gibi bunlarin dissini konusuluyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

Şanışer gibi ıkına ıkına söyleyen birini tavsiye etmeniz de ayrıca komik.

ıkına ıkına söyledikleri ben fero,ezhel,istanbul trip gibi adamları çarpar böler

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    whopper bunu yazdı

Repinizi sikeyim. Ulkenin 2 gundur baska derdi kalmamis gibi bunlarin dissini konusuluyor. 

Napsinlar ciddili konulari konusunca tek yon silivri bileti kazaniyorsun.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Khan23 bunu yazdı
    literatur bunu yazdı

Şanışer gibi ıkına ıkına söyleyen birini tavsiye etmeniz de ayrıca komik.

ıkına ıkına söyledikleri ben fero,ezhel,istanbul trip gibi adamları çarpar böler

alayının içinden geçer Sarp

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

mekanın sahibiymiş bilmem neymiş, anca s2min sahibi olursun aq eksik eteği

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
Toplam Hit: 38972 Toplam Mesaj: 94
norm ender