folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nükleer Santral Rusya'nın Olacak

Nükleer Santral Rusya'nın Olacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

biz gelişe memiş 3. dünya ülkesiyiz

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

Rusya nükleer santralde üretilen elektriği devlete 20cent kw/sa civarında satıcaktı indirim yapıldı 12 cent kw/sa oldu.Kaynak Ancak hala çok pahalı.

Doğalgazdan üretilen elektrik

8.09cent/Kw

Yatırım süresi

:

1 yıl

Petrolden üretilen elektrik

7.51cent/Kw

Yatırım süresi

:

1-2 yıl

Kömürden üretilen elektrik

2.21cent/Kw

Yatırım süresi

:

4-6 yıl

Nükleerden üretilen elektrik

1.72cent/Kw

Yatırım süresi

:

4-6 yıl

Barajdan üretilen elektrik

1.00cent/Kw

Yatırım süresi

:

4-6 yıl

http://www.nukte.org/node/137

Elektrik ABD' de 2,1 sent Türkiye'de 21 sent...Medyanın gücü...

http://www.ufukturu.net/haber/2724-elektrik-abd-de-21-sent-turkiyede-21-sentmedyanin-.html

Müzakerelerde Türkiye’nin payının en az yüzde 25 olmasına dönük ısrar daha önce kamuoyuna yansımıştı. Ancak dün imzalanan anlaşmada “kamu payı” yer almadı. Buna göre nükleer santral yapımı ve işletmesinde kamu payı olmayacak. Nükleer santralin finansmanını Rusya sağlayacak. Kaynak

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

NÜKLEER SANTRAL NEDEN İHALESİZ YAPILACAK?

Hürriyet yazarı Mehmet Y Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın Moskova gezisinde imzalanan nükleer santral anlaşmasına göre bir santralin ihalesiz yapılmasının ardındaki gerçeği yazdı. Yazara göre bu olay Başbakan’ın yüce divana gitmesine yol açabilir. Çünkü Rusya’dan ihalesiz santral alınması karşılığında Erdoğan’ın yakını olan bir özel sektör işletmesine bir imtiyaz sağlanmış.

Mehmet Y. Yılmaz’ın bugünkü yazısının “Yüce Divan yolları taştan!” başlıklı bölümü şöyle:

"BAŞBAKAN’ın Moskova gezisinde Türkiye ile Rusya arasında nükleer santral yapımı konusunda bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Buna göre yapılması planlanan nükleer santrallerden en az bir tanesi ihalesiz olarak yaptırılacak.

Böyle büyük bir yatırımı yargı denetiminden kaçırarak, ihalesiz gerçekleştirmek kolayca açıklanabilecek bir durum değil.

Belli ki Başbakan “kendi zengin sınıfını yaratma sürecinde” yeni bir aşamaya geçiyor.

Başbakan’ın Ruslara işi ihalesiz verme karşılığında elde ettiği şey, bir özel sektör işletmesi olan Samsun-Ceyhan boru hattına Rusya petrolünün
    akıtılmasıdır.

Bilin bakalım bu boru hattının Türk ortağı kim?

Çok zorlanmadan yanıtı bulduğunuzu tahmin edebiliyorum: Başbakan’ın damadının da çalıştığı Çalık Grubu.

Başbakan devlet bankalarından kredi ile finanse ederek Sabah ve atv’yi almasını sağladığı Çalık Grubu’na şimdi de “boru hattı” dolayısıyla yeni katkılarda bulunacak.

Karşılığında da Rusya’dan Türk hazinesinin parasıyla bir nükleer santral alacak.

Başbakan’ı Yüce Divan’lık yapacak olaylar dosyası giderek kabarıyor."

Odatv.com

KİM BU “ÇANTACI?”

Milliyet yazarı Metin Münir, hidrolik santral ihalelerinde dönen soygunun içyüzünü ve ucuza alınan lisansların nasıl fahiş fiyatla sattıklarını yazdı. Enerji Bakanının da “çantacı” diye nitelediği bu spekülatörlerin tanımlamasını yaptı. Bu soyguna Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile Devlet Su İşlerinin kurduğu lisanslama sisteminin yol açtığını anlattı.

İşte Metin Münir’in “ EPDK lisans vurgununda milyar dolarlık pasta” başlıklı yazısında dile getirdiği gerçekler:

“Baraj ve santral lisansları fırsatçılar ve vurguncular için milyar dolarlık bir kazanç kaynağı haline geldi.
    Bu konuları çok iyi bilen bir işadamına göre, lisanslar üç milyar dolarlık bir rant pastası oluşturuyor.
    Vurgunun müsebbibi suiistimale açık bir lisans düzeni kuran ve sürdüren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK ve dolaylı olarak onun patronluğunu yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’dır.
    Lisans işinin diğer ayağını da Çevre Bakanlığı ve ona bağlı devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü meydana getiriyor.
    Enerji Bakanı Taner Yıldız geçenlerde yaptığı bir konuşmada enerji sektöründeki spekülatörleri çantacı olarak isimlendirdi ama tanımlamadı. Onu ben yapayım.
    Çantacı, akarsulardan elektrik elde etmek üzere devletten baraj ve santral lisansı alan ama yatırım yapmaya ne gücü ne de niyeti olan kişidir.
    Amacı, elindeki lisansı gerçek yatırımcıya satmak ve havadan para kazanmaktır.
    Bunu mümkün kılan, EPDK ile DSİ’nin kurduğu lisanslama sisteminin gerçek ile sahte yatırımcı ayırt edecek bir süzgece sahip olmaması, vurgunculuğu kolaylaştırmasıdır.
    Lisans bedelleri gülünç derecede düşüktür. 1 MW santral için talep edilen para 11 liradır. Bu en küçük santral için biçilen bedeldir. Ama en büyük santralın fiyatı da yüksek değil. Hovarda gönlünüz 1000 MW üzerinde bir santral çektiyse 275 lira yeter.
    Karaborsada, ama, fiyatlar uçuyor.
    “Nereye kadar?” diye sordum sektörün kıdemli bir yatırımcısına.
    “Elektrik fiyatı 15 sent iken bir MW için 250.000 dolar ödeniyordu. Yüz MW için fiyat 25 milyon dolar idi” dedi. “Kim kime ne tutturabilirse.”
    11 liraya alınan bir lisansı 250.000 dolara satmak herhalde dünyadaki en kârlı iş olmalı.
    AkfenHES Yatırımları ve Enerji Üretimi A.Ş. Genel Müdür’ü Saffet Atıcı şirketin 20 lisansa 60 milyon dolar ödediğini söyledi.
    “Lisansların hepsini devraldık” dedi Arıcı. “Bizim sıfırdan geliştirdiğimiz proje olmadı çünkü her şey şekilde sahiplenilmiş vaziyetteydi. Bazı insanlar uyanık davranıyorlar, bir şekilde lisansı alıyorlar. Kendilerinin yapma niyeti yok. Kredi bulmaları, sermaye aktarmaları zor. Bizim gibi kuruluşlar topluyorlar. Sabancı, Zorlu da aynı şeyi yapıyor.”
    Piyasa kaynaklarına göre, bu güne kadar EPDK’nın dağıttığı 600 civarındaki hidroelektrik santralı (HES) lisansının yüzde 90’ı çantacıların elindedir.
    Lisansların spekülasyonculara satılarak bir aracı sınıfın yaratılması gerçek yatırımcının önünü kesmekte, maliyetini artırmaktadır. Bu da elektrik fiyatlarına yansımakta, sonuçta hükümetin yarattığı vurguncuları halk finanse etmektedir. Aslında, Haziran 2003’te, AKP’nin iktidara gelmesinden bir yıl sonra ortaya çıkan bu rant düzenini bozmak o kadar zor değil. Şöyle:
    EPDK ve DSİ başvurucudan lisans bedeli dışında bir de teminat mektubu alıyor.
    Teminat mektubu para değil paranın ödeneceğinin taahhüt edilmesidir.
    Şöyle çalışır: Banka çantacıya DSİ ve EPDK’ya verilmek üzere bir mektup sunar. Der ki (mesela) “Bay Çantacı eğer bir yıl içinde taahhüt ettiği yatırıma başlamazsa ben kefilim, bir yılın hitamında onun yerine, teminat mektubunda yazan bir milyon lirayı kayıtsız şartsız size ödeyeceğim.”
    Düzenini bu teminat mektupları ayakta tutuyor. Çantacıların çoğu, doğal olarak, taahhütlerini zamanında yerine getirmiyor. Ama EPDK ve DSİ bunların taahhütlerini yakmak yerine lisans sürelerini uzatıyor.
    EPDK’dan aldığım bilgiye göre, bu güne kadar sadece beş lisans iptal edildi. Süre uzatmalar ise sayısızdır. Ve absürd derecede ucuzdur. Bir MW’lık santralın lisansını bir yıl uzatmak için beş buçuk lira yeter. İki mısır parası.
    Spekülatör bir defa lisansı aldı mı yatırım yapmadan yıllarca uzatabilir. Mevzuat buna göre kaleme alındı. “Eğer EPDK ve DSİ birkaçının teminatını yaksa, gerisi sapır sapır düşecek” dedi kıdemli yatırımcılardan biri. “Piyasa parazitlerden temizlenecek. Gerçek yatırımcılar ortada kalacak.” Neden bu yapılmıyor? Piyasada dolaşan laf bu işten nemalananların sadece çantacılar olmadığıdır. Bu pastadan pay almak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekecek. EPDK’dan aldığım bilgiye göre, dağıtılan 600’e yakın lisansın yanında 300 “inceleme ve değerlendirme” ve “başvuru” aşamasında talep var. Geriye fazla bir şey kalmadı.”

Odatv.com

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

biz gelişe memiş 3. dünya ülkesiyiz

evet tek farkımız 8 mbit net olması

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

ulan ne gençliksiniz be adamlar gürcü sınırında 3 bin küsür zırhlıyla iki haftadır bekliyor, bu anlaşmalar geçmeseydi ortalık karışacaktı, rusya ab'nin ses çıkarmaması için doğalgaz anlaşmalarıyla tehdit ediyordu, kısacası olan biten şu rusya diyor ki: sen abd'nin istediklerini yapıyorsan benim istediklerimi de yapacaksın çünkü benim doshaqlarım da en az abd'ninkiler kadar büyük; enerjiyi benden alacaksın, otomobil pazarını bana açacaksın, demir çelik pazarını bana açacaksın, silah ihalelerine beni sokacak ve ürünlerimi makul ölçülerde satın alacaksın diyor, yapmazsan ebene atlarım diyor, olan biten budur ve blöf falan da yoktu çatır çatır istediler ve istedikleri herşeyi alıp gittiler.d

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

ulan ne gençliksiniz be adamlar gürcü sınırında 3 bin küsür zırhlıyla iki haftadır bekliyor, bu anlaşmalar geçmeseydi ortalık karışacaktı, rusya ab'nin ses çıkarmaması için doğalgaz anlaşmalarıyla tehdit ediyordu, kısacası olan biten şu rusya diyor ki: sen abd'nin istediklerini yapıyorsan benim istediklerimi de yapacaksın çünkü benim doshaqlarım da en az abd'ninkiler kadar büyük; enerjiyi benden alacaksın, otomobil pazarını bana açacaksın, demir çelik pazarını bana açacaksın, silah ihalelerine beni sokacak ve ürünlerimi makul ölçülerde satın alacaksın diyor, yapmazsan ebene atlarım diyor, olan biten budur ve blöf falan da yoktu çatır çatır istediler ve istedikleri herşeyi alıp gittiler.d

Türkiye Rusyadan Korkar duruma geldiyse yazıklar olsun ses çıkarmayan Türk Milletine yazıklar olsun devletin başındakilere... Zamanında en güçsüz olsugumuz dönemde bile Rusya+Avusturya gibi Çok Güçlüü ülkelerle kafa kafaya savaşırken şimdi Güçlüyüz dediğimiz zamanda Bu ülkelere boyun eğmen niye ??

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

durum bu şekildeyse hakkatten içler acısı:( rusya bu inşağatı yapıyor ve yaptıgı yer mersine cok yakın ve doganın tam göbeğinde yapıyor..anladıgım kadarıyla santral yapıldıktan sonra belli bir süre atıyorum 10 yıl kadar tr yararlanacak sonrasında ruslar yararlanacak..eğer durum bu şekildeyse ki -adam yoksa neden parasını versin- ve halen akp yi destekliyorsanız hepinizde çocuklarınızı sevmiyorsunuzdur..bu gelecek için cok tehlikeli.

birde şu açıdan bakın neden kendi topraklarına değilde tr ye kuruluyor? atıgı ne olacak denize atılır artık..zamanında denizlere bi baktılar ki variller dolu..ney bunlar oldu halk..herkes dedi ki amerikadan yag geldi..ne yagı yaa..atık braktılar gemilerle..

artk bu ülkede yasamak istemioyorum...neyseki gidiyorum..şimdi kimse bana ii git seni istemiyorduk demesin.artk yurt dısında yasamya baslayacam etrafımdaki insanlar duydugu zaman ilk tepkileri git geri gelme hayatını kurtar.bir kişiden duymadım git geri gel diye.o yüzden kimse acitasyon yapmasın.yüzde 90 nınız gidebilme imakınınız olsa bir daha gelmezsiniz..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

celoron bunu yazdı:

Z-CHAN bunu yazdı:

Parasını onlar verecekmiş. Şaşılacak bir şey yok, biz versek bizim olurdu.

bizim ülkemize yapmaları normalmi?

tayyip aga yaptırmasaydı hoca.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

durum bu şekildeyse hakkatten içler acısı:( rusya bu inşağatı yapıyor ve yaptıgı yer mersine cok yakın ve doganın tam göbeğinde yapıyor..anladıgım kadarıyla santral yapıldıktan sonra belli bir süre atıyorum 10 yıl kadar tr yararlanacak sonrasında ruslar yararlanacak..eğer durum bu şekildeyse ki -adam yoksa neden parasını versin- ve halen akp yi destekliyorsanız hepinizde çocuklarınızı sevmiyorsunuzdur..bu gelecek için cok tehlikeli.

birde şu açıdan bakın neden kendi topraklarına değilde tr ye kuruluyor? atıgı ne olacak denize atılır artık..zamanında denizlere bi baktılar ki variller dolu..ney bunlar oldu halk..herkes dedi ki amerikadan yag geldi..ne yagı yaa..atık braktılar gemilerle..

artk bu ülkede yasamak istemioyorum...neyseki gidiyorum..şimdi kimse bana ii git seni istemiyorduk demesin.artk yurt dısında yasamya baslayacam etrafımdaki insanlar duydugu zaman ilk tepkileri git geri gelme hayatını kurtar.bir kişiden duymadım git geri gel diye.o yüzden kimse acitasyon yapmasın.yüzde 90 nınız gidebilme imakınınız olsa bir daha gelmezsiniz..

ulan senin gibiler olmasa bilinçsizler olmasa bu ülke ne kadar gül gibi geçinecek sen o nükleer atığa kurban ol emi :D nükleer atık mı atmışlar denizlerimize :D yok daha neler :D

sen git yurt dışına iyidir iyi ;)

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

Hoca yorumdan önce şu konuyu bir okuyup nükleer santral konusunda bilgilen.

http://www.tahribat.com/Forum-Turkiyede-Nukleer-Santral-Olmali-Mi-107348/1/nükleer/

Nükleer atık denize bırakılmaz. Halkımızın bu konudaki bilinçsizliği yüzünden Türkiye bu halde. Ermenistan'ın bile yıllardır nükleer santrali var. ABD'nin ise 100'ü geçmiş durumda.

Türkiye'nin geleceğini Greenpeacecilerin safsatalarına bakarak baltalamayın. Onlara kalsa et bile yemeyeceksin. Kamış evlerde yaşayacaksın ki kendileri de lafta iş yapıyorlar. Çok gördük bildiri dağıtarak boykot ettikleri malları satın alanları.

Diğer konu Rusya olayının henüz ne olduğu belli değil. Bunlar söylentiden ibaret. Şu an ne desek yalan. Fakat birkaç seneliğine Rusların işletmesi dediğim gibi daha doğru olur. Türkiye 2010 yılında olmasına rağmen tam bir nükleer cahili. Birkaç yıl tecrübe ve bilgilenme süreci gerekecektir. Kullanmasını bilmediğimiz şeyin başına oturmamız ne derece doğru?

λ
Toplam Hit: 5112 Toplam Mesaj: 33