OECD Pisa 2015 Açıklandı: Yine Sonlardayız. Teşekkürler(!)
-
Sonuç olumsuz...
Öğretmenlere yüklenmez yersiz geliyor bana göre... Getirilen sisteme göre öğrenci yetiştiriliyor... TEOG dendi binlerce full yapan var... yani senin getirdiğin sistemi ben başardım ama sistemin o ülkelerle yarışamadı, yarışamaz da...
Birde singapur, fillandiye gibi ülkelerin ogrenci nüfusu bizim yıllık yeni doğum sayısıne denk.... Toplam 5-6 milyonluk ülkelerden bahsediyorsunuz. 17 milyonluk ve halen -asgari- fiziksel yeterlilikleri bile yerine getiremeyen bir ülke...
Birde bizim sistem okuma anlama istemiyor, test çöz, sorulara aşina ol yeterli... Geçen bir arkadaşla konuşuyorum çocuğu Türkçeden dökülüyor -özel okuldaki hocası şöyle demiş. Kitap okumak çok bişey katmaz bol bol paragraf sorusu çözsün soru tiplerine aşina olsun... Sistem bu ve gerçekten başarılı olmak istiyorsan bunu yapacaksın...
Veli geliyor; Çocuğum ders çalışmıyor... Buyrun konuşalım.
-Çalışma odası - (çoğunluk)yok
-O çalışırken siz ne yapıyorsunuz - Televizyon izliyoruz, oturuyoruz, çay içiyoruz....
O çocuk çalışmaz (zaten bu sistemde çalışsa ne kazanır onu da bilmiyorum ya...
Adam çocuğunun kitap okumasını istiyor(!);
-"Hocam ben şu, şu, şu yazarları çok severim. Çok ta okurum. Sizce bunlardan hangisi bizim çocuğa uygun?"(!)
Başkası. -Hocam kardeşine 50 tane kitap aldık 1-2 tanesini okudu(!)
Çocuğun bir isteği kimliği, kişiliği yok ki...
Bu sınavlarda -eml- de görev almış bir arkadaş anlatıyor. "Ankarada eğitim aldık, okula geldik çocukları topladık konuşacağız. PİSA diye başladık bilgisi olan var mı? Cevaplar net! -Dominos...
Allah sonumuzu hayr etsin...
-
12 yıllık zorunlu eğitimde bir kişinin öğrendiği şeyler:
Okuma yazma
Toplama çıkarma
Bana göre bu. Başka bir bok yok.
Ha birde What is your name?
My name is hasan...
Elimde olsa ilkokul ortaokul lise hiçbirine göndermem çocuğumuz. Siz ne öğrendiniz 12 yılda bir düşünün.
12 yılda millet aya çıkar. Biz salak bir sistemin parçası olmaya çalışıyoruz bütün DÜNYA olarak.
-
Bu sabah yolda şu diyaloğu duydum ilkokul cocuklarından.
a: What is this ?
b:Ben bilmem ki oğğlum
a:sabah yedim patitiss zaaa ahahahahah
c:bunu da benden ögrendi.Okullarımız da öğrencilere bence ilk önce bir kişilik , hayal , hedef belirlemeli. Cocugun ilgi ve alakasına göre yönlendirmeli. Dersi sevdirerek ögretmeli , iyi bir dil eğitimi verilmeli
iş gereği yaşadıgım bir diyalogu daha anlatmak istiyorum bir eve gittim ariza onarımı için yazdan yaza gelen gurbetcilermis.
23-24 yasında ki kişi ile muhabbeti ilerlettik sordum kaç dil biliyorsun diye flemenkce , almanca , türkce , ingilizce ve birazda fransızca dedi.
Ne ? 4-5 dil mi dedim. ? baya sasırdım. türkiye de 20-24 yasında ki %90 kesim üniversite de yiyor içiyor mezun oluyor.
Ve bana soyle dedi : Abi yurtdısında dil bilmek pek mağrifet değil , ingilizceyi zaten seve seve okulda ögreniyoruz ( advandec seviyeye yakın ) , ortaokul ve lisede de kendi seçimimiz ile almanca-fransızca okuyoruz. Türkçe zaten ailem den ögrendim. Fransızca hariç , diğer diller de anlasabilirim kaynak takip edebilirim dedi. ve bunun için özel bir çaba sarf etmemis arkadaslar. Benimle beraber mezun olan tüm arkadaslarım benden daha da iyi diyor. :)
O an durdum ve kendime baktım. 12 yıl ingilizce dersi gördüm ve seviyem , ilk paragrafta anlattıgım diyalog'tan öteye gidememis. çevreminde keza oyle.
Bastan asagı yenilik sart , BASTAN AYAGA.
-
La 22 gün sonra 2017 gireceğiz. 2015 sonuçları yeni mi açıklanıyor. bir yılda sonuç veren bir kurum nasıl birşey la bu.
-
Çok güzel şeyler bunlar, aynen devam mümkünse listeye girmeyelim
-
evet sistemde hatalar çok fazla. ama göt eğitimci de çok fazla. şimdi burada kardeşimin bu sene liseden atılmasına sebep olan fetoculerin yaptıklarını anlatmaya kalksam okumaya üşenirsiniz boşuna da kimsenin canını sıkmaya gerek yok.
ayrıca şöyle bir etmen de var, insanlar artık eskisi kadar bağlı değiller birbirilerine.
küçükken annem beni dışarı salmazdı ödevler bitmeden.
şimdi ki nesil eve gelmiyor ki. verirsen daha kendi iradesini kazanmamış bebelerin eline teknolojiden faydalanalım diye ayfonları tabletleri böyle olur.
ulan bakıyor ahmet kafede elde sigara fotoğraf atıyor. bizimki ne diye ders çalışsın. e aile de yeteri kadar takip etmiyor artık insanlarda da şöyle bir algı oluştu; ben onun için herşeyi yaptım deyip sıvışıyorlar.
sorsan ne yaptın, kalem aldım kitap aldım ayfon aldım. oturup sordun mu bir kere çocuğa ne yapıyorsun hayatın okulun nasıl diye. anca okuldan çağrılırsa veli toplantısına.
neyse.
çok doluyum bu konuda ama sisteminden eğitimcisine ailesine alayında sorun var. biz böyle görmedik ama şimdikilere diyecek söz yok.
-
Dış mihraklar bizim İmam Hatip'lerimizi çekemiyor. Evelallah biz, bütün okullarımızı İmam Hatip yaparak 2023'e kadar dünyanın süper gücü olacağız. Bor. Lozan.
Ayrıca sistem mistem diyerek kendinizi kandırmayın, olmayan bir şeyi tartışıyorsunuz. Velev ki sistem var önce kendimize bakalım. Biz öğrencilik dönemlerimizde ne yaptık? Şimdi ne yapıyoruz? Müslümanlara soruyorum: Kur'an'ı kaç kere Türkçe okudunuz? Ya da okudunuz mu? Herkese soruyorm: Kaçınız çocuğunuzun yanında onun kişisel gelişimini sağlayacak aktivitelerde bulundu? Mesela o akşamki maçı izlemek yerine açtı kitap okudu?
Evinde televizyon olmayan var mı? Dikkat ettiniz mi, biz evimizi televizyona göre dizayn ediyoruz. Onu baş köşeye koyuyoruz ve geri kalan ona uyuyor. TV yerine neden kütüphane koymuyoruz? Götüme girer de mi o kitaplar, ne gerek var? Binlerce lira verip bilmem kavisli yaraklı kürekli panele sahip TV'ler alıyoruz ama 15-20 lira bir kitaba çok geliyor. Şu ana kadar kitaba toplam kaç para harcadınız? Ailenizdeki her bireyin kitaba harcadığı parayı toplayın, o ailenin televizyona harcadığı parayı geçti mi? Geçen varsa ne ala, mutfaktan kendine benden bir su ısmarlasın ama bunun sayısı çok azdır. Ve inanın öyle evler var ki, evdeki televizyon sayısı kitap sayısından fazla.
Normal şartlar altında bizim evrimsel süreç ışığında yok olmamız lazım zira çağı felaket kaçırıyoruz, öyle böyle değil. Hadi başlangıçta kaçırdın atılım yapılması beklenirken durduk ve geriye gitmeye başladık.
-
Hem de ne kacirdik. Emin CAPA'nin su TED konusmasini izlerseniz, ulke gelecegi daha iyi gormeye baslayacaksiniz. Gercekten mukemmel tespitler yapmis.
https://m.youtube.com/watch?v=__yTofXY-Kg
Ama bir de olumlu tarafindan bakarsak; "sen aga, ben aga, bu inegi kim saga?" sozundeki inek sagma isi bize kaliyor. Yani evrimsel surecte bizim gibi toplumlara da ihtiyac var.
micropin tarafından 08/Ara/16 12:46 tarihinde düzenlenmiştir -
macaristanda lise eğitimini bizzat gözlemlemiş biri olarak söylüyorum, bizim okullar leş.. aldığımız eğitim işe yaramaz sadece ezbere yönelik. bu çocuklardan üretim, teknoloji beklemeyin
-
Dalgaya bak dalga yaa. Puhaaa. Adamlar gözünün icine baka baka milletle alay ediyo.
Pisa testine sadece Fen Liseleri girse 3. olurduk.
Bir bakan aciklamasi
"fen okuryazar açısından fen lisesinden katılan öğrencilerimiz bu sınavda 534 puan aldı. 534 puan hangi ülkenin puanına denk geliyor? estonya ve japonya'nın, yani dünyanın ikincisi japonya'nın 538, üçüncüsü estonya'nın 534. sadece fen lisesindeki öğrencilerimiz girmiş olsaydı, aldığımız derece dünyanın ilk 3'ü arasında olacaktı." demiş sözde milli egitim bakani Ismet Yilmaz.
sınava katılanların:
%38.1'i anadolu lisesi
%36'sı mesleki ve teknik anadolu lisesi
%14'ü anadolu imam hatip lisesi
%2,1'i fen lisesiUlan adama sormazlar mi ne ise yaradigini her köse basinda imam-hatip acmanin, her okulu Anadolu Lisesi'ne cevirmenin?
Florenzi tarafından 08/Ara/16 20:32 tarihinde düzenlenmiştir