folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ödemedigim Borcumdan Dolayi Eve Gelen İcra Kagidi..

Ödemedigim Borcumdan Dolayi Eve Gelen İcra Kagidi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    DawnOfDarkness bunu yazdı:
    -----------------------------

Firmanin birine borcum vardi..200 civarinda tam hatirlamiyorum..Cunku uzerinden bayagi zaman gecti..Sorunlar filan derken..Neyse avukat yoluyla eve mektup gondermisler..Diyor ki, X sahsa 280 lira borcunuz vardir..Mektup geldigi günden itibaren 7 gün icinde ödemezseniz icraya verilecektir filan yaziyor..Avukati aradim,benim durumum suan yok dedim..Isterseniz 2 taksitte odeyebilirim,140-140 dedim..O da tamam dedi hesap numarasi mesajla atacakti..Sonra mesaj yolladi, işte X şahsa borcunuz 260 lira 100 lira da avukat ücreti, 360 lira.. 180-180 havale edersiniz diye mesaj cekmis..Tekrar aramadim avukati o yuzden sormak istedim buradaki arkadslara..

Kafami karistiran sey, mektupta 280 borcum oldugu yazili.. Bana gonderdigi sms de 260+100 lira yazmis.. Avukat masraflarimi yoksa karanbolden kendine pay mi cikaracak?

öde avukatın dediği parayı dostum. istediği para çok değil. 100 lirada avukat kazansın. yoksa sen zararlı çıkarsın. Allah korusun icra ayağındaki dona kadar haciz yapar polis zoruyla.2 polis kollarında tutar, icra memuru pantalon, don,atlet v.s. çıkartır alır. bu sebeple hemen öde borcu, kurtul.  

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    DawnOfDarkness bunu yazdı:

Birazdan gelen mektuptaki yazanlari yazayim..Sanirim ozaman tam olarak anlasilir..

Aynen şöyle yaziyor;

Sayin Hakan...,

İlgili: Ayhan ... K.Maras a firmasina olan hesabiniz (Fazlaya ilişkin hakkımız saklı kalmak kaydıyla) 280 YTL meblagli borcunuz hakkinda

Yukaridaki vasiflarini belirttigim borcunuz alacakli tarafindan icra takibi yolu ile tahsili icin tarafima intikal ettirilmistir.

Borc bedeli ve itibarinizi dikkate alarak işbu mektubu yazmayi uygun gördük.Mektubu aldiginiz tarihten itibaren yedi gün içinde yukarida belirtilen bedeli tarafima ödemeniz, aksi halde aleyhinize icra takibi yoluna müracaat edileceginden bu durumda Borc miktari ile beraber vekalet ücreti yaninda icra masraflari, ihtiyati haciz masraflari,temerrüt faizi olarak %27 Reeskont Faizi de ödemek zorunda kalacaginizi ve mal beyaninda bulunmadiginiz takdirde İcra Ceza Mahkemesine balvurup hapsinizin istenecegini saygi ile bildiririz.

22.04.2008 Av. M.Kemal

Sanirim sadece uyari mektubu..Bundan dolayi masraf istenir mi ki?

mal beyanında bulanmamanız halinde hapis cezası  isteyeceğini söylüyor..

2008 ocak ayında icra iflas kanunun düzeltilmesine gidilmiştir..
    icra mahkemelerinin işini azaltmak için mal beyanı davası kaldırılmıştır.

tamam alacaklıdır dolayısıyla avukat işini yapıyor ama usulsuz bir şekilde para tahsil etmeye çalışıyor anladığım kadarıyla..

böyle bir mektup bana gelse avukata bi dava acar ilgili avukatlık barosundan ihracını en azından uyarılmasını isterdim...

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

En güzeli bir avukata danismak..Baktik sonuc cikmadi,mecburen adamin dedigi tutari yatiricaz..Avukatin ismine yatirmali..

Aksi durumda yine basim agriyabilir..

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    dejavu geçiriyorum :|

Orman Mühendisi //
Toplam Hit: 4067 Toplam Mesaj: 25