Ocağın Elektrikli Ateş Yakma Mekanizması Bozuldu
-
Ya daha önce başına gelen varmı? malzemenin adı nedir bilmiorum hani bastırınca kıvılcım çakar, ocak yanar ya o bozuldu.
Düğmeye basmasamda sürekli 3 snde bir kıvılcım çakıyor. vurmayı denedim düzelmedi tornavidayla iteledim düzelmedi.
başka fikri olan?
-
fişi çek..
-
Hazır ocak konusu açılmışken araya bir soruda ben iteklesem olur değil mi hocu? :D
Ocağın bir tanesi çok az yanıyor. Tıkalı olduğu bariz ama açılması adına ne yapabiliriz?
-
Basliklari cikar, temas yapan birsey varmi ona bak.
-
arasına yağ veya sıvı bişey kaçmıştır. temizlemeyi dene.
kaygusuz tarafından 02/Tem/14 19:44 tarihinde düzenlenmiştir
kömür ateşlemesi olması lazım halk dilinde buji deniyor -
HolyOne bunu yazdı
Ya daha önce başına gelen varmı? malzemenin adı nedir bilmiorum hani bastırınca kıvılcım çakar, ocak yanar ya o bozuldu.
Düğmeye basmasamda sürekli 3 snde bir kıvılcım çakıyor. vurmayı denedim düzelmedi tornavidayla iteledim düzelmedi.
başka fikri olan?
atesleme mekanızmasını degıstıreceksın marka modele gore bulursan yenıden satın alıp sokup ocagı takabılırsın yok dıyorsan servıs cagrıacaksın . ugrasma hocam baska turlu duzelmez. bır tane 2 3 lıralık cakmak al uzun olanlardan onla yak ocagı.
edit devamlı yanıyor yazmıssın . cakıyor yanı. hocam elektrık kablosunu sok ocagın. yada o kısmı sok elektrık mekanızmasını ıptal et
hipokondriyak tarafından 02/Tem/14 19:50 tarihinde düzenlenmiştir -
çakmağın bujileri patlamış olabilir %80
çakmağın trafosu ölmüş olabilir %15
çakmağın trafo kablosu arıza yapabilir %5
ve ayrıca hepsimi çakmıyor yoksa bir tanesi mi ona göre olasılıklar değişir.
edit çaktığını bilmiyordum butonu temizle hocam sıkıştırmış olabilir artıklar
Mythbusters tarafından 02/Tem/14 19:46 tarihinde düzenlenmiştir -
geriye kalan düğmeleri kullan hocam
-
aynısı geçen başıma geldi ateşleme bobini veya çakmak gibi bir şey adı arçelik benimkisi aradım servisi bir tanesi 60 lira dedi diğeri 20 aldım taktım kendim modelini söyylemiştim ama giderken yanımda götürdüm bunlar her ocak da farklı olduğu için değişik modeldeler aslında ebay da filan çok ucuz
-
HolyOne bunu yazdı
başka fikri olan?
Hocam apaynısı bizim ocakta da var. Öyle kötü bir durum ki ocağı çakmakla yakıp idare ediyorsun ama altındaki fırını kullanmak istersen saatlerce o çıt çıt sesine maruz kalıyorsun.
Bu çıt çıt mekanizmasını komple iptal edip fırına zarar vermeyecek bir yöntem varmıdır hocular bir yardım ?
-
Bizim ocakta da oluyor bosch marka. Ocak ıslandığında oluyormuş, bir süre fişini çekip bekledikten sonra kendiliğinden geçiyor.