folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Notebook Kasasından Elektrik Çarpması

Notebook Kasasından Elektrik Çarpması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Arkadaslar topraklama gunumuzdeki hemen hemen her elektrik elektronik cihazda vardir. Adaptorunde de vardir, cihaza giden hatta da vardir, prizde de vardir, binalarda da vardir. Topraklamanin mantigi cihazda biriken statik elektrigi ya da herhangi bir kacak durumunda elektrigi topraga aktarmaktir.

Arkadasin bilgisayarinda da muhtemelen kisa devre var. Statik elektrik ta prizden gitmek yerine daha kisa yol olan parmagi seciyor, bu kadar basit. 

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

http://www.pcworld.com/article/141516/article.html

DC devrelerde (diz üstü bilgisayar da bir DC devredir), AC gerilimdeki gibi bir topraklama olayı yoktur. Gerilim kaynağının + ve - uçlarından biri toprağa bağlanabilir. Kısaca şasenin tamamını kapsayan herhangi bir ayrı toprak hattı yoktur. Zaten maksimum 14.4 V olan DC gerilim genellikle öldürücü seviyede akım taşımaz. Benzer şekilde ne kadar diz üstü adaptörü gördüysem adaptörün bilgisayara bağlanan kısmı iki hatlı.

Yalıtılmış DC devrelerinde özel bir sebep yoksa topraklamaya da ihtiyaç yoktur. Topraklamanın amacı insanı korumaktır, makineyi değil.

Burada söz konusu olan statik elektrik. Büyük ihtimalle bilgisayarınızın kasası iletken alaşım. DELL'in kendisinin de açıkladığı gibi statik elektrik sadece rahatsız edici, zarar verici değil.

Orjinal adaptörü kullanıyorsanız durumu bildirerek bilgisayarı servise gönderebilirsiniz.

Kısacası diz üstü bilgisayarlardaki topraklama, ev hattındaki topraklamaya benzemiyor. Umarım açık olabilmişimdir.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Laptop Elektrik Kaçağı

benim lenovo z580 imin kasası metal. ilk denediğimde kasa da elektrik çarpıyordu.

sonradan öğrendiğim evde topralama yok. yani o prizde altta üstte olan açık demirler bi işe yaramıyor.

şarj edip bataryadan kullanıyordum. sonra evime geldim burda topraklama var fişten kulanıyorum çarpmıyor.

laptopun kendinde, adaptöründe vs akım koruması filan farklı olay evde topralamanın olmaması farklı olay ' mış bende çarpıla çarpıla öğrendim.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

http://www.pcworld.com/article/141516/article.html

DC devrelerde (diz üstü bilgisayar da bir DC devredir), AC gerilimdeki gibi bir topraklama olayı yoktur. Gerilim kaynağının + ve - uçlarından biri toprağa bağlanabilir. Kısaca şasenin tamamını kapsayan herhangi bir ayrı toprak hattı yoktur. Zaten maksimum 14.4 V olan DC gerilim genellikle öldürücü seviyede akım taşımaz. Benzer şekilde ne kadar diz üstü adaptörü gördüysem adaptörün bilgisayara bağlanan kısmı iki hatlı.

Yalıtılmış DC devrelerinde özel bir sebep yoksa topraklamaya da ihtiyaç yoktur. Topraklamanın amacı insanı korumaktır, makineyi değil.

Burada söz konusu olan statik elektrik. Büyük ihtimalle bilgisayarınızın kasası iletken alaşım. DELL'in kendisinin de açıkladığı gibi statik elektrik sadece rahatsız edici, zarar verici değil.

Orjinal adaptörü kullanıyorsanız durumu bildirerek bilgisayarı servise gönderebilirsiniz.

Kısacası diz üstü bilgisayarlardaki topraklama, ev hattındaki topraklamaya benzemiyor. Umarım açık olabilmişimdir.

arkadaşın dediği gibi dc devrelerinde topraklama yok en azından ben görmedim. adaptorden sonraki çıkışta topraklamaya neden ihtiyaç

duyulsun? bir çok elektronik devre hatta malzemeler statik elektrik yüzünden bozulur, bunların en başında bazı mikrochipler gelir o yüzden

genellikle devre çalışmasa bile bu tarz devrelere dokunmadan önce insan üstündeki statik elektrik boşaltılması gerekli ya da bunun yerine bazı

anti-statik örtüler kullanılarak yalıtım yapılmalıdır.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 4110 Toplam Mesaj: 15