folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Okumayan Mutlaka Okumalı; Darağacında Üç Fidan

Okumayan Mutlaka Okumalı; Darağacında Üç Fidan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickmenza
    nickmenza's avatar
    Erkek

2 sene önce okudum bu kitabı ve cok hoşuma gitmişti ama ondan öncesine kadar deniz gezmiş hakkından hiç bir bilgiğim yoktu. sonra arştırma gereği duydumki sadece bir kitaba bağımlı kalmadan bişeyleri daha objektif görebiliyim, kimi deniz gezmişi seviyor kimi sevmiyor internette pek çok yorum ve konular vardı...  sonradan sevmem sadece bir kaç hayale dayalı olduğunu anladım deniz gezmiş, kitapta yazıldığı gibi kahraman ve ülkesi adına savaşan biri olsaydı ceteciliğin kavramına giren silahlı eylemlerde bulunmazdı.. benec deniz gezmiş kahraman değil sadece kendi cıkarları için savaşan bunuda ülkeyi katan bir kaç kişiden biri...

akdeniz üniversitesinde yaşanan olayları anımsatmak istiyorum.. orda alnına hz.ali'nin kılıcının dövmesini yaptıran bi adam vardı, gençlerin üzerine silah sıkıyor diye 1-2 hafta tvlerde gösterildi... ben acıkca söyliyeyim ben ÜLKÜ'cüyüm.. hiç bir zaman kavga taraftarı olmadım. ama gerektiğinde de hiç cekinmedim, burda belirtmek istediğim şey ülkücülerde o adamı kahraman ilan ederdi ama kavgaya silah karıştıran kendini yakmayı geçtim belli bir camiayı kötü gösteren bu adamı bende kötülerim ve dışlarım..orda silah sıktığı kişi ise pkk sempetizanı biri söyleniyor.. tamam adam her nekadar haklı olsada vatanını bölmek isteyen adamlara karşı cıkmak istesede, yanında gezen bilinçsiz, yanında gezen adamın amacını bilmeyen, her ne kadarda bilgisiz olmasına rağman, atatürk sevdalısı ülkesii için çok şey yapmaya adamış geçnlerde var.. ben solcuları hiç bir zaman kötülemedim kötülememde ben kendi davama bakarım ve ilerlemek istediğim ideoloji üzerinde hareket ederim, ama bu demek değilki ben solcularıda düşman edinirim

benim belirtmek istediğim şey, kendini kominist zanneden bir kaç aciz insana, lenin sevdalısı pkk yandaşlığı yapan insanlara, biz denizlerin zamanında yaşamadık ve bazı şeyler sadece yazıladan kaynaklardan gördük,... bizim okuduğumuz kaynakların kaçı doğru? deniz gezmiş sizce neden israil konsolosunu kaçırdı? neden amerika kaşısında durdu... neden kominizmi benimsediler amerika kendi cıkarlarına karşı geldiğinden buna karşılık amerikanın en büyük düşmanı rusyayı kendine çekmek isteyerek onlara kominizmi benimsedikleri göstererk yardım almak istediler.. ben onlara pkk lı demiyorum cünkü buna dayalı bir bilgi yok ama.. prof bi tarihçiden sınfta anlattığı  şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.. 

belki bilirsiniz ingiletere ve rusya 1. dünya savaşında büyük bir kürdistan kurulmasını istiyordu, ve bunun tek amacı oradaki petrollere sahip olma isteği, şimdiki israil o zamanki yahudi locası ve amerika karşı cıktı neden? kendi cıkarlarına ters düştüğü için.. sonuç türk askerinin zaferi ve atatürkün üstün becerisimi? belki o zamanda kuramadılar çünkü bir cok siyasi olayda içinde gizliydi.. lozan, imzalanmadan önce tbmm amerika ile bir antlaşma imzaladı ve amerikaya bir proje verdi. TÜRKİYE üzerinde kuluruması için.. lozan 2 aşamada gerçekleşti lozanı imzalayanlar arasında amerika yoktu ama dışarıdan izlayenler arasındaydı ve buda lozanı imzalayan ülkeler üzerinde büyük bi baskı yarattı.. sonuçta ne oldu lozan imzalandı neden mi?

Lozanı imzalayan ülkeler amerikadan cekindi.. Bunu yaratan kişi kimdi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,..! O ÜSTÜN ZEKASIYLA BÜYÜK BİR OYUN OYNADI VE TUTTU. lozan imzalandıktan sonrada amerika ile bağlarını kopardı, ve imzalan antlaşmayı fes etti!:D

not:sadece kişisel bir yorum olup kimseye hakaret etmek amacıyla yazmadım..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek
    DHKP-C örgütünün esinlendiği isim Mahir Çayandır.Denizle bunlar amerikalı köpekleri esir aldıklarında Mahir mermiyi sürer ancak büyük önder Deniz bunu önler.Bence burada çelişen nokta biraz mahirin stalinist fikirleriydi.Vurma kırma öldürme ortadan kaldırmanın çözüm olacağını düşünen kötü olan bi durumdu.Benim şaşırdığım konu DHKP-C örgütünün hem enternasyonalist olduğunu savunması hemde şiddet eylemleri düzenlemesi bkz:özdemir sabancı.konuyu saptırmadan analize son veriyorum.Bu kitap çok okunası bi kitap.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireOfHeaven
    FireOfHeaven's avatar
    Erkek
    Ben bugüne kadar bi tek cin aliyi okumuştum başka kitap hatırlamıyorum :D

bazen inanmak en büyük kumardır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    apache_taner bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ben bugüne kadar bi tek cin aliyi okumuştum başka kitap hatırlamıyorum :D
    -----------------------------
    cinaliyi özetle ozaman.

///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rebel_Rider
    Rebel_Rider's avatar
    Erkek
    3 fidana yazık oldu.. sitede halen onlara zıt bir fikir içinde bulunanlar ve sövenler var .. yakıştıramadım , olayı tam olarak bilmeyenlerin kötü yorumlarını duymak istemiyorum.

"I told you guys. NEVER underestimate the power of a _________."
Toplam Hit: 5733 Toplam Mesaj: 46