folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder NTLDR Eksik Hatası Nedir , Nasıl Çözülür ? [ İstek ]

NTLDR Eksik Hatası Nedir , Nasıl Çözülür ? [ İstek ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

Merhaba müridler ve mürideler , hatta ve hatta müridolar :D

Sorunum $u ;

Elimde cd-rom u olmayan bir laptop var ve i$letim sistemi olarak windows vista business kullanıyor..

Pc normal açılınca bi hata ekranı geliyor tamam a basınca otomatik olarak vista kapanıyor..

Neyse benim yapdığım $ey win xp cd sini aynen flash bellegime attım ( bu aletlerin flash bellegi direk gorme özelliği varmı$ )

flash bellek ile açıyorum ama "NTLDR Eksik" yazısı çıkıyor ekranda :S:S

Neyse xp dendir belki dedim pardus attım içine ondada aynı şey ; " NTLDR Eksik" ..

Bence sorun biostan hdd ayarlarıyla ilgili biraz karı$tırdım ama bulamadım bir$ey bu konuda

bilgisi olan arkada$larda yardım istiyorum.. (:

$imdiden çok te$ekkürler.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyT
    AyT's avatar
    Erkek
    sorun bios ta deilde bildiğim kadarıyla ki ben bildiğime tam güvenmiyorum su an için :) windows un açılması için gereken dosyalardandı galiba windowsu onarmanı öneriyorum benden bu kadar ;)

Fuck you, you fucking fuck
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Aynı dertle bende ugrastım zamanında.

Windows cdni takıp onarma yapınca geciyor.Ntldr windowsun bir sistem dosyası.O silinmiş senin.

Dediğim  gibi windowsu onar oluyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek
    geçen banada oldu sonra bi kasayı aldım birisinden ona bağladım pcyi bi açtım açılıyo nasıl olduğunu hala anlamış değilim lütfen sormayın :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

helyum_pasha bunu yazdı:
    -----------------------------
    geçen banada oldu sonra bi kasayı aldım birisinden ona bağladım pcyi bi açtım açılıyo nasıl olduğunu hala anlamış değilim lütfen sormayın :D
    -----------------------------

Akıl var mantık var başka kasa alırsan kasanın içindeki harddiskde doğal olarak sağlam windows vardır senin pcde de acılır.Garip bir durum yok :|

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    XP CD İLE REPEAR CDROMDAN İ386 KLASÖRÜNE MS DOSTAN COPY NTLDR C:\ enter  E restart

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    Diyorumki flash bellekten yukluyorum yazanların hepsi cd yi tak soyle yap boyle yap dio (: (:

Ordan burdan aldıgınız bilgilerle deil bende baktım nettekilere..

Benim sistem hiç acılmıo..

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

evet arkadaşım,uygulayıpta sorundan kurtulacağın adımları aşağıda tek tek yazııyoruum.

1-)biostan first boot device'yi cd/dvd/blu-ray/flashdisk vs. seçiyorsun.

2-)xp işletim sistemine ait (sp1 ,sp2 ,sp3 vs.) bir araç takıyosun ve  (cd'den önyükleme için gerekli yerde herhangi bir tuşa basıyorsun.

3-)karşına yükleme sahifesi geldiğinde (R ' ye Basarak) konsoldan onarmayı seçiyoruz.

4-)konsol karşımıza geldiğinde  işletim sistemini seçiyooruz.(büyük ihtimalle 1'e basıp ,entera bbasıcaksın)

5-)sonra komut satırına  "fixboot %i:"   komutunu giriyoruz. (%i == dediğimiz şey [c: veya d: veya e: {konsolda sol tarafta  "c:\windows" yazıyorsa  %i yerine c yazabilirsin.}] örnek olarak ::    fixboot c:    )

6-)karşına bi soru çıkarsa,sorusuna göre cevap ver. büyük ihtimalle  e'ye basıp entera basman yeterli olucaktır.

7-)bilgisayarı yeniden başlat.

8-)geçmiş olsun.

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

sorununa açıklık getirmeye çalıştım ama bir kere daha okuyunca ,aslında ne yaptığını anlamadığımı fark ettim.

vista işletim sistemi var da, sen onu xp'ye çevirmeye felanmı çalışıyorsun.?

..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    Hocam işte cd den on yukleme yapmak icin bir tuşa basın falan çıkmıyor....

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

Slax die bi linux dagıtımı var flash diskden çalısıyor.

http://www.slax.org/get_slax.php?download=tar

son çare olarak bunu kullanabilrisin. 

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
Toplam Hit: 5042 Toplam Mesaj: 18