Önü Açık Alanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Hmm o kötü oldu.Bendede çizim yeteneği 0 ama uğraşınca karalıyorum birşeyler :)

Kardeşinde bu saydığın alanlardan herhangi birine ilgisi varmı ?

Ne bileyim mesela Makine bölümünü ele alırsak. Meknik tarzı şeyleri seviyormu ?

Elektrik için Lambadır devredr severmi ??

Eğer Kardeşindeki yetenek bu yukarıda saydıklarından hiçbiriyse bence 1 sene daha beklesin

Gönderin dershaneye kfasına vura vura öğretiyorlar.(Kendimden Biliyorum)

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Hirslidir kardesim. yani ugrassa yapar diye ondan eminim. yeterki iri basinda dursun yada biri yardimc etsin elinden geleni yapar. Makina icin umudum var ondan acikcasi 

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Oriental Tütün hasat makinası yap, otur ve paranı say.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Bence grafik tasarımı daha iyidir arkadaşım metalurji okuyor oda direk geçişten gitti tembelliginden bitiremedi okulu bitirdigi zamanda ise demir çelikde  çalışma imkanı buluyorlar.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_mali
    asi_mali's avatar
    Erkek

Benim kardeşim küçüklükten beri evde ne kadar elektronik eşya varsa içini açar bakardı çok meraklıydı elektronik eşyalara bende babama kardeşimi   meslek lisesine elekrtonik bölümüne yazdıralım dedim o da kabul etti ve yazdırdık .Allah ondan sonra yürü ya kulum dedi ve çok ilerledi çünkü işini severek yapıyor ve işini yaparken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmıyordu,neyse sonra kpss ve memurluk ve memurken  2+2(dikey geçiş) yaptı şimdi mühendis oldu memurken:).Diyeceğim o ki  insan sevdiği işi yaptğı zaman para zaten gelir ve o işte daha yaratıcı olur.küçüklükten beri bir insanı iyi gözlem yaparak yönlendirme hayat kurtarır.herkesin mutlaka bir şeye yeteneği vardır asıl mesele o yeteneğe göre yönlendirme yapmakta.

http://www.tahribat.com/forum/2017-mart-turkiye-ekonomik-krizi-223734/13 http://www.tahribat.com/forum/ulke-ekonomisi-doviz-ve-zamlar-genel-konu-224852/9
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Arkadaslar yorumlar icin tesekkurler. Bilgili ve guzel yorumlar var suan aklima makina bolumu birazdaha yatgin geliyor onu onerecegim.

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Aytekinet bunu yazdı

Hocam çok iyi araştırman lazım öncelikle hayati bi karar ama bence hangi alanları istiyorsa en çok o işi yapanları bulup konuşmak sormak daha mantıklı.

bu söylenene katılmakla bewraber ekleme yapacağım

2 yıllık okuduktan sonra hangi bölümden hangi bölümlere geçiş var onu araştırmakla başlayın.

çünkü atıyorum makine okuyup makine mühendisi olamayabilirsin mesela

birde grafik çok zevkli bir bölüm ve önü açıktır tek bir sektörde çalışmazsın kendini geliştirsen iyi bir alan

ama şöyle bir kötü tarafı var.

çok fazla grafiker var. üniversiteden değil.

lisede bu bölümü okuyup bilenler piyasada,

üniversitedekiler bu piyasada

üstelik şimdi oluk oluk açılan kursalardan bitirenlerde bu piyasada

üstelik matbaası olan yakınının yanında derme çatma birşeyler öğrenende bu piyasada

yani tam cümbüş.

bende kursa gidip grafiker çalıştım ama ben haddimi bilir ne kadar bildiğimi sınırlarımı bilirim.

ona göre söylerim yapabileceğimi. bilenin önünü geçmem

ama herkes öyle değil. bir çizgi çizemeyecek olanlar sana bilgelik taslayacak.

heryerde ilan var neden? çok arandığından değil çok işi değişimi yaşandığından ilanlar kalkmıyor.

üstelik "ne var yaptığında bir iki çizi değilmi" diyen gıcık müşterileride anmadan olmaz :)

tavsiyem iyi şirkete girersen tamam ama küçük işletmeler dehşettir söyleyim.

son endüstriyel kalıpçılık daha doğrusu kalıpçılık işinde çok para var. o mevzuyu bir araştır neymiş içeriği.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Endüstriyel kalıpçılık ve makine alanları denildiği kadar paralı meslekler değil artık eskindenmiş o özellikle kalıpçılık, bi kalıpla bi ev parası bir araba

parası kazanıldığı dönemler çok eskide kaldı , o eski el emeği el işçiliği barındıran 3 4 ayda tamamlanan kalıplar artık CNC ler yardımıyla en geç

1 hafta içinde enjeksiyon denemeleri yapılmış olarak teslim ediliyorlar yani Kalıp yapanlar değil çok sayıda kalıp yapanlar kazanıyo parayı şu

zamanda. Bu gün bir kalıpçı ustası (torna, freze, tesviye vs işlerine tam anlamıyla vakıf olduğunu varsayıyorum bir de ustalık belgeli)  alacağı maaş

daşş çatlasa 1400 lira işe yeni alınanlar 1200 den başlatılıyo tabi 2000 lira verende var fakat çalışma saatleri ona göre İzmirde staj yaptığım bi

yerde 6 6:30 gibi makineler çalışmaya başlıyodu akşam 9:30 10 na kadar, usta 2000 2100 lira gibi bişe alıyodu CNC cilerde 1500 tan başlıyo 1800 tl ye kadar çıkıyo maaşları

Kalıpçılık ve makina işinden tam anlamıyla para kazanılmak isteniyorsa işletme sahibi olacaksın daha bitmedi çevren olacak kalıpçılar birbirine iş

paslar çünkü, sonra sağlam müşterin olacak önemli bu, staj yaptığım bir başka yerde adam neredeyse sadece bir müşteriye çalışıyordu adam yoğurt

kapları yaparak kalkındı resmen makinalar aldı dükkana sığmadı daha büyüğüne geçti yaptığı kalıpları müşteri alıp enjeksiyoncuya gidiyordu bastırmak için

adam kendi enjeksiyon makinesini aldı o işide kendi yapmaya başladı gibi örnekler var . İşletme sahibi olunabilmek için sermaye lazım bilindiği

gibi ama sektöre göre değişiyo bu sermeye miktarı bu gün sıfır CNC almak kimsenin işine gelmez ikinci eline bakar diğer makinalarıda hesaba

katarsan temizinden bi  200 250 bin lira para lazım bu işe

Kalıpçılığın dışında daha çok para getiren bi diğer sektör makine imalatı zaten uzun bir süre (15 - 25 yıl) kalıpçılık yapan işletmelerin bazıları ben neden makine yapamayım bende yaparım diyip işi büyütüyorlar makina imalatına el atıyorlar imalatçılık adamı zengin yapar tabi zurnanın son deliği bu ya özkaynağın sağlam olacak yada büyüyüp gelecen bu işe girebilmen için. ( tarım makinaları , talaşlı imalat makinaları vb)

..Morali hep bozuk olan insan..
Toplam Hit: 1766 Toplam Mesaj: 19