NVR Ve Dosya Depolama İçin Hdd Önerisi, Alınık Hdd? Ekleme: Hdd Kullanilmis Cikti :)
-
Selam gençler. Tapo wifi güvenlik kamerası var evde 3 tane. Bunları vigi 8 kanal nvr cihazına wifi üzerinden bağlayıp kaydı hddye almak istiyorum. Şu an üzerindeki sd kartlara kayıt yapıyor. Bu sebeple :
- hangi marka hangi model hdd seçmeli? Güvenlik kameraları için üretilmiş modeller var. Kameralar 2k kayıt alıyor. Kendi kayıt yaparken uzaktan izlemek istediğimde hdd kaynaklı hız sorunu yaşar mıyım?
- bi elemanda seagete sv35 2tb model bir hdd var. Sanırım güvenlik kameraları için değil ama aktarım hızları iyi bu tarz bi hdd kullansam nasıl olur?
-ssd kullasam nasıl olur?
Elinde 2. el satılık hddsi olan var mı ? :)
Guncel :3tb wd purple almistim toptanguvenlikten 17000 saat kullanilmis disk gonderdiler yalniz statik poseti ben actim. Bunlar onu da yapmaya baslamislar herhalde. Power on hour sanirim acik kalma suresi
Liquid tarafından 20/Ağu/25 00:54 tarihinde düzenlenmiştir
-
nas için bu öneriliyor bende yakın zamanda synlogy ds1821+ almayı düşünüyorum
https://www.amazon.com.tr/Seagate-IronWolf-ST16000NE000-%C3%96nbellek-Kurtarma/dp/B09G8JLRZ5/ref=sr_1_16?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=2KBWV56OKWMH0&dib=eyJ2IjoiMSJ9.OgjA4fTbQHNBPqfRWQ8X3MoePkyBFvbjIMR2Vf9Nj_S7I03s4Y8ZLu4V7w_85eGYK8Dg5Tq3f5dFBOgHPJEltTWiN5rWhfqcZ1AHnL6OPdJ_b-vwk7zZuehmbXK7YDRT2i0jIzPhXqqPm6sHW279CFfYdK_nu1OUJz4QRzHUQleCk2KUon2X_1XDF-UDP5lp8VImO6REhGyDOqZ02moDyEk294tdAOFz136VD9i7VUu6NrH9EorLNRICjXvq7WhQ-T1MUldNCD7mj9ZTfG3dMq0BYM5MHByJyaT5cg_jRDA.fpeTxGX-N4OCfuHgNPwyYtXFIdOVSFT0l39zzH8G9gQ&dib_tag=se&keywords=dahili+hdd&qid=1755247205&sprefix=dahili+hdd%2Caps%2C216&sr=8-16
CISSP tarafından 15/Ağu/25 11:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Taponun kameralarini harici kaynaga nasil aktaracaksin ?
-
Hacım hem seagate hem western digitalin bu kamera kaydı için özel serileri var seagate sky hawk ve wd purple. Bunlardan birini seçeceksin işte. Bende skyhawk vardı sekiz dokuz yıl falan sorunsuz çalıştı sekiz kamerayla. Şimdi bozuldu ama ihtiyacım kalmadığı için yenisine bakmadım.
Edit: başka model bakma hacım bunlar özellikle tekrar tekrar yazılıp silinmek için tasarlaniyor yani alacağın sıradan diskler uzun ömürlü olmaz
Bonibon tarafından 15/Ağu/25 12:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Dos_Attach bunu yazdı
Taponun kameralarini harici kaynaga nasil aktaracaksin ?
Bu kameralar onvif ptotokolünü destekliyor muhtemelen. O yüzden ağa bağlı olduktan sonra bu protokolü destekleyen her aletle iletişime gecebilirler
-
@CISSP o kadar pahalı bişey bakmıyorum yav. 2tb 2.el 1200tl seagate alıcam muhtemelen de buraya sorim dedim.
@Dos_Attach https://www.atesavm.com/urun/tp-link-vigi-nvr1008h-8-channel-network-video-recorder-39039 şundan aldım bir tane. wifi kameraları da bağlıyorlardı. inş yanlış anlamadım :)
@Bonibon pahalı mına koim ya şimdi diske 3 lira vermek istemiyorum. Seagate sv35 idare etmez mi 5 sene falan? Bir de okuma yazma hızları düşük ama kayıt esnasında eski kayıtları izlerken sorun yaşar mıyım diye düşündüm.
-
Hacım örneğin wd purple 120MBs falan okuma yazma var alette. Sekiz tane 2k kamera ne yazacak yazsa yazsa 10MBs olsun. Bence hiç bir sorun yaşamazsın. Datasheetlerinde de 64 kameraya kadar desteklediğini yazıyor. Bence sorun olmaz buyur datasheet:
https://xlrsecurity.com/wp-content/uploads/2022/01/data-sheet-wd-purple-hdd.pdf
Yani aletlerin ömrü zaten aşağı yukarı beş yıl ve çevresinde. Elindeki disk ne kadar kullanıldı ona göre değişir ömrü. Sv35 bildiğim kadarıyla eski bir model. Sıfır bulabileceğini sanmıyorum
Bonibon tarafından 15/Ağu/25 13:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Bonibon bunu yazdı
Hacım örneğin wd purple 120MBs falan okuma yazma var alette. Sekiz tane 2k kamera ne yazacak yazsa yazsa 10MBs olsun. Bence hiç bir sorun yaşamazsın. Datasheetlerinde de 64 kameraya kadar desteklediğini yazıyor. Bence sorun olmaz buyur datasheet:
https://xlrsecurity.com/wp-content/uploads/2022/01/data-sheet-wd-purple-hdd.pdf
Yani aletlerin ömrü zaten aşağı yukarı beş yıl ve çevresinde. Elindeki disk ne kadar kullanıldı ona göre değişir ömrü. Sv35 bildiğim kadarıyla eski bir model. Sıfır bulabileceğini sanmıyorum
anladım hocam değerlendireyim tşkler.
-
Rez, bana da lazim
-
3 tb wd purple aldım nvr için 1823tl havale + kargo toptanguvenlik.com diye bir yerden. 2tb da aynı fiyattı baktım 3 tb da öyle 3tb sipariş verdim ben de :)
-
SSD takacaksan bencede en sağlamı fakat pahalı işte. TBW değeri yani yazma ömrü önemli ona dikkat et alırken. Samsung'tanda şaşma.