Notebook Tuş Takımı Değiştirmek
-
Sıvı dökülmesi nedeniyle çalışmayan, kurutma nedeniyle eriyen dolayısıyla pert olmuş bir tuş takımı mevcut, aynı zamanda aynı tuş takımının sıfırı bulunmakta, bu takımı söküp yenisini takmam gerekiyor.
İzleyeceğim yollar nelerdir, bilgili arkadaşlardan nasıl takacağım hususunda yardım bekliyorum.
Acer Aspire 5739G.. Teşekkürler..
-
swordfish'e pm atılır arından o zaman klavyeyi buldugun fiyatın dahada altına verir (sıfır) daha sonra o arada onun montasını yapar ve güle güle kullanırsın klavye sökmek zor ,iş değildir fakad anlatmaya kasamam ki simdi :D neydi bakim o acerse onda klavyeyi vidalar tutmuodu alttan ya power paneldeki vidalar tutuodu yada hec tutmuo tırnaklı oludu ama her halukarda power paneli sökecksin sonra bakacaksın işte ögle ögle ugrasma ya gt sword yapsın :D
-
Ingilizce olmasina rahmen yardimci olur umarim. indirdikten sonra 60. sayfaya git.
kolay gelisin.
-
the_behulder bunu yazdı:
-----------------------------
swordfish'e pm atılır arından o zaman klavyeyi buldugun fiyatın dahada altına verir (sıfır) daha sonra o arada onun montasını yapar ve güle güle kullanırsın klavye sökmek zor ,iş değildir fakad anlatmaya kasamam ki simdi :D neydi bakim o acerse onda klavyeyi vidalar tutmuodu alttan ya power paneldeki vidalar tutuodu yada hec tutmuo tırnaklı oludu ama her halukarda power paneli sökecksin sonra bakacaksın işte ögle ögle ugrasma ya gt sword yapsın :D
-----------------------------bunları söylemek yerine nasıl yapılacağını anlatsan daha çok yardımcı olursun hocam içini açmam gerekiyor mu yoksa dışardan mı çıkarmalıyım..
-
laptop klavyesi demişken bu ctr tuşu ile fn tuşunun yerini değiştirmek mümkün olabilir mi ya?
-
3 kere üzerine kola dökmem yüzünden değiştirmiştim bende.Acer de nasıl bilemiyorum ama genelde power tuşunun altındaki kapağı kaldırdıktan sonra klavyeyi çıkarabiliyorsun ondan sonrası kolay zaten tuş takımı kablosunu çıkar yenisini tak
-
spyMASter bunu yazdı:
3 kere üzerine kola dökmem yüzünden değiştirmiştim bende.Acer de nasıl bilemiyorum ama genelde power tuşunun altındaki kapağı kaldırdıktan sonra klavyeyi çıkarabiliyorsun ondan sonrası kolay zaten tuş takımı kablosunu çıkar yenisini tak
-----------------------------power tuşunun altındaki kapaktan kastın nedir, arkadan tornavidayla sökmem mi gerekiyor..
-
klavyenin önden bide makinanın komple alt kapağının sağlam bi resmini koy anlatayım sana. ezbere iş olmaz hocam.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
klavyenin önden bide makinanın komple alt kapağının sağlam bi resmini koy anlatayım sana. ezbere iş olmaz hocam.
-----------------------------http://img593.imageshack.us/g/21012011088.jpg/
powerın bulunduğu kapağı açmaya çalıştım ancak galiba alttaki vidalar tutuyor
-
badass bunu yazdı:
Ingilizce olmasina rahmen yardimci olur umarim. indirdikten sonra 60. sayfaya git.
kolay gelisin.
-----------------------------hocam hdd ile ilgili bu sayfa
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------http://img593.imageshack.us/g/21012011088.jpg/
powerın bulunduğu kapağı açmaya çalıştım ancak galiba alttaki vidalar tutuyor
-----------------------------Arkadan tam foto koysaydin daha iyi olurdu..
Yaklasik 1 sene once aynisini komple sokmustium ama aklimda degil..
O yuzden tahmin olarak soyleyecegim..Arkadan tam resim koyarsan daha cok yardimci olurum..
Simdi pilin oldugu bolumun ustundeki vidalari sok.
pili cikar onun altindaki vidalarida sok..
ram panelini cikar orada vida gorursen onuda sok zaten klavye isareti koyarla genelde..
Sonra cevir laptopu paneli kaldir eger vidalari dogru soktuysen gelir..Yalniz yavas yavas kaldir paneli altinda data kablisu var klipsten kurtar sonra klavyeyi kaldir yine yavasca onunda klipsleri var altta data koblosunun bagli oldugu sokette.Onuda cikarttiktan sonra degistir.Vidalari tak yerine...