Online Haber
-
Merhabalar,
Hurriyet,Haberturk,NTV, gibi siteler biliyorsunuz bir program yapıyor ve bu program taskbarımızda durarak belirli zaman aralıklarında son haberleri gösteriyor.
VB.60 ile böyle bir çalışma yaptım, belirli biryere kadar geldim daha önceden böyle birşey düşünüp yapan bir arkadaş varmı acaba aramızda?
-
Takıldınmı bi yerde?O zaman o yeri söle pls..
Programları bilmediim ve denemediim için bişe diyemicem kaldıın yeri sölersen hallederiz..
-
hıhı yaptım
yardım olur aşaağıdaki kodu incele
==İNTERNETTEKİ DB YE BAĞLANMAK=========================
'/////////////////Programın Visual Basic Kodu\\\\\\\\\\\\\\\\\
Private Sub cmdbilgial_Click()
Dim strhambilgi As String
Dim strsonuc As String
Dim t As Integer
'Inet objesi ile aşağıdaki adreseteki sayfayı açıp kaynak kodlarını alıyoruz.Bu adresi kendi adresinizle değiştirin
strhambilgi = Inet1.OpenURL("http://www.sizinsayfaniz.com/bilgial/bilgial.asp")
DoEvents
'Web sayfasındaki karakterleri taratıp stringi bulacağız
For t = 1 To Len(strhambilgi)
'Aradığımız stringin başladığı yeri buluyoruz @ işareti başlangıç noktasını bulmak için
If Mid(strhambilgi, t, 1) <> "@" Then
'Aradığımız stringin bitip bitmediğine bakıyoruz # işareti bize bitişi gösteriyor.Eğer bitmişse döngüden çıkıyoruz
If Mid(strhambilgi, t, 1) = "#" Then
Exit For
End If
'Her Döngüde bir karakter alıp strsonuc değişkenine ekliyoruz
strsonuc = "" & strsonuc & "" & Mid(strhambilgi, t, 1) & ""
End If
Next t
'Son olarak da strsonuc değişkenini TextBox'a çekiyoruz
txtsonuc.Text = strsonuc
End Sub
'/////////////////Programın Asp Kodu\\\\\\\\\\\\\\\\\
<%
'Database Bağlantısı
Set con = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
con.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db/webdata.mdb")
'Database Recordset
Set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
strsor = "Select * from webdata "
rs.Open strsor,con,1,3
'Eğer kayıt boşsa @ # işaretleri arasına Kayıt Boş yazdırıyoruz
if rs.EOF then
%>
@Kayıt Boş#
<%Else%>
<%
'webdata tablosundaki kaydı @ ve # işaretleri arasına yazdırıyoruz
%>
@<%=rs("webdata")%>#
<%
End if
%><%
'Son olarak da database bağlantımızı kapatıyoruz
rs.Close
Set rs = Nothing
con.Close
Set con = Nothing
%>
Programın kodlama kısmı burada bitiyor.Yapmanız gereken tek bir şey kaldı; webdata.mdb isimli Access databaseini oluşturmak ve yine webdata isimli bir tablo eklemek.
==İNTERNETTEKİ DB YE BAĞLANMAK======SON================ -
Siktir yapmısmıs kod çaldım desene lan it..
-
yurdum insanı ne gusel kod calıor :D
-
gVeR bunu yazdı:
lan godumunun gVeR 'i sen ne kıskanç bir insansın götün yemiyor mu lan gel senin ebeni sikme programını yazayım sonra ananın amından çıkıp sülaleni sikme programı yazayım nereden geliyor lan bu kıskançlık senin anan boklu donunu yıkarken ben program yazıyordum!kendin kod çalıyorsun diye bende mi kod çalacağım lan senin yaptığın vb kod arşivinin yarısı benimkodlarımdan oluşuyordur lan it
-
Hacker-T bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
Dallama Hacker-T Tarafından Yazılan Ezik Yazılar...
Salak herif anca böle ezik ezik hava basarsın yok bilmem ne zamandan beri program yazıyom v.s v.s mal mal şeyler senden de bu beklenirdi zaten.Banane senin ne zaman bilg. aldıından ne zamaan prog. yazdıın dan sordukmu dallama?Kod arşivim oldugunu nerden biliyon malozcan arşiv marşiv yok bende saf herif seni..Zaten senin gibi mahlukatlar bi küfür etmesini bilir ne mal olduun belli..Kıskançmısım.Gelip googleyi hackledim geçiniyon bi bok yaptıın yok kendini bi halt zannettiiin için uyuzuma gidiyorsun bebe,Kod kopyalayıp yapıştırmaklada adam olunmuyo ztn ..Diyelim kod yazdın oraya buraya noldu adammı oldun yatıın şeyleri abarta abarta anlatırsın anca sen neyse kimle konusuyoruzki saf herif unutmadım webbrowser1.navigate(www.logoogle.com) ' u zuhahah pis lamer. -
vay aq google yi hackledim mi dedim lan o prgromı da www.logoogle.com da baktım böyle bişey var prgrama çeviriyim dedim aq yemedi dimi şimdi böyle konuşuyorsun
-
Hacker-T bunu yazdı:
vay aq google yi hackledim mi dedim lan o prgromı da www.logoogle.com da baktım böyle bişey var prgrama çeviriyim dedim aq yemedi dimi şimdi böyle konuşuyorsun
Her ne haltsa bi anda yazdım ilk aklıam geleni ama yanlıs bise de yazmdım şakada olsa diyon işte..programa çevirip milletin seyini kendin yapmıs gibi gösteriyon peah neyse konun içine daha fazla etmeye gerek yok bişe diceksen pm at.. -
Genç Arkadaşlar nedir bu adrenalin sebebi ? Bir soru sordum soracagımada pişman oldum.
Birbirinizin kutsal varlıgına küfretmenin kırmanın anlamı manası nedirki. Altı üstü bi kod biri çalmış biri çalmamış,birbirinize nediye öfke kusuyorsunuz.
Unutmayınki enbüyük kabadayılık efendiliktir.
-
ehue noluyonuz lan :)