Oğuz Atay Tutunamayanları Okuyanlar?
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
Bu arada Tutunamayanlar kitabını okumaya kalkanların bir kısmı "Bitiremeyenler" olarak kitabı yarıda bırakıyorlar. Ağır bir kitap diyorlar. Ergenlerin yaptığı Olric mevzuuda ekşi'de 2 satır yazılmış bir mevzuuya dayanıyordur kesin o kitabı okuduklarını zannetmiyorum.
-----------------------------aynen o dava. kitap baba bir kitap. ama öyle kitap severlerin okuyacağı bir kitap değil. belli bir kafa yapısına sahip olman lazım. biraz farklı .
-----------------------------
kitap kurdu edebiyata ilgisi olan ağır okumalar yapan arkaşım bile ortalarda kanser olup bırakmıştı :) -
olric muhabbetinden dolayı üstüne para verseler okumam ben o kitabı.
-
5 defa başladım, beşinde yarısında bıraktım.
6. iyi hatırlattın belki bu sefer bitirebilirim.
-
selim ölmeden önce duygularını yazdıgı bi kaç not vs bırakır odasına.. turgut onun evindeki odasına girer öldükten sonra ve odada selimi anlatan bi çok şey vardır. daha sonra o notlardan ve turgutla selimin daha önceki anılarından, hayata bakış açıları üzerinden devam eder. turgutun rüyası yada hayali değil yani.
ayrıca popüler kültürün piçleri güzelim eserleri agızına sakız yaparak bazı insanları sogutuyolar.. önceleri can yücel, küçük iskender falan derken şimdi sıra oğuz ataya kadar geldi.. facebookta falan bi sürü oğuz atayın sözü olmayan ama oğuz atay sözü diye yazılan salak cümleler var.
son olarak ekşide okuduğum güzel bi yorumu aktarayım.
"internet ergenlerinin yeni hedefi, tam bir utanç kaynağı. oğuz atay için bundan birkaç zaman önce bir troll kardeşimiz bir röportajda saçma sapan konuşmuş, oğuz atay o günden sonra üne kavuşmuş, tutunamayanlar'ın satışı artmış ve olric de yavaş yavaş popüler olmaya başlamıştı. küçük iskender, can yücel derken oğuz atay'ı da kaybettik .... koyim. bu ergenlerin hepsini raccoon city'e kapayıp, üzerlerine atom bombası atmak istiyorum. zaten hepsi zombi, yabancılık çekmezler o hususta. i*neler, hem justin bieber dinliyorlar hem oğuz atay okuyorlar. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? popüler kültürün ... koyim, tamam bazen hakkını iade ediyor hakkı teslim edilmemiş kişilere de bazı adamlar bu kadar el ayağa düşmemeli."
-
kitap güzel, siktir edin olric muhabbetini takmayın sorarlarsa okumadım diyin ama okuyun, yavaş seyreder okuması çünkü düz okumuyorsun anlamak için duraksıyorsun. Bana o ukala piç gülüşünü attıran nadir kitaplardan, oğuz atay de can yücel de büyük ustalar 7 milyar ergen toplansan lekelenmezler, bu sözleri face e yazan tayfa ile nietzsche ci tayfa aynı, bunlar gitar sesi duymadan uyuyamıyor tribindeki adamlar.
-
1 yıldır bitiremedim o kitabı 3-4 kitap birden okurum onca kitap gelip geçti o hala bitmedi :S 2-3 yılı daha var.