Ölmeden Önce Yuvadan Uzaklaşıyorlar
-
Berlin- Almanya'daki Ratisbonne Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nden bilim adamları, ölmeden kısa süre önce hasta karıncanın yuvayı terk ettiğini gördü.
Enstitüden yapılan açıklamada, hasta karıncanın yuvadaki diğer karıncalarla temas etmekten kaçındığını ve uzakta tek başına ölmeyi tercih ettiği belirtildi.
Bilim adamları, karıncaların "başkalarını düşünme özelliğine" sahip olduğunu ve özellikle yuvayı koruma kaygısı fazla olan işçi karıncaların hastalandıklarında kendilerini "yalnız ölmeye mahkum ettiğini" vurguladılar.
29 Ocak 2010 -
hayranım şu karıncalara ya.. bide aşiret tipi takılmasalar süper olur :D
-
V_For_Vendetta bunu yazdı:
-----------------------------
hayranım şu karıncalara ya.. bide aşiret tipi takılmasalar süper olur :D
-----------------------------kabile :)
-
Başta karınca akvaryumu almayı düşündüm caydım :\ Yılan almaya karar verdim. İnternet üzerinden sipariş verebiliyormuşsun yinede bakayım buradaki petshoplarda varsa daha iyi olur.
-
keşke bizim dinazor siyasetçiler de bu karıncaları örnek alsa...
-
o bı parazit kaptığında yada baska bişi kaptığında diğer karıncaların koloninin güvenliğini sağlaması ıcın yapılan bişiydi sanırım .. unuttum şimdi bulunca videosunu koyarım
-
yazın bunlar pazar alanı yaratıyolar ya binlercesi toplanıyo felan ertesi gün en az 70-80 ölü cıkıyo karmaşadan.
-
hiç unutmam hayatımda 1 kere gördüm müthiş bişiydi. dişi karıncalar yani kanatlı karıncalar yüzlercesi bi araya gelmiş birbirlerini eziyorlar yuvaya girmek için. lan ne oluyo dedim oturdum tam 3 saat izledim hala birbirlerini eziyorlardı yuvaya girmek için. tam anlayamadım ne iş :::::) derken ertesi günde aynı bağda bu sefer kırmızı büyük karıncalar varyan onlar aynı şekilde binlercesi toplanmış 1 metre alana yuvaya girmek için birbirlerini eziyorlar kavga ediyorlar bacakları felan kopuyo kafaları kopuyo onlarıda 3 saate yakın izledim dayanamadım gitttim eve. ertesi gün baktığımda 2 yuvadada karıncadan eser yok :) Anlayamadım ne yapmaya calısıyorlardı yani bildiğiniz giriş çıkış yok çok hızlı hareket ediyorlar ve hepsi deliğe girmyee clısıyo :)
-
edit -
keşke penguenler bunları örnek alsa :D
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------
o bı parazit kaptığında yada baska bişi kaptığında diğer karıncaların koloninin güvenliğini sağlaması ıcın yapılan bişiydi sanırım .. unuttum şimdi bulunca videosunu koyarım
-----------------------------Evet aynen. Bir mantar turu bitiyor vucudunda, koloniye zarar vermemek icin uzaklasiyor. Dusunme diye bir olay yok. Direk ic gudu. Cumhuriyet biraz sicmis bu konuda :)
Buldum : (Alintidir)
http://www.youtube.com/watch?v=sblvhL_UtHs
Bu mantar türü tropikal iklimde bulunuyor.PArazit mantarlar adı veriliyor. Her türlü canlıya bulaşma özelliğine sahip. Ancan içinde yetiştiği canlıya göre görüntüsü ve türüde değişiyor.
Karıncalarda oldukca yaygın görülen bir durum ve bu mantar bir karınca kolonisni tamamen yok edebiliyor! Üstelik bulaşma özelliğinede sahip. Yani bir karıca da olması kolonideki butun karıncalara bulaşmasına yeterli!
Ancak zeki karıncalar da buna karşı bir çözüm üretmiş. Eğer karıncalardan biri kendinde bu mantarın olduğunu farkederse kendisini kolonide uzaklaştırıyor. Diğerlerine bulaştırmamak için!
Aşağıdaki vereceğim linkte her canlıda farkli yetişmiş türünü göreceksiniz. Bununla beraber bu mantar gelişebilmek için canlını vücudunu parçalayıp kendini dışarı çıkartıyor!