Okuduklarınız Hatırınıza Ne Formda Geliyor?
-
Merhaba Arkadaşlar,
Okuduğunuz bir şeyleri hatırladığınızda aklınıza ne formda geliyor? Mesela benim zihnimde kağıt üzerinde yazılar beliriyor. Sizlerde nasıl geliyor?
-
jpeg veya gif
-
okuduğum şey imaj olarak gelir genelde , ama sınavda kitapta okuduğum bir kısmı hatırlamaya çalışıyorsam kağıt üzerinde canlandırmaya çalışırım
-
10 fps mp4 formatında 240p ama indirdiğim yerde hd yazıyor gibi. kısaca yerçekimsiz ortamda çilek yiyeyim ama muz gibi gelsin.
-
nerde okuduysam onun arka planıyla geliyor mesela yazıyı beyaz bir sayfa üzerine siyah bir yazıyla okuduysam aklıma öyle gelir,ama kitapta okuduğum şeyler genelde kayan yazı gibi zihnimden geçiyore..
-
düşünürsem harddisk dönmesi hissediyorum kafamda..
fikir geliştirirken arı kovanı gibi..düşündüğüm objeden ziyade o an beynimdeki işlem canlanıyor..
-
Roman hikaye vs kitaplar o an kitabi okurken ne canlandirdiysam kafam da o geliyor. Bilgi agirlikli kitaplarda ezber yetenegim zayif oldugu icin kendi kafamda beyaz bi duvara sprey boya ile yazarim onemli yerleri(zamaninda graffiti ile ugrastigim icin) o sekilde dusunuyorum.
-
arkaplanı olmayan , siyah renkli büyüklükleri farklı yazılar halinde, mesafe olarak size 20 cm önümde falan canlanıyor.
-
gelmiyor ki :|
eğer okuduğumu yazarsam ancak bir kısmı geliyor.
yada söyle yapabilirsin
okuduklarının özetini çıkarıp onu pdf olarak kaydet. böyle daha yararlı oluyor
-
Olayın sahne sahne görüntüleri beliriyor kafamda.
Sanki okuduğum metni yaşamışım gibi.
-
fotoğraf karesi gibi geliyo aklıma..