Ömrümde İlk Defa Böyle Bir Virüsle Karşılaşıyorum...
-
hoja oda bişemii
geçen bi virüs bulaştı.. kasper yakaladi.. ama virüs kendini heryere sırayla kopyaladi.. kasperde hep ardina verdi yakaladi sildii.. virüs enson kendini C:/KAV 'a yani kasperin klasorune kopyaladi, kasper kendi kendini silmeye çalıştı, pc şaşırdı, afalladı, böle töbe yarabbi bişeler oldu :D yaktım cigarayı izledim :)
sonra bi ara reset atti.. rsset o reset.. pc açılmadı.. daha dogrusu açılmaya çalıstı, açılmakla kapanmak arasında bişi oldu :D
bastım formatı kurtuldum :D
-
içindeki autorun sil gizli dosyaları aç exlorerden e: gir ve el ile sil
-
geçen bi internet cafeci arkadaşın 2 soru soruyorum isimli bir konusunda bunun cevaı yazıyor hoca...
c:\
attrib -h -r -s -a *.*
del *.*
d:\attrib -h -r -s -a *.*
del *.*-- aynısını hepsi için yap sonra bas reseti..
-
çak formatı hacım kur nod32 yi çaat die ensesinden tutup silmesse ben mürid değilim :) aynı şey bende oldu format attım arkadaş dedi nod32 kur dedim kasper anasını ağlatır dedi sen kur bak nasıl silio tmm dedim çat die sildi gerçekten
selametle..
-
kardeş eğer visür olsaydı kaspersky kesin yakalardı.Bence senin regeditteki kayıt girdilerin bozulmuş.
-
trend micro yu dene ben onun ofis için yapılmışını kullanıyorum hiç bir virüsü geçirmiyor
-
vbs.autorun virüsler, small a olarak ya da bittorrent olarak ta bilinir. Flash bellekten geçiyor ve yayılıyor. Çözümü :
-başlat çalıştır regedit yazıp enterla.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"Userinit"="userinit.exe" olarak ayarla (autorun.bat eki varsa sil )
ve
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarla (00000 ise silip 1 yap)
ayrıca
HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.Merak etme sil birşey olmaz -
spearo bunu yazdı:
-----------------------------vbs.autorun virüsler, small a olarak ya da bittorrent olarak ta bilinir. Flash bellekten geçiyor ve yayılıyor. Çözümü :
-başlat çalıştır regedit yazıp enterla.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"Userinit"="userinit.exe" olarak ayarla (autorun.bat eki varsa sil )
ve
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarla (00000 ise silip 1 yap)
ayrıca
HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.Merak etme sil birşey olmaz
-----------------------------
bunları yapmadan önce cmdye geç ve şunları yapcd c:\windows\system32
attrib -a -s -r -h autorun.*
del /f /s /q autorun.*
cd c:\
del /f /s /q autorun.*
d:
del /f /s /q autorun.*
(artık ne kadar sürücü varsa böle gider ;) ) sonrada arkadasın yukarda sölediklerini yaparsan pcnde hiç bişey kalmaz...bu arada spearo süpersin banada bulaştı bende sildim ama neyi sildigimi unuttugum için tam yardımcı olamıyodum :)
-
çin vürüsü bu heralde a.k şekle bak :D
-
Al Güzel kardeşi sana babalar gibi Pro canını sıkma sen
AVAST Bi tarama yaptır hiç bişiyi kalmaz