Öğretmeni Nereye Şikayet Edebiliriz?
-
cagatay09 bunu yazdıu235 bunu yazdıcagatay09 bunu yazdı
kardeşin kaçıncı sınıf hangi kademede?
artık öğretmen merkezli eğitim kalktı. hatta bundan 5 sene önce kalktı tamamen. öğretmenler öğrenci merkezli eğitime zorla geçirildiler. bu sistemde öğretmen sadece bir rehberdir. seni yönlendirir. öğretmez. sen kendin öğreneceksin. problem çözme, analitik düşünme, farkında olma gibi yetenekleri geliştirebilmeleri açısından öğrenciye öğretmek yanlış bir yaklaşım oluyormuş. öğrenci hazıra alışıyormuş. bu yüzden öğrenci bilgiyi kendi bulacak kendi alıp belleğine yerleştirecek ve onu kullanacak. beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar gibi uygulamalı dersler haric diğer derslerde artık öğrenciye rehberlik edilecek. yönlendirilecek. sanki meb e bağlı okullarda çok metaryal, araç-gereç vs varda sanki okullarımız stardartların üzerindeymiş gibi öğretmenin öğrenciyi yönlendirmesinin bekleniliyor.
ha şunuda söyleyeyim ; hiçbirşey olmaz istediğin kadar şikayet et. istediğin kadar bağır çağır. o öğretmene hiç birşey yapamazsınız. bu durumdan şikayet ediyorsanız Milli eğitimin yaklaşımından şikayet edeceksiniz önce. yani meb i meb e şikayet ediceksiniz.
kardeşim lise 3 de ve grafik tasarım okuyor.
Bu arada 147 yi aradık dediler ki bu olayların sonu mahkemeye falan gidiyor anca öyle uğraşırsınız dediler.
En iyisi okul yönetimiyle bir kere daha konuşun dediler.
mesleki bir lisede okuduğu için sanırım dediğin gibi olay mahkemeye gidebilir. eğer ilkokul veya düz lise genel kültür branşında öğretmen olsaydı 147 veyahut bimer ile sindirme stratejisi uygulayabilirlerdi. mesleki liseler bu konularda oldukça sıkıntılı. öğretmeni idareye şikayet ederseniz bu sefer kim olduğunuzu bilecek. korktuğunuz başınıza gelir. bimer e yazın. 147 den pek iş çıkmaz.
gidişata göre bakalım artık hocam
-
mahkemeden önce belki iş görebilir
-
edit.
Dentist tarafından 19/Eki/14 13:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben açıkçası okul yönetimiyle görüşülmesi taraftarım ilk safhada. Gidip direkt olarak Müdür veya yardımcısı ile görüşülür şöyle böyle aman bu şekil diye baktın öyle de çözüm olmuyor sonra MEB'e gidilir baktın o da olmadı son çare BİMER derim ben de. Yani direkt olarak BİMER'e gitmek de biraz saçma geldi bana. Ayrıca biz de öğrenciydik yani öğrenci lafına da pek güven olmaz hani onu da göz önünde bulundurmak lazım. Sırf kardeş/akraba diye de önyargıyı kendimiz lehine kullanmanın amacı yok. Dikkat ederseniz savlar hep "-miş"li olarak çekimlenmiş. "Yok çükü tutmuş da yok efendim sonra kafayı atmış da..." gibi...
-
Üniversite hocalarinida biryere sikayet edebilir miyiz acaba etkili olurmu? Kadına soru soruyoruz gülüyor geçiyor cevap bile vermiyor
-
Öncelikle okul idaresi ve öğretmen ile konuşmanız daha faydalı olacaktır bence. Kardeşinize kafayı falan takmaz. Sadece kendine biraz çeki düzen verir.
-
enesshn18 bunu yazdı
Üniversite hocalarinida biryere sikayet edebilir miyiz acaba etkili olurmu? Kadına soru soruyoruz gülüyor geçiyor cevap bile vermiyor
Biz ettik zamanında dersi ondan almadıkları gibi bir sonraki dönem bir ders daha verdiler. :-)