NTLDR Eksik Hatası Nedir , Nasıl Çözülür ? [ İstek ]
-
Merhaba müridler ve mürideler , hatta ve hatta müridolar :D
Sorunum $u ;
Elimde cd-rom u olmayan bir laptop var ve i$letim sistemi olarak windows vista business kullanıyor..
Pc normal açılınca bi hata ekranı geliyor tamam a basınca otomatik olarak vista kapanıyor..
Neyse benim yapdığım $ey win xp cd sini aynen flash bellegime attım ( bu aletlerin flash bellegi direk gorme özelliği varmı$ )
flash bellek ile açıyorum ama "NTLDR Eksik" yazısı çıkıyor ekranda :S:S
Neyse xp dendir belki dedim pardus attım içine ondada aynı şey ; " NTLDR Eksik" ..Bence sorun biostan hdd ayarlarıyla ilgili biraz karı$tırdım ama bulamadım bir$ey bu konuda
bilgisi olan arkada$larda yardım istiyorum.. (:
$imdiden çok te$ekkürler. -
sorun bios ta deilde bildiğim kadarıyla ki ben bildiğime tam güvenmiyorum su an için :) windows un açılması için gereken dosyalardandı galiba windowsu onarmanı öneriyorum benden bu kadar ;)
-
Aynı dertle bende ugrastım zamanında.
Windows cdni takıp onarma yapınca geciyor.Ntldr windowsun bir sistem dosyası.O silinmiş senin.
Dediğim gibi windowsu onar oluyor.
-
geçen banada oldu sonra bi kasayı aldım birisinden ona bağladım pcyi bi açtım açılıyo nasıl olduğunu hala anlamış değilim lütfen sormayın :D
-
helyum_pasha bunu yazdı:
-----------------------------
geçen banada oldu sonra bi kasayı aldım birisinden ona bağladım pcyi bi açtım açılıyo nasıl olduğunu hala anlamış değilim lütfen sormayın :D
-----------------------------Akıl var mantık var başka kasa alırsan kasanın içindeki harddiskde doğal olarak sağlam windows vardır senin pcde de acılır.Garip bir durum yok :|
-
XP CD İLE REPEAR CDROMDAN İ386 KLASÖRÜNE MS DOSTAN COPY NTLDR C:\ enter E restart
-
Diyorumki flash bellekten yukluyorum yazanların hepsi cd yi tak soyle yap boyle yap dio (: (:
Ordan burdan aldıgınız bilgilerle deil bende baktım nettekilere..
Benim sistem hiç acılmıo.. -
evet arkadaşım,uygulayıpta sorundan kurtulacağın adımları aşağıda tek tek yazııyoruum.
1-)biostan first boot device'yi cd/dvd/blu-ray/flashdisk vs. seçiyorsun.
2-)xp işletim sistemine ait (sp1 ,sp2 ,sp3 vs.) bir araç takıyosun ve (cd'den önyükleme için gerekli yerde herhangi bir tuşa basıyorsun.
3-)karşına yükleme sahifesi geldiğinde (R ' ye Basarak) konsoldan onarmayı seçiyoruz.
4-)konsol karşımıza geldiğinde işletim sistemini seçiyooruz.(büyük ihtimalle 1'e basıp ,entera bbasıcaksın)
5-)sonra komut satırına "fixboot %i:" komutunu giriyoruz. (%i == dediğimiz şey [c: veya d: veya e: {konsolda sol tarafta "c:\windows" yazıyorsa %i yerine c yazabilirsin.}] örnek olarak :: fixboot c: )
6-)karşına bi soru çıkarsa,sorusuna göre cevap ver. büyük ihtimalle e'ye basıp entera basman yeterli olucaktır.
7-)bilgisayarı yeniden başlat.
8-)geçmiş olsun.
-
sorununa açıklık getirmeye çalıştım ama bir kere daha okuyunca ,aslında ne yaptığını anlamadığımı fark ettim.
vista işletim sistemi var da, sen onu xp'ye çevirmeye felanmı çalışıyorsun.?
-
Hocam işte cd den on yukleme yapmak icin bir tuşa basın falan çıkmıyor....
-
Slax die bi linux dagıtımı var flash diskden çalısıyor.
http://www.slax.org/get_slax.php?download=tar
son çare olarak bunu kullanabilrisin.