Nükleer : Yeni Bir Sayfa - Trt Haber Belgesel
-
aylardan sonra "tv de ne var acaba ya" dememle karşılaşmam bir oldu, bir gazeteci abimiz tr de santralin kurulacağı yerde ve rusyada örnek alınıcak olan santralin orada ropörtajları ve radyasyon ölçümleri şeklinde güzel bir belgesel.
http://trthaber.tv/yayindetay/6856
http://nukleeryenibirsayfa.com/
-
santrale karşı olmayan birisi olarak bence gazeceti abimiz tarafsız yaklaşmış.benim tek olumsuz düşüncem rusyadan alınacak sistemin tam anlamı ile bizim coğrafi etkilerimiz göz önünde bulundurulmadan bire bir aynı şekilde uygulanmasından yana
yıllar önce hacettepeden mezun nükleer müh. birisi ile ettiğimiz sohbettede anlattıklarını abimiz belgeselde güzelce özetlemiş.
edit: izlemek isteyenler için daha eklenmemiş sanırım, sistemini pek çözemedim
http://tvarsivi.com/?y=446&z=2014-06-03%2021:00:00
piradomim tarafından 03/Haz/14 21:52 tarihinde düzenlenmiştir -
piradomim bunu yazdı
santrale karşı olmayan birisi olarak bence gazeceti abimiz tarafsız yaklaşmış.benim tek olumsuz düşüncem rusyadan alınacak sistemin tam anlamı ile bizim coğrafi etkilerimiz göz önünde bulundurulmadan bire bir aynı şekilde uygulanmasından yana
yıllar önce hacettepeden mezun nükleer müh. birisi ile ettiğimiz sohbettede anlattıklarını abimiz belgeselde güzelce özetlemiş.
Bizim okuldan biliyorum çok sıkıntılı oluyo o öyle. Bizim götümüz donuyodu mesela izolasyon 0'dı okulun planı yaz kış güneşli yer için yapılmış. Bize uygun değildi.
Nükleerde de aynı sorun olur. Çok saçma olmamıştır inşallah düz mantığım ama çok çektik be.
-
bi ara tübitakta çok güzel makaleler vardı bi bakın merak edenler.
-
by_Tet bunu yazdıpiradomim bunu yazdı
Bizim okuldan biliyorum çok sıkıntılı oluyo o öyle. Bizim götümüz donuyodu mesela izolasyon 0'dı okulun planı yaz kış güneşli yer için yapılmış. Bize uygun değildi.
Nükleerde de aynı sorun olur. Çok saçma olmamıştır inşallah düz mantığım ama çok çektik be.
Aslında oradaki gibi tr de yapılıcak tesis hem elektrik üretiminde hemde ısınma olarak ilçede kullanılcak sıkıntı yok,ama insanın aklına takılıyor.
Genel anlamda çevrecilerin dediği ,' ekolojik sistem mahvoluyo' olaylarını araştırmıslar, az birazda bilmeyenleri bilinçlendirme amacı ile çekilmiş
-
rezzerve
-
trt ve tarafsızlık )))))
orda çalışanların hepsi diktatörün köpeği şuan
ne kemik atarsa onu yiyorlar
belgeselde beyin yıkamadan başka birşey değil
milleti nasıl kandırırız ikna ederiz belgeseli
hadi madem yapacaksın git doğuda denizi olan bir şehire kur
ne diye batıya inşa edeceksin şerefsiz
hadi japonlara kurduracaktın
ne diye teknolojiden bi haber rusyaya bu işi yaptırıyorsun
çernobili hatırla
neyse müstahak bu millete
umarım inşa ettikten sonra tez zamanda infaal olur
tek dileğim -
DaveReed bunu yazdı
trt ve tarafsızlık )))))
çernobili hatırla
tek dileğimTeknolojiden bi haber rusya derken uzaya ilk.insanı gönderen rusya dan bahsediyorsun sanırım.?
-
HeYeT bunu yazdıDaveReed bunu yazdı
trt ve tarafsızlık )))))
çernobili hatırla
tek dileğimTeknolojiden bi haber rusya derken uzaya ilk.insanı gönderen rusya dan bahsediyorsun sanırım.?
yanında beraber gittin heralde astronaut ile şahit oldunda!?
ben ne diyorum sen ne diyorsun illa bir muhalefet yapacaksın
askeri teknolojisini bilmezsin çernobili bilmezsin
bak ne yazmışım müstahak müstahak -
DaveReed bunu yazdı
trt ve tarafsızlık )))))
çernobili hatırla
tek dileğimusta başta çernobil nükleer santral olduğu için patlamadıya, adamlar absürt deneylerle sistemin max. kapasitelerini zorlaması ile patladı kaldı ki şu anki önlemlerin bir çoğuda o sistemde mevcut değildi vs.
he şimdi sen tutup santral yapılmalı ya diyoruz diye bizi de yerin dibine sokucaksın ya eyw ne diyim
edit: he bide "müstehak müstehak" usta bu devlet hepimizin - ben mühendislik anlamında yapılsın derken sen siyasi olarak ülkeyi başımıza yıkıyosun gibime geldi birazda neyse canın saolsun
piradomim tarafından 03/Haz/14 23:05 tarihinde düzenlenmiştir -
fazla gelmişpiradomim tarafından 03/Haz/14 23:04 tarihinde düzenlenmiştir