folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Nuh Büyük Tufan (480P) Film (Türkçe Altyazı)

Nuh Büyük Tufan (480P) Film (Türkçe Altyazı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Tamamdır Linkler Eklendi :)  İndirip İzleyebilirsiniz ... iyi Seyirler :P

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

Tevratta ne yazıyosa aynen yapmışlar. Çok detaylı geçtiği için olsa gerek. Ben pek beğenmemiştim. İyi seyirler.

hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biriydi, belki en kötüsüydü.. kaybettiğim 2 saate acıyorum valla.. acayip sıkıcıydı

tevrat konusuna gelince  şöyle ayetleri buldum tevrat için

Ve Allah Nuh'a dedi: Önüme bütün beşerin sonu geldi; çünkü onların sebebiyle yeryüzü zorbalıkla doldu, ve işte, ben onları yeryüzü ile beraber yok edeceğim. Kendine gofer ağacından bir gemi yap; Ve ben, işte ben, göklerin altında kendisinde hayat nefesi olan bütün beşeri yok etmek için yeryüzü üzerine sular tufanı getiriyorum; yeryüzünde olanların hepsi ölecektir. Fakat seninle ahdimi sabit kılacağım; ve sen ve seninle beraber oğulların, ve senin karın ve oğullarının karıları gemiye gireceksiniz. Ve seninle beraber sağ kalmak için her yaşayan, bütün beden sahibi olanlardan, her nevinden ikişer olarak gemiye getireceksin; erkek ve dişi olacaklar. Ve Nuh Allah'ın kendisine emrettiği herşeye göre yaptı; öyle yaptı. (Tekvin, 6/13-22)

Ve gemi yedinci ayda, ayın on yedinci gününde, Ararat dağları üzerine oturdu. (Tekvin, 8/1-19)

Bütün yeryüzü üzerinde zürriyetlerinin sağ kalması için, kendine her temiz hayvandan, erkek ve onun dişisi olarak yedişer ve temiz olmayan hayvanlardan, erkek ve onun dişisi olarak ikişer... (Tekvin, 7/1-24)

Ve ahdimi sizinle sabit kılacağım, ve bütün beşer artık tufanın suları ile kesilmeyecektir, ve yeryüzünü helak etmek için artık tufan olmayacaktır. (Tekvin, 9/11)

bunlara göre insanlığın yok olması gerekiyor ama yok olmaması çelişkili.. sonuçta yaratıcı bir şey demişse onun olması lazım.. ayrıca filmde peygamber imajı hiç yoktu.. peygamber tebliğ eden insandır, ama ilk başta birileri gemiye binmek isteyince, siz bilmem nesiniz o yüzden binemezsiniz diyip kestirip atıyor. Oysa, peygamber dediğin, insanları çağırmalı.. 

ama bu filmde, nuh peygamberi, gaddar göstermişler, gemiye binmeye çalışanları öldürüyor falan, bebekleri öldürmeye çalışıyor, yere düşen kızı ölüme terk ediyor v.s. yani bir peygamber profili çizilmemiş. zannetmiyorum ki tevrat da bu şekilde anlatılıyor..

kur'an tarafından baktığımızda hikaye çok farklı, mesela oğlunun biri isyan edenlerle birlikte kalıyor ve babasına diyor, ben yüksek bir dağ üzerinde kalacağım

11:42 -Gemi içindekilerle birlikte, dağlar gibi dalgalar arasında akıp gidiyordu. Nuh ayrı bir yere çekilmiş olan oğluna bağırdı: "Yavrucuğum, gel, bizimle beraber bin! Kâfirlerle beraber olma!"

11:43 -O, dedi ki; "Ben, beni sudan koruyacak bir dağa çıkacağım". Nuh da "Bu gün Allah'ın merhamet ettiğinden başkasını, Allah'ın bu emrinden koruyacak kimse yoktur." dedi. Derken dalga aralarına giriverdi. O da boğulanlardan oldu.

diğer bir çelişki de evrenin 6 günde yaratılması ile ilgili.. incildekine benzer bir şey gördüm muhtemelen eski ahitdeydi.. oradaki çelişki önce dünyanın yaratılması sonra gece gündüz oluşturulması yani güneşin yaratılması geliyor, oysa bugün,dünyanın güneşten koptuğunu biliyoruz.. 

kendimce küçük bir değerlendirme yaptım, madem peygamberin ismini kullanarak böyle bir şey yapıyorlar bari kendi inançlarına göre doğru yapsınlar.. çok cansız ruhsuz, yanlış bir film olmuş.. 

imdb den de 6,4 verilmiş 

http://www.imdb.com/title/tt1959490/

bana göre 1 puan bile hak etmiyor..

edit: en önemli farkı söylemedim.. incilde ve tevrat da bu tufanın tüm dünyada olduğu söyleniyor ama kur'an da böyle bir ibare yok. çünkü bunla ilgili ayetlerde, nuh kavmininin insanlarından bahsediliyor sadece, kavminin iyileri kurtuldu, kötüleri boğuldu.. bu olay tahmini olarak milattan önce 2000 yıllarında olduğu söyleniyor.. 

unbalanced tarafından 06/Tem/14 05:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Hacu bana kızma :D kötü diye :)

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

yok hocam senin suçun yok :) lafım sana değil zaten filme.. yani pohpohlanmış bir film ama hiç eder yanı yok.. izledin mi sen de bilmiyorum ama belki farketmişsindir.. bilmiyorum beğenmiş de olabilirsin.. 

bu saçma film bile daha iyiydi :)

http://www.imdb.com/title/tt0413099/ 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

yok hocam senin suçun yok :) lafım sana değil zaten filme.. yani pohpohlanmış bir film ama hiç eder yanı yok.. izledin mi sen de bilmiyorum ama belki farketmişsindir.. bilmiyorum beğenmiş de olabilirsin.. 

bu saçma film bile daha iyiydi :)

http://www.imdb.com/title/tt0413099/ 

Oooo aman Tanrım a söz yok :D O benım zaten en sevdıgım filmlerımden biri arsıvımde var :)

yok ben ızlemedım Nuh u ama sen boyle anlattıktan sonra pek ızleyesım de kalmadı , ben bı de buna parayla sınemaya gıdecektım :D Direkten donmusuz desene :P

İmza YOK !!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

izle hocam filmi belki seversin.. ben belki bu olayı araştırdığım için sıkıcı gelmiş olabilir yani sorun bende de olabilir.. daniel-koo, tevrattan alınmış falan derken, bir peygamberin hayatı olabileceğini düşündüm. islami filmlere bakarsanız bu tarz örneklerde hep peygamberler tebliğ ediyor, halkı çağırıp ikna etmeye çalışıyor.. burada ise tam tersi olmuş, peygamber gelmek isteyenleri öldürüyor :D 

ben de artık yatayım, iyi geceler hocam :)

unbalanced tarafından 06/Tem/14 05:26 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

izle hocam filmi belki seversin.. ben belki bu olayı araştırdığım için sıkıcı gelmiş olabilir yani sorun bende de olabilir.. daniel-koo, tevrattan alınmış falan derken, bir peygamberin hayatı olabileceğini düşündüm. islami filmlere bakarsanız bu tarz örneklerde hep peygamberler tebliğ ediyor, halkı çağırıp ikna etmeye çalışıyor.. burada ise tam tersi olmuş, peygamber gelmek isteyenleri öldürüyor :D 

ben de artık yatayım, iyi geceler hocam :)

İyi Geceler - Hayırlı Sabahlar Hocam :D

İmza YOK !!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

zamunda dan 1080p çekiyorum yarın akşam oturup güzel güzel bi izliim :) Uzun süredir izlemiyordum bişey :D 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

hay anasini.

ulan alt tarafi film be film!

mantik arama izle gec.  ne bekliyorsun ki?

sizdeki bu mantik = kesin ip var mk.

cok biliyorsaniz o kadar paraniz varsa oturun siz cekin filmi.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

720p var burada

http://www.filmifullizle.com/nuh-buyuk-tufan-noah-2014-turkce-altyazili-izle.html/6

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
Toplam Hit: 3164 Toplam Mesaj: 22