folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder "NTLDR İs Missing" Hatası Nedir Bilen Var Mı?

"NTLDR İs Missing" Hatası Nedir Bilen Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek
    S.a arkadaşlar sevgilimin laptopunda vista yüklüydü xp ye çevirmeye çalıştım internetten bulduğum dandik programlarla bişiler yaptım pc açılınca vista başlamadan NTLDR is missing diye hata veriyor ve Ctrl+Alt+Del tuşuna basmamı istiyor basınca pc yine restart yapıyor ve yine aynı ekran vista da açılmıyor xp kurmaya çalışırken hdd bulunamadı diye hata veriyor karizma çizilmek üzere arkadaşlar yardım edin :)

-
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

http://www.google.com.tr/search?q=site%3Atahribat.com+ntldr+is+missing&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.ubuntu:tr-TR:unofficial&client=firefox-a

yeah...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

boot bozulmuş hocam...

fixboot ve fixmbr die bi aratırmısın

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek
    C dizini altındaki NTDRL dosyası bozulmuş yahut silinmiş , başka bir işletim sisteminden o dosyayı alıp direk C dizini altına  atman bu sorunu  çözebilir ama genelde  bunu yaptıkdan sonra ekstradan başka dosyalarında eksik olduğunu söylemekte eğer üşenmezsen  diğerlerinide  kopyalaya bilirsin. Dosyalar   CD>i386>system32>  dizini altındadır ( kurulum CD si için )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    Yerine bir türlü geri yüklemen lazım

ilk olarak sistem geri yükleme deniyebilirsin ama pek sonuç alamayabilirsin bu hata için
    daha sonra en temiz yöntem olarak repair et denir bunu uygula genelde başarıyla sonuçlanır...
    en olmadı herhangi bir live cd ile açtıktan sonra(total commander dahil olan güzel olur)dosyayı gerekli yere atabilirsin buda bir çözüm ama o dosyayı attıktan sonra birkaç dosyayı daha istemesine hazırlıklı olmalısın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek
    Frosttear bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yerine bir türlü geri yüklemen lazım

ilk olarak sistem geri yükleme deniyebilirsin ama pek sonuç alamayabilirsin bu hata için
    daha sonra en temiz yöntem olarak repair et denir bunu uygula genelde başarıyla sonuçlanır...
    en olmadı herhangi bir live cd ile açtıktan sonra(total commander dahil olan güzel olur)dosyayı gerekli yere atabilirsin buda bir çözüm ama o dosyayı attıktan sonra birkaç dosyayı daha istemesine hazırlıklı olmalısın

anlamıyorsun galiba pc açılmıyor.....

-
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek
    arkadaşlar bunun başka bir çözümü yok mu her şeyi denedim ama olmuyor :S

-
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    xp cd tak>repair>copy ntldr c:\>e>restart

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fakkal
    fakkal's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    xp cd tak>repair>copy ntldr c:\>e>restart

Bu hata bende de olmuştu yaklaşık 2 ay önce. Yanlışlıkla NTLDR yi silmiştim. Bilgisayarı yeniden açmaya çalıştığımda açılmadı. Arkadaşın dediği gibi repair>copy ntldr c:\>e>restart   yaptım ama işe aramadı. Çok uğraştırdı. Bu tavsiyeden hoşlaanmıyosun belki ama ben dayanamadım bastım formatı. NTLDR hatası çözüldü.

Konuyu başka tarafa kardırmak istemem ama yeni konu da açmayayım dedim. Her neyse. Bende bir virüs vardı ki hala var. CKVO.exe isimli. Onu da araştırdım. Forumlarda söylenenleri yaptım. Ama sonuç negatif. Onun üzerine 2 tane format atmama rağmen virüsü silemedim. Bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Ayrıca bu virüs belli bir süre sonra sisteme zarar vermeye başlıyo. Kurtulamıyorum...

şimdilik bu kadar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    fakkal pm attım yardımcı olayım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek
    hocam senın HDD yı baska makınaya taq scan dısck cekmen butun sorunu halleıdek varsa yakında bı arkaasın felan HDD onun pc sını taq scan dsk cektr

Yol Güzeldir.
Toplam Hit: 3494 Toplam Mesaj: 13