Öğrenilmesi Gereken Diller

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2009
    Erkek

    çince öğrencene 3 tane başka dil öğrenirsin:). ingilizce,almanca,ispanyolca azıcık da fransızca bil  yeter.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    japonca, çince, korece.

    ticaret bu dillerden geçer, sen birini öğren bence.

    nerede takım elbiseli bir iş adamı topluluğu görülse illaki çekik gözlülere rastlanır.


    He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2009
    Erkek

    Taice, çince , arapça , ispanyolca öğren gerisine karışma :). Piyasada ingilizce almanca fransızca bilen sürüyle adam var. Artık ingilizce yabancı dil sayılmıyor herkes biliyor. İngilizcen mükemmel düzeyde değilse pek de bir fark yaratmaz. Maksat diğer rakipleri geçmekse bu dediğim dilleri öğreneceksin. Çince bilen adamı zaten müdür filan yapıyorlar şirketlere :D.  . Arapçaya gelince. son yıllarda arap ülkeleriyle ticaret hacmimiz 37 milyar dolara ulaştı ve önümüzdeki yıllarda olağanüstü düzeyde artması bekleniyor. İşletme iktisat pazarlama maliye vb. bitirmiş arapça bilen bi adamı havada kaparlar. Taiceyi bi üst düzey yönetici abi söylemişti çince gibi sanırım iş görür ispanyolcayı zaten yazmışsınız.(tabi çincenin sadece alfabesini öğrenmesi 6 ay alıyormuş diyorlar ama dil öğrenme konusunda yetenkli birinin çok kısa sürede sökeceğine eminim :) )


    Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    incelik
    incelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

    çincenin 1. olacağı filan yok.

    adamlar kendi alfabelerini bile tam bilmiyorlar. nüfus çok olduğu için 1. sıradalar. yoksa milletin çince öğrenme isteğinden değil.

    hee öğren illa bi avantajdır. fark yaratır. ama dünya dili olamaz.

    şuan dünyanın neresine gidersen git ingilizce derdini anlatırsın ama çince ? çinin nüfusu kadar yıl geçse yinede sittin sene anlatamazsın.

    1. ingilizce

    2. rusca

    3. ispanyolca - almanca = keyfine kalmış

     

    çince öğreneceğin zamanı 2 farklı dil öğrenmek için geçirebilirsin.

    almanca daha çok ticaret dilidir. (ispanyolcaya kıyasla)

    ispanyolcayı anca latin amerika ile iş yapacaksan öğren. eğer avrupa ile çalışmalar yapacaksan almanca.


    -----------------------------

     

    İspanya'da, Küba'da, Rusya'da, Fransa'da (Fas, Cezayir gibi  Fransız sömürgelerinde) ve sana sayabileceğim bir sürü ülkede ingilizce olarak derdini anlatamazsın:) Bir denizci olarak Tavsiyem ingilizceden sonra İspanyolcanın öğrenilmesidir.

    Not: İspanyada sokakta ingilizce konuşabilen birini bulamadıgım için saatlerce internet kafe aradım. Fas'ta Shereton'da bile resepsiyondakiler dışında ingilizce konuşan yoktu, Küba'da kızlar neden ispanyolca öğrenmedin diye kızıyorlar:)

    İngilizce evrak dili ama dünya genelinde farklı milletler tarafından en çok konuşulan dil ispanyolca. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    ingilizcemiz var çok şükür ama yanına bi fransızca koycam yakın zamanda kişisel gelişim maksadıyla.

    ispanyolca falan filan hikaye. ticarette tek dil vardır ingilizce fazlasına gerek yok somalideki şirketle bile ingilizce yazışma yapılır.

    fransızca ise kendini bozmadan günümüze gelen ender dillerden ve kulağa çok hoş geliyor :)


    agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    italyanca veya ispanyolca öğren diğerini 100 saatlik bir derle öğrenirsin birbirine o derece benziyorlar


    Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Çince (Çince: 汉语 / 漢語, pinyin: hàn yǔ, diğer adları: 中文, 國文, 华文, 华语), Çin'de ve çevresinde yaşayan 1 milyardan fazla kişi tarafından konuşulan binlerce ufak dilin tümüne birden verilen addır ve bunlar tek bir dil sayılırsa, dünyada en çok kullanıcısı olan dildir.

    Dünyadaki her beş kişiden birinin anadili olarak konuştuğu Çince dili, tamamen ayrı birer dil olarak kabul edilebilecek kadar farklı "dilcik"lerden oluşmuştur. Bu yüzden Çincenin bir dil değil, bir dil ailesi olduğu iddia edilir. En çok konuşulanı Mandarindir, ancak göçmen topluluklarında en çok Kantonca kullanılır. Bunun sebebi, göç eden Çinlilerin genelde güney kesimlerden olmasıdır.Bu dil, Çin-Tibet dilleri ailesi'nin koluna dahildir.

     

    Çincenin hangi birini öğrenicen.Bazı arkadaşlar ticaret için filan diyorda.Zaten sen ticareti seyyar satıcıdan yapmıyorsun kı yapsan bıle bızım emınonunde cankayda nasıl konusuyorlarsa ıng onlarda o kadar konusuyor.Ticaret yaptıgın ınsanlar ıngiliz dilini bilmekteler.Çince bir çok dili kapsıyor adamlar kendı aralarında bıle anlasmazlıga dusuyoyorlar.OOO kaç mılyar ınsan konusuyor olayı degıl adamlar zor ogrenıyor dıl aılesı gecmısı nedenıyle ingilizceyi.

    Fransızca fılan bı ıse yaramıyor.Neden öğrenmek istedğine de bağlı.

    Eğer mühendislik okuyorsan makına uzerıne ıs yapacaksan almanca ,italyanca önemlidir.Ama sen illa gıdıcem buralarda konusucam dıyorsan ıng konusan bulursun.


    Al işte dübn litvanydan kızlar gelmıs 23 nısan nedenıyle arkadasın aılesine konusamıuyorlar.Kızlar ıng bılıyormus konustum allahn lıtvanyalısına dahi okulda öğretiyorlar sakır sakır konusuyor.

    Şu anda dünya dili ingilizcedir.Amerikada ana dil olan ingilizceden sonra ispanyolca öğretilmekte.İng hallettikten sonra ispanyolca öğrenilebilir.

    Ama rusca ve arapca diyorum başkada bir şey demiyorum.

     

     


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek

    ispanyolcadır italyancadır bunların bir geçerliliği yok, ha gider ispanyol sirketinde calısırsın ama cok spesifik durumlar.Hele ispanyolca son yıllarda bir furya oldu resmen, kursuna gitmeyeni dövüyolar, 1 tanede ispanyolca isteyen ilan görmedim daha.

    Şu 3 dilden 1i her türlü iş yapar, bunlardan mesleğinize göre 1ine kasın

    Almanca: mühendis veya iktisatcıysanız veya özel sektör düşünüyorsanız almanca kafadan favoridir. Almanya AB nin en büyük sanayisine sahip ülkedir, aklınıza gelip gelmeyecek cogu sanayi sirketi almandır. Otomotiv sektörü kafadan almandır. Mercedes volkswagen opel bmw porsche gibi sokakta gördüğümüz arabaların yarısından cogu almandır. Evde kullanılan aletlerde de durum aynı, bosch siemens aeg vs vs bu liste uzar gider, yani sanayi=almanyadır. Bunun örneklerini her sektörde bulabilirsiniz yapı sektöründe weber falan var tıpta ilac sektöründe bayern var kısaca var oglu var

    Fransızca: Uluslararası ilişkiler, kamu yonetimi gibi bölümlerin meslek dallarına sarkacaksanız, Diplomasi ile işiniz varsa, dışişleri bakanlıgıdır vs dir calısmak istiyorsanız, veya AB ile etkileşimli bir işiniz olacaksa fransızca ögreneceksiniz. ABnin resmi yazışma dili Fransızcadır.Bugun uefa nın sitesine girin uefa nın acıklaması 1-ingilizce dir 2- fransızcadır. Diplomasi dilidir fransızca

    Rusca: Son yıllarda ivmesi giderek artıyor. Türk firmaları özellikle rusyaya büyük yatırımlar yapıor, tabi ruslarda aynı sekil. İnşaat sektöründeyseniz ögrenin bu dili, çok büyük mühendis talebi var rusyanın, ayrıca turizmde artık rusca bilmeyenin yüzüne bakmıolar, antalyadan yazıorm bi bildiim var ögrenin diosam ögrenin :F

     

    Bunların dısındaki diller tırt.

    p.s bunlardan 3ünüde az seviyede bileceğine 1ini ölümüne bil, dil biliyorum diyeceksen hakkaten biliyor ol göze sürme gibi olmasın. Artık sirketlerin gözünde toefl veya kpds i olmayana ingilizce biliyor gözüyle bakmıyorlar. Cünkü sokakta kime sorsan ing biliyor.

    1.sıra her zaman inglizcenin olmalı, hatta gerekirse 2.dil ögrenilmeyip ölümüne ingilizce kasılmalı, ingilizceden geçerli bir sertifika alınmadan 2.dile başlanmamalı (toefl veya kpds) neden böle diyorum? bunlardan 1iyle bankaya girerseniz veya bazı özel şirketlere, kafan size puanınıza göre 600-1000tl arası dil tazminatı öderler. Bu her bankada var, o yuzden işletmeci iktisatcı arkadaslar simdiden ölümüne ingilizce kassın. Yarın 1000liraya bankaya baslarsınız bide toefldan orta bi puan cakarsanız alın size 1800lira maaş.

    Ayrıca pratikte ingilizce yine 1 numarada, coca cola bilgi işlemde staj yapmıstım ben, hersey ingilizce (tabi colada abd sirketi o da var) bi kere kullanılan windows server editionlar bile ingilizce, insan kaynaklarına basvururken almancam var demiştim ki sertifikamda var, iplemedi bile, halbuki basvurmadan biraz almancaya bile bakmıstım mülakat falan vardır diye, göze sürme gibi kaldı orda


    Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    ingilizce, rusça, almanca...en iyisi bunlar bence :)


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Anasının satem şakır şakır Arapça konuşmak istiyorum...

Toplam Hit: 8120 Toplam Mesaj: 32