Notebook Tavsiye (2016 - Haziran)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Birçok konu var farkındayım. Ama gelişen bir durum olduğundan tekrar gerek duydum özellikle yeni çıkan birkaç model ve denk geldiğim birkaç kampanya.

Elimde notebook'u sıfır beni en az 3 sene idare edebilecek bir notebook ile yenilemeyi düşünüyorum.Kullanım amacından sonra iş istasyonu serisi diye girmeyin o kadar bütçem yok bunuda eksiden alıcam zaten. Biraz borçtan ötürü alınacak yani. Maximum limitim 3500. Ama 3000 altında kalmayı tercih ederim aradaki fiyat farkına değmeyecekse.

Kullanım Amacı:

1- Tasarım, Analiz, Render, Mühendislik Programları

2- Oyun oynamıyorum genellikle ama arada eserse birkaç oyun takılırım.

3- Günlük kullanım.

Seçeneklerim:

1. http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V6-1-3.html

Bunun SSD'li modeli 2999 lira. Bunu ilk linktekinden alıp 250 m.2 SSD takabilirim 240gb'lık. Hafifliğide ön planda. Servisi iyi. F/P Ürünü

2. http://www.hepsiburada.com/msi-ge62-6qd-apache-pro-405xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-128gb-ssd-15-6-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601944?magaza=Techburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.pla&gclid=CjwKEAjwm8-6BRDgnb-Dk96UmRASJADbMycYq5wKrmaieGa6sH1shqTMDb5tEPp6qNUz8fWtfN9ushoCZ4fw_wcB

Diğer seçeneğim bu pc 3200 civarına buldum birinden.

Eğer aradaki farka değerse MSI daha uygun bir seçenek gibi ancak 120gb SSD biraz gözümü korkuttu. Solid, Catia, Ansys, PS, Keyshot,Visual Studio vb birçok uygulama var hayati önemi olan.

Başka fikri olan varsa dinlerim. Saygılar.

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Monster aldım hocam. Hiç pişman olmadım. Tulpar kullanıyorum. Aynı senin ihtiyaçların dolğrultusunda kullanıyorum. Oyun oynamayı lisede bırakan bir insan olarak tabi ilk iş böyle bir alet alınca direk gta 5 yükledim merak ediyordum zaten.

Full ayarlarda 50 fps nin altına düşmedim ve saatlerce oynadığım halde fps skıntısı yaşamadım. 

Render süreleri çok iyi. Autocad vs akıyor.

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam tulparlar 5K'dan başlıyor.

Saatlerce kod, + makale vs yazı işlerimde çok oluyor. Msi çok içime sindi. Tek sıkıntım 128gb benim cad ve analiz programlarıma yeter mi? Eğer yetmezse 128i okutsam 150 eklesem alırım 240lık bı ssd ama o zamanda makine 3400 civarına çıkacak buna değer mi?

Hepsiburadada vs 4600 lira makine. Monster ile arada ödediğim 400 liraya GT960 ve 950 arasındaki fark + 1tb hdd + Klavye ve aluminyum kasa değer mi diyecektim ki yazarken değecek gibi hissettim :D

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Birçok konu var farkındayım. Ama gelişen bir durum olduğundan tekrar gerek duydum özellikle yeni çıkan birkaç model ve denk geldiğim birkaç kampanya.

Elimde notebook'u sıfır beni en az 3 sene idare edebilecek bir notebook ile yenilemeyi düşünüyorum.Kullanım amacından sonra iş istasyonu serisi diye girmeyin o kadar bütçem yok bunuda eksiden alıcam zaten. Biraz borçtan ötürü alınacak yani. Maximum limitim 3500. Ama 3000 altında kalmayı tercih ederim aradaki fiyat farkına değmeyecekse.

Kullanım Amacı:

1- Tasarım, Analiz, Render, Mühendislik Programları

2- Oyun oynamıyorum genellikle ama arada eserse birkaç oyun takılırım.

3- Günlük kullanım.

Seçeneklerim:

1. http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V6-1-3.html

Bunun SSD'li modeli 2999 lira. Bunu ilk linktekinden alıp 250 m.2 SSD takabilirim 240gb'lık. Hafifliğide ön planda. Servisi iyi. F/P Ürünü

2. http://www.hepsiburada.com/msi-ge62-6qd-apache-pro-405xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-128gb-ssd-15-6-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601944?magaza=Techburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.pla&gclid=CjwKEAjwm8-6BRDgnb-Dk96UmRASJADbMycYq5wKrmaieGa6sH1shqTMDb5tEPp6qNUz8fWtfN9ushoCZ4fw_wcB

Diğer seçeneğim bu pc 3200 civarına buldum birinden.

Eğer aradaki farka değerse MSI daha uygun bir seçenek gibi ancak 120gb SSD biraz gözümü korkuttu. Solid, Catia, Ansys, PS, Keyshot,Visual Studio vb birçok uygulama var hayati önemi olan.

Başka fikri olan varsa dinlerim. Saygılar.

bu cihazdan bende yeni satın aldım +240gb ssd ve 16gb ram yaptım, güzel bir cihaz fakat ilk verdikler benchmark testinden hatalı çıktı, servise götürene kadar 4-5 gün kurulum hatası diye düşünüp uğraştım. ekran kartı sıkıntılıydı. onun dışında güzel makina tavsiye ederim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

@anil MSI mı var hocam tam olarak bu modelden?

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek

render alıyorsan plastik kasa olmamalı diye dusunuyorum ve msi diyorum hocam ayrıca ekran kartı farkıda var

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    logas bunu yazdı

render alıyorsan plastik kasa olmamalı diye dusunuyorum ve msi diyorum hocam ayrıca ekran kartı farkıda var

Monster'dada ısınma sorunu olmuyormuş hocam ısı konusunu bende çok düşünmüştüm. 

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    logas bunu yazdı

Monster'dada ısınma sorunu olmuyormuş hocam ısı konusunu bende çok düşünmüştüm. 

hocam monsterlar üzerinde tez yazabilirim o derece biliyorum ama plastik kasa tavsiye etmem cift fan ve turbo fan bile olsa ileride sorun cıkarabilir

logas tarafından 06/Haz/16 04:32 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

@anil MSI mı var hocam tam olarak bu modelden?

yok hocam monster abra a5 var bende oyun için aldım, ısınma problemi yok makinanın fan otomatik zaten sıcaklığa göre devri artıyor(biraz sesli çalışıyor). tam olarak ne için kullanacaksın bilmiyorum ama ben memnunum cihazdan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Sanırım her ikiside işimi rahatlıkla görecek makineler.

Burada şu sorun başlıyor.

Ekran kartı ve HDD kombinasyonları aradaki 200-300 liralık farka değerse MSI değmez ise monster olacak gibi.

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek

Aynı kullanım amaçları için Dell aldım. m.2 SSD de takınca resmen uçtu laptop.

Dell Inspiron 7559

GNDZYRYN tarafından 06/Haz/16 10:29 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1865 Toplam Mesaj: 13
msi