folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ölmeden Önce Yuvadan Uzaklaşıyorlar

Ölmeden Önce Yuvadan Uzaklaşıyorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Berlin- Almanya'daki Ratisbonne Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nden bilim adamları, ölmeden kısa süre önce hasta karıncanın yuvayı terk ettiğini gördü.

Enstitüden yapılan açıklamada, hasta karıncanın yuvadaki diğer karıncalarla temas etmekten kaçındığını ve uzakta tek başına ölmeyi tercih ettiği belirtildi.

Bilim adamları, karıncaların "başkalarını düşünme özelliğine" sahip olduğunu ve özellikle yuvayı koruma kaygısı fazla olan işçi karıncaların hastalandıklarında kendilerini "yalnız ölmeye mahkum ettiğini" vurguladılar.

29 Ocak 2010

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

hayranım şu karıncalara ya.. bide aşiret tipi takılmasalar süper olur :D

Merhabaaaaa
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

V_For_Vendetta bunu yazdı:
    -----------------------------

hayranım şu karıncalara ya.. bide aşiret tipi takılmasalar süper olur :D

kabile :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Başta karınca akvaryumu almayı düşündüm caydım :\ Yılan almaya karar verdim. İnternet üzerinden sipariş verebiliyormuşsun yinede bakayım buradaki petshoplarda varsa daha iyi olur.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

keşke bizim dinazor siyasetçiler de bu karıncaları örnek alsa...

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

o bı parazit kaptığında yada baska bişi kaptığında diğer karıncaların koloninin güvenliğini sağlaması ıcın yapılan bişiydi sanırım .. unuttum şimdi bulunca videosunu koyarım 

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

yazın bunlar pazar alanı yaratıyolar ya binlercesi toplanıyo felan ertesi gün en az 70-80 ölü cıkıyo karmaşadan.

(:
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

hiç unutmam hayatımda 1 kere gördüm müthiş bişiydi. dişi karıncalar yani kanatlı karıncalar yüzlercesi bi araya gelmiş birbirlerini eziyorlar yuvaya girmek için. lan ne oluyo dedim oturdum tam 3 saat izledim hala birbirlerini eziyorlardı yuvaya girmek için. tam anlayamadım ne iş :::::) derken ertesi günde aynı bağda bu sefer kırmızı büyük karıncalar varyan onlar aynı şekilde binlercesi toplanmış 1 metre alana yuvaya girmek için birbirlerini eziyorlar kavga ediyorlar bacakları felan kopuyo kafaları kopuyo onlarıda 3 saate yakın izledim dayanamadım gitttim eve. ertesi gün baktığımda 2 yuvadada karıncadan eser yok :) Anlayamadım ne yapmaya calısıyorlardı yani bildiğiniz giriş çıkış yok çok hızlı hareket ediyorlar ve hepsi deliğe girmyee clısıyo :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek

edit

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek
    keşke penguenler bunları örnek alsa :D

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Clostridium bunu yazdı:

o bı parazit kaptığında yada baska bişi kaptığında diğer karıncaların koloninin güvenliğini sağlaması ıcın yapılan bişiydi sanırım .. unuttum şimdi bulunca videosunu koyarım 

Evet aynen. Bir mantar turu bitiyor vucudunda, koloniye zarar vermemek icin uzaklasiyor. Dusunme diye bir olay yok. Direk ic gudu. Cumhuriyet biraz sicmis bu konuda :)

Buldum : (Alintidir)

http://www.youtube.com/watch?v=sblvhL_UtHs

Bu mantar türü tropikal iklimde bulunuyor.PArazit mantarlar adı veriliyor. Her türlü canlıya bulaşma özelliğine sahip. Ancan içinde yetiştiği canlıya göre görüntüsü ve türüde değişiyor.

Karıncalarda oldukca yaygın görülen bir durum ve bu mantar bir karınca kolonisni tamamen yok edebiliyor! Üstelik bulaşma özelliğinede sahip. Yani bir karıca da olması kolonideki butun karıncalara bulaşmasına yeterli! 

Ancak zeki karıncalar da buna karşı bir çözüm üretmiş. Eğer karıncalardan biri kendinde bu mantarın olduğunu farkederse kendisini kolonide uzaklaştırıyor. Diğerlerine bulaştırmamak için!

Aşağıdaki vereceğim linkte her canlıda farkli yetişmiş türünü göreceksiniz. Bununla beraber bu mantar gelişebilmek için canlını vücudunu parçalayıp kendini dışarı çıkartıyor!

http://www.youtube.com/watch?v=sblvhL_UtHs

Toplam Hit: 2798 Toplam Mesaj: 13