Ölüm Korkusu Hakkında
-
müridler hepimizin içine ölüm korkusunun düştüğü vardır.ama yapılan araştırmalara göre aslında içinde ölüm korkusu olan kişinin psikolojik rahatsızlığı varmış.yani keyfin yerindeyse ölümden korkmassın çünkü öleceğini düşünmessin.bend e şuan da var ölüm korkusu çünkü amk kaç aydır bunalımdayım.gideceğim yer hakkında bişi bilmedğim için sanırsam bana öle geliyo.nasıl gi yere gitcez gitcekmiyiz ne bok olcaz daha hiç bi şey kanıtlanmış değil zaten S:
-
Geldiğin yer hakkında Bilgin olarakmı geldinki Gideceğin yer hakkında Bilgi istiyorsun....
Kendi Fikrime Göre Hafızan Silinmiş olarak Yine Dünyaya Geleceksin ama Bu Bir kaç Saat Sonrada olabilir, Bir Kaç yüzyıl Hatta Bin yıl Sonrada Olabilir.....
Taaaaaki Kıyamet Gelir Hangi Ruh Gelişimini Tamamladı Hangisi Tamamlayamadı, Yani Ot Geldi Saman gidecek Kontrolüne kadar Bu Böyle Devam edecek...
-
ShockMan, Siddhartha'nın ruhunu taşıyor olmalısın... =)
Kendi fikrin olarak lanse etsende, ölümle ilgili her konuda reenkarnasyondan bahsediyorsun =)
-
ölüm korkun öldükten sonra ne olacağı ile ilgiliyse bu konuda bilgilenmeye bak o zaman hocam. boşver hayatı yaşa falan türünden bir insan olma. öldükten sonrasını tam olarak bilemeyecek olsan bile az çok ipuçları bulabilirsen ona göre rahat eder daha güzel yaşamaya çalışırsın hayatını.
bir sürü iddia var ölümden sonrasıyla ilgili, aklın doğru düzgün çalışıyorsa elbet saçma olanları eleyip mantıklı bir kaçı üzerine yoğunlaşacak ve bazı ipuçları bulacaksın. saçma olanı mantıklısından nasıl ayıracağına gelince. bu da herşeyden önce geniş bir bakış açısı ister. birbirinden çok farklı görünen görüşlerde bile bazı ortak noktalar göreceksin mesela, bu parçaları birleştir. ölüm korkun gitsin diye din masallarına sarılma, zira onlar psikolojini daha beter bozar. incele her türlü görüşü, tümevarımcı yaklaşımla illaki bazı sonuçlara varırsın.
ben vardığım sonuca göre en kısa haliyle şunu tavsiye edeyim sana, ölümden değil iyi yaşamamaktan kork:)
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan, Siddhartha'nın ruhunu taşıyor olmalısın... =)
Kendi fikrin olarak lanse etsende, ölümle ilgili her konuda reenkarnasyondan bahsediyorsun =)
-----------------------------E ben Geçmişte Varolduğumu biliyorum ama Parçalar Çok Dağınık Toparlayamıyorumki bir Araya. Ama Biliyorum Vardım. Vallahide Rüya felan değil, Anıdır Anımsadıklarım ama Bu Hayatımla Örtüşmüyorlar....
Hemide Farklı farklı Zamanlara ait Anılar... Bu Deneyimi Birden fazla Geçirdiğime dair Güçlü bir his var içimde....
En son hafızamda kalan Görüntüler Ormanlık bir alan Askeri Kıyafetler Kargaşa Ve Korku.... Şimdi bile Askeriyede Kullanılan Mini Jeep var o ortamda... Demekki pek uzak olmayan bir geçmişte imişim.... Bu Bundan önceki hayatıma ait...
Ondan Öncesinde Anımsadığım tek şey İçinden Çıkamadığım Dış Dünyadan yalıtılmış Lüks bir Saray hayatı... Ve Nefret ettiğim bir yaşam. Saraydan Nefret ettiğimi Çok net Hatırlıyorum. Ama Kim olduğumu Ne için orada olduğum gibi ayrıntılar Kayıp.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Geldiğin yer hakkında Bilgin olarakmı geldinki Gideceğin yer hakkında Bilgi istiyorsun....
-----------------------------altına imzamı atarım :)
-
hangi araştırma, kim kimi araştırmış?
kuşkuyla yaklaşın böyle şeylere.
çoğu zaman saçma birkaç gözlem yapıp "araştırma" diyorlar,
ben de onlara diyorum ki "araştırma birader!!!!"
ölümden korkman çok normal, aşırı ölüm korkusu olmadığı sürece bi sorun var diyemezsin.
bunun ölçüsü de korkudan günlük işlerindeki aksama ve değişikliklerdir.
-
hoca bazı dengedizler var aha bugün ölcem aha yarın ölecem onları kast ediyor o :)
ölüm gelince hepimiz öleceğiz belki 1 saat sonra belki 100 yıl sonra kim bilir Allah acı çekerek öldürmesin
Dün grupdakilerde bilir belediye laham kamyonu çocuğun üstünden geçti ulen elim ayağım boşaldı kala kaldım çocuk öldü hala etkisindeyim
demem oki ölmek için yaşlanmayı beklemeye luzum yok için rahat ölebilmek önemli
birde ölüm aslında diriliştir yeni bir hayattır dünya hayatında ölüyorsun ama ahiret hayatında tekar doğuyorsun
ne diyelim diyecek bişi yok
-
biraz epikür oku pisagor oku epikür derki;
ölümden korkmak anlamsız çünkü yaşadığımız sürece ölüm yoktur, ölüm geldiğinde ise artık biz yokuz