folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Öcü Anarşizm

Öcü Anarşizm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    Bico bunu yazdı

Anarşizmin anlamını bilimiyosun heralde sen ,  böyle konuştuğuna göre önce anlamını öğren gel bide milletin beyinlerin laf etmişsin herkezin kendi tercihi bunlara müdahale edecek değilsin..

anarşizm kötü bişey zaten ki seninde tabirinle dizilerde filmlerde doğru olanı gösteriyolar . .

burda bir dayanak gösterip anarşizmin iyi ya da kötü olduğunu tartışan müridlere lafım yok da sen nasıl fasulye beyinli bir adamsın ki hiçbir dayanak göstermeden konuyu açan adama saldırıp "anarşizm kötüdür" deyip kenara çekilebiliyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    anarsizm acikca soylemek gerekirse her insan bilincinin anlayabilecegi ve kavrayabilecegi bir kavram degildir. Ornegin anarsizmde lider yoktur. Ama bazilari yasasin xxx derler. Anarsizmin en onemli argumanlarindan biri siddettir ancak bu asla bireye karsi degildir. Anarsizm cok genis bir dusuncedir. Mesela pasifist anarsizmde siddet asla yoktur. Eylemler genelde itaatsizliktir. Anarsizm insanin erisebilecegi en uc noktadir. Bu benim dusuncemdir, baska bir anarsist ise herkesin anarsist olabilecegii soyleyebilir. Ispanya ic savasinda ”bilincsiz„ anarsistlerin nelere yol actigini gorduk. Parayi gorunce idealini satan kisilerin anarsist olmasi son derece ironiktir. Edit: imla. Telden yazdim hatalar olabilir. Anarsizm ustune sorulari olan sorsun, bilgilendirelim. Sonra yanlis anlatmayin millete anarsizm terorizmdir diye =) anarsistherif tarafından 19/Ağu/12 11:42 tarihinde düzenlenmiştir

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    bu ülkde olmaması gereken bir düşünce şekli.. anarşizmi katmanız için öncelikle her vatandaşın bir birey olmaıs lazım.. lakin eğitim seviyemiz o kadar yerlerde ki buna imkan yok ve zaten o kadar süistimale açık bir ülkeyiz ki buna gerek yok. bu ülke de anarşist yapılanmayı da gördük buna lüzum yok sadece kan getirir.. asi bir toplum gerekmez.

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    The_Cure bunu yazdı
    Bico bunu yazdı

Anarşizmin anlamını bilimiyosun heralde sen ,  böyle konuştuğuna göre önce anlamını öğren gel bide milletin beyinlerin laf etmişsin herkezin kendi tercihi bunlara müdahale edecek değilsin..

anarşizm kötü bişey zaten ki seninde tabirinle dizilerde filmlerde doğru olanı gösteriyolar . .

burda bir dayanak gösterip anarşizmin iyi ya da kötü olduğunu tartışan müridlere lafım yok da sen nasıl fasulye beyinli bir adamsın ki hiçbir dayanak göstermeden konuyu açan adama saldırıp "anarşizm kötüdür" deyip kenara çekilebiliyorsun?

Benim dayanak göstermeme kanıt göstermem gerek warmı sence :) adam anarşizm nedir diye konu açmamış tahmin edersinki konu hakkında bilgisi war ama bildiği yanlış burda ona açıklama yaptım :) bilmediğin konularda tartışmalara girmezsin heralde ki bi müridde zaten anarşizmin ne olduğunu açık açık belirtmiş.Senin amacını anlayamadım ben gercekten bu arada ağzını temizlemelesin bi konuda saygı çerçevesi içerisinde karşılıklı konuşmak istiyosan öncelikle senin saygılı olman gerekir ki ben senin seviyene inmem.. hala yine devam edersen bu kadar nazik davranmam söyliyeyim..

tolgaStain tarafından 19/Ağu/12 11:45 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_zannoq
    by_zannoq's avatar
    Erkek

her zaman kanıt göstermelisin hocam ayrıca konuyu açan mürid anarşiyi merak etmiş olabilir.

anarşiyi sonuna kadar bilen birisi bu konuyu açmaz benim düşünceme göre.

sana göre neden kötüdür bunu bence bi temele oturtup anlatmalısın burda.

anarşi kötüdür demekle olmuyoro işler.

afedersiniz ama elalem denilen toplumun amınakoyim! https://twitter.com/anarsikherif burada bazen karalıyorum birşeyler : http://anarsikherif.blogspot.com.tr/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    Bico bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı
    Bico bunu yazdı

Benim dayanak göstermeme kanıt göstermem gerek warmı sence :) adam anarşizm nedir diye konu açmamış tahmin edersinki konu hakkında bilgisi war ama bildiği yanlış burda ona açıklama yaptım :) bilmediğin konularda tartışmalara girmezsin heralde ki bi müridde zaten anarşizmin ne olduğunu açık açık belirtmiş.Senin amacını anlayamadım ben gercekten bu arada ağzını temizlemelesin bi konuda saygı çerçevesi içerisinde karşılıklı konuşmak istiyosan öncelikle senin saygılı olman gerekir ki ben senin seviyene inmem.. hala yine devam edersen bu kadar nazik davranmam söyliyeyim..

aman nezaketini sevsinler senin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    The_Cure bunu yazdı
    Bico bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı
    Bico bunu yazdı

Bu zihniyetinden dolayı sana cevap bile vermem ben :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    by_zannoq bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

yerine yeni birşey önermeden var olanı reddedenlere oldum olası uyuz olmuşumdur. anarşistlerin çoğu böyle. bu belki de anarşizmi özümseyemediklerinden kaynaklanıyrdur bilemiyorum. bizzat anarşizm kavramına önyargılı bi bakışım yok. söylerken güzel herşey, iyi de yerine ne koyucan?

gomünüstlerin de çoğu aynı. tamam gomünüzm istiyon da nasıl birşey? yenir mi içilir mi? nasıl bi sistem? şurda şurda başarısız olmuş deyince de bahaneler geliyor yok tüm dünya komünizme geçmezse başarılı olması çok zor falan. kıvırma çabaları yani.

ne olursanız olun, böyle olmayın arkadaşlar. herhangi birşeyi beğenmiyorsanız yerne yenisini önerin. şu şu olsun diyin. aksi taktirde hiçbir yol kat edilemez. zaten terörle bağdaştırılma sebebi de bunun gibi şeyler. böyle şeyleri isteyenlerin çoğunun tek istediği var olan düzenin yok edilmesi. böyle bi mantık(sızlık) olamaz.

by_zannoq bunu yazdı

evet çok haklısın hocam fakat bu sistemi görüpte yerine bişey koyamıyorum diye direnmemek kadar saçma bişey var mı sence?

yani bu olanları görüp sussun mu bu sistemin yerine başka bişey koyamayan insan.

bilinçsiz insanla yapıldığında anarşi kaosu getirir fakat insanlar bilinçlendirilirse ve yönetimsizlikten korkmazlarsa anarşi çok iyidir.

bizim en büyük korkumuz başsız kalcaz korkusudur ve başsız kalınca ne yapcaz korkusudur.yöneten olmazsa insanlar birbirini öldürür herşeyi çalar yakar yıkar zannediyoruz.

eve bilinçsiz olursa insan bunlar olur fakat bilinçli olursa insanın insan üstündeki tahakkümü ortadan kalkmış olur ve anarşi hüküm sürer.

zaten bu zamanda ki devlette insanları çok koruyan bir yapıya sahip değil heran öldürülme ihtimalin var devletin polisi üzünden.

neyse iyi bayramlar

direnmemek diye birşey yok hocam. ben anarşist değilim ben komünist değilim ben kapitalistim. ama direnmiyor muyum? dışarıdan gören anarşistin komünistin önde gideni sanabiliyor beni o derece direniyorum bireysel olarak. tabi eylemlere katılmıyorum çünkü belli bi grubun organizasyonu oluyor hep. benim direnişim bireysel ve tamamen sivil.

peki ne yapıyorum?

komunizm gelsin demiyorum, kapitalizm doğru uygulanırsa daha doğrusu hangi sistem olursa olsun düzgün uygulanırsa insanlar mutlu olur diyorum. komünist sistemde olsak o kalsın diyecektim. bozmak yerine bunu düzeltelim düzgün uygulayalım diyecektim.

gördüğüm tüm çarpıklıklara karşı tepki koyuyorum, çalanı çırpanı uzak tutalım yönetimden diyorum, emek verene hakkı verilsin diyorum. bu fikirlerimi arkadaş çevreme anlatıyorum konu açıldıkça. onların da fikirlerini almak koşuluyla kendi fikirlerim de olgunlaşmakla birlikte doğru bildiklerimi empoze etmeden anlatarak kabul ettirmeye çalışıyorum. insanları kendi çapımda bilgilendirmeye bilinçlendirmeye çalışıyorum.
     tabi ayrıntılar var, sadece çalanı uzak tutalım demek yukarıda anlattığım yerine birşey koymak önerisi değildir. net olarak söyleyebilmek gerek. burada uzun uzadıya yazılmaz yazılsa da aklıma hepsi gelmez gelse de kitap olur...

anarşist olmamak, tepki göstermemekle eş anlamlı değildir.

adam nerdeyse 2500 yıl önce demiş "devlette iyi yöneticiler olursa en kötü yönetim sistemiyle bile insanlar mutlu olur, kötü yöneticiler olursa en iyi yönetim sistemiyle bile insanlar mutsuz olur." diye ama biz hâlâ anlamadık...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buiyimi
    buiyimi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hay amk!
    ben nerde sormuşum anarşizmin ne olduğunu ?
    bu forumda anarşizmi ne olduğunu en iyi bilenlerdenim.
    ben size anarşizm hakkında ne düşünüyosunuz diye sordum sosyal anket gibi bişey yapmaktı amacım.
    anarşizme kötü diyen adamların anarşizmde neleri eksik/yanlış bilip karşı olduğunu görmek ve doğrsunu anlatmak için açtım konuyu.

@bico - ne yazmışsın sen ya ? hiç bişey anlamadım

7 itiraf var Trabzonspor komple beraat, cemaatin keskin kılıcı Göksel Gümüşdağ beraat. 25 Milyon Herşeyin Farkında.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    Bico bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı
    Bico bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı
    Bico bunu yazdı

Bu zihniyetinden dolayı sana cevap bile vermem ben :)

ortaya birşey koymadan anca böyle boş laflar yapıyorsunuz. Ha bi de "Allah'a havale edersin" di mi ;)
Toplam Hit: 3937 Toplam Mesaj: 33