folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebook Soğutucu Tavsiyenız

Notebook Soğutucu Tavsiyenız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

konuyla alakası yok ama "notebook soğutucusuz kullanılmaz" mantığı bence çok saçma.notebookun ısınması normal bişey değil.notebook soğutucusuz kullanılmaz diye bişeyde yok kaliteli aletler alırsanız cehennemde bile kullanırsınız.

bide bi arkadaş oyun için üretilmiyolar falan demiş, o hayvan gibi ekran kartlarını word excel powerpoint için koyuyolar zaten dimi o aletlere?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

lalada bunu yazdı:
    -----------------------------

konuyla alakası yok ama "notebook soğutucusuz kullanılmaz" mantığı bence çok saçma.notebookun ısınması normal bişey değil.notebook soğutucusuz kullanılmaz diye bişeyde yok kaliteli aletler alırsanız cehennemde bile kullanırsınız.

bide bi arkadaş oyun için üretilmiyolar falan demiş, o hayvan gibi ekran kartlarını word excel powerpoint için koyuyolar zaten dimi o aletlere?

Kardeş okuyamamışsın sanırım. O makineler oyun için üretilmiyor demedim ben bak yazdığımı tekrar alıntı yapayım güzelce oku anla.

*******Bu makinalar zaten oyun için uretilsede oyun amaçlı makinalar değildir. Bir masaüstünün hava alma kanalıyla diz üstünün hava alma kanalları bir değil.*******

O hayvan gibi ekran kartı dediğin ekran kartlarının GPU core hızları belli içlerindeki transistör sayısı belli..

Bir 

ati radeon 6850 ekran kartının GPU hızına ve Shadder hızına ve Transistör sayısına bak//MASAÜSTÜ MAKİNE

BİRDE

ati radeon 6850 MOBILITY ekran kartının GPU hızına ve Shadder hızına ve Transistör sayısına bak.//DİZÜSTÜ MAKİNE

G3D Mark Skorlarına göre 6850 nin ve 6850M ın puanlarını sana şöyle göstereyim.

6850:2,756 puan

6850M:877 puan

Performan olarak kaç katı sen hesap et. 6850M gibi ekran kartına HAYVAN gibi diyorsan senin bilgisizliğin yada hiç oyun oynamayışlığını gösterir.

OYUN AMAÇLI makinanın dizüstü mü yoksa masaüstü mü olduğunu gösteren HAYVANI bir tablo sana sundum gibi.

Heleki konu fiyat performans olayına gelirsek gene bir masaüstü bilgisayarla bir dizüstü bilgisayarı KIYASLAYAMAZSIN ve aynı benim dediğim yoruma gelir.

Ha alırsın ALIENWARE yada MSI MONSTER serisi bir makina verirsin 8000 TL + para o zaman kaliteli alet elde ederseniz istediğinizi kullanırsınız.

ANCAK normal bir makine deki (2500 TL ye kadar ) ekran kartının ATI Mobilty Radeon 6650 ekran kartından daha iyisi olmadığınıda bildiğimize göre bu ekran kartına "hayvan gibi ekran kartı!" demen senin oyuncu olmadığını veya donanımdan anlamadığını gösterir.

Ayrıca laptop tabiki soğutucuyla kullanılabilir. Ama bunlar geçici çözümlerdir. En sağlıklı çözümler daima termal macunu düzenli değiştirmekle, makinenin hava kanallarını temizletmek ve temiz tutmaktır. Bunları yapan adamın makinesi aşırı ısınıyorsa ya üreticinin mühendislik hatası tasarımından kaynaklanan ısınmalardan olur ya da donanımsal sorunlardan kaynaklanan (GPU oveclock, fanın çalışmaması vb.) problemlerdir.

AYRICA şunu çoğu kullanıcı bilmediği için ayrıca belirtmek isterim. dizüstü bilgisayarlardaki anakart problemlerinin çoğu YÜKSEK AKIM ÇEKİMİ nden kaynaklanmaktadır. Gücünü 2 tane USB den alan ve ayrıca usb portu açan çoğu dizüstü soğutucuları akımlarını bilgisayardan almaktadır. Bunun sıkıntısı kısa vadede gözükmesede uzun vadede anakartın bozulmasıyla görülür. Bunu çoğu kullanıcı bilmez tabi. Ancak tamircilerinde paraya ihtiyacı var tabiki kullanın makineleriniz bozulsun ki onlarda para kazansın....

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Hocam bende de Asus N53sv var ne ısınıyor ne fan sesi geliyor ısı konusunda çok şanslıyım :) ama sıcaklık önemli bir husus çünkü önemsenmediği taktirde zamanla anakart üzerinde ki lehimler erimeye yada soğuk lehimlere dönüşebiliyor.Oda sıkıntı yaratıyor bilgisayar üzerinde

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Brown
    Brown's avatar
    Erkek

suhatuna bunu yazdı:

Bi soğutucu almayı dusunuyorum şöyle 50 TL cıvarlarında önerebılecegınız bısı var mdıır?

Teşekkurler şımdıden...

asus almayı düşünüyordum sendeki modeli tam olarak yazarmısın ? i3 var bizde ama onda sorun yok, yani alüminyum kasa heralde o yüzden ısınmıyor dedim. bende tekrar i7 almayı düşünüyorum. 

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

Hocam bende de Asus N53sv var ne ısınıyor ne fan sesi geliyor ısı konusunda çok şanslıyım :) ama sıcaklık önemli bir husus çünkü önemsenmediği taktirde zamanla anakart üzerinde ki lehimler erimeye yada soğuk lehimlere dönüşebiliyor.Oda sıkıntı yaratıyor bilgisayar üzerinde

vatandan o modele baktım, ekran kartı o fiyata 1gb olması kötü olmuş hacım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Daft bunu yazdı:

- 10 liralık piranha usb soutucu

- 9-12 V'luk (ya da ayarlanabilir) adaptör = herhalde 5 lirayı geçmez

usb kablosu kesilir (fazlalık çünkü)

fanlar dan senin laptopun ısınan kısmın altına gelen fan adaptöre bağlanır.

Dipnot: casper marka laptopum var (fanı hiç çalışmıyor artık 3. senesi, soğutmuyor demiyorum hiç çalışmıyor)

alttaki kapağını açtım sadece fan olan bölümü, tam benim adaptörlü fanın üstüne oturttum, hava sirkülasyonu için soutucunun altına 5 cm yüksekliğinde 

şekerlik koydum.

Sonuç=Oyunları bile kasmadan oynuyorum, yazın ne olur bilemem, o zaman düşünürüz fan'ı yaptırmayı

ayrıca usb soutucu ve usb vantilatör bolca kullandım, ve laptopumun sanırım güç kaynağının ebesine atladım :)

iyi günler.

Tam bunu anlatmak için konuya daldım ki iletini gördüm. 

Aynen olay budur.

Solak Cerrah
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bnurullah
    bnurullah's avatar
    Erkek

Dostum selam muhtemelen sende asus k53s var bende suan bu cihazı kullanıyorum kesınlıkle gram ısınma yok o kadar ekran kartını zorlamama rahmen senın cıhazda sıkıntı olabılır soğutucuya gelince ben çok soğutucu denedım sakın fanlı alma beş para etmez onlar çok ses yapıyor ve boşu boşuna usb kalabalığı son aldıgım super fansız alüminyum komple müthiş soğutuyor fıyatı ben 70 tl aldım ama baya orjinal ve kullanışlı birşey.

Yerli Halk Kahramanı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

neyine yetmiyor :)

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/notebook-sogutucu-cooler-pad-led-isikli-53341273

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

bluezen in blc13 modeli var bende 4 portlu çift fanlı ayarlanabilir yükseklik falan 20 liraya almıştım memnunum.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

logitech iyi gibi. benimkinde işe yaramadı. ama arkadaşta denedik baya soğuttu. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Isınan makine almayın diyoruz dinletemiyoruz a.q. Ben öyle makineleri garanti süresi bitmişse kasa anakart ayırıyorum, alıyorum matkabın altına kasada yüzlerce delik açıyorum ısı problemini anca gideriyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 2502 Toplam Mesaj: 21