Opera Da Flash Player Sorunu (Ubuntu Da)
-
eski model bi laptopum var ve xp falan kasıyodu biraz bende ubuntuya geçtim zaten internetten başka bi işe yaramıyo :)
iyi herşey güzel de sitesinden opera nın son sürümünü (9.64) yükledim ve flash sorununu çözemedim internette biraz araştırdım ve şunlarla karşılaştım
sudo apt-get remove flashplugin-*sudo apt-get remove nspluginwrapper
bunları terminal e yazdım fakat sorunum hala devam etmekte ve ubuntuyla yeni tanıştığım için ne yapıcağımı da pek bilmiyorum.
ubuntu 9.04 kullanıyorum ve bu konu hakkında sizden fikir bekliyorum mutlaka ubuntu da opera kullanan vardır :) -
http://get.adobe.com/flashplayer/
.deb for ubuntuyu indirip kurman yeterli hocam...
-
hocam yükledim fakat hala vidyolar falan açılmıyo yani hiç yüklenmemiş gibi. firefox te sorun yok fakat opera da olmuyo bi türlü.
-
araçlar - tercihler - gelişmiş - içerik - eklenti seçeneklerinden shockwave varsa yolunu değiştir yoksa sen ekle, /usr/lib/mozilla/libtotem-blablablabla.so olur herhalde...
olmazsa /home/hedehöde/.mozilla/plugin/hedehödö.so olarak git yolu...
-
veya plugin i /home/hede/.mozilla altından alıp /usr/lib/opera altına kopyalasan da olur gibime geldi...
-
hocam ilk dediğin olayı yapmıştım zaten ve olmamıştı. 2. dediğin yolu direk yapamadım çünkü taşınmıyo :)
forumlara falan baktım bi çok kişi mağdur bu durumdan ve çözüm sunmuşlar fakat ben yeni olduğum için anlamıyorum :)
kod falan yok mu yazsak halletsek terminal e :D -
acaba diyorum 4 gün daha bekleyip pardus 2009 mu kursam onda vermez sanırım bu hatayı hiç rastlamadım forumlarda. olmadı 4 gün sonra pardus kurar bi de orada denerim :)
-
sudo nautilus yaz konsola, sonra öyle kopyalayıp yapıştırmayı dene...
-
Aynı sorun pardus 2009 ta da var,bende pardusu silip ubuntuyu kurdum yine olmadı ubuntu da eski opera versiyonlarının çalıştığı söyleniyor, son sürüm için googledeki herşeyi denedim yapamadım.(ubuntu 9.04 kullanıyorum )
-
pardus ta da olmuyo demek :) firefox a kaldık o zaman. oda kasma yapıyo pc zaten kötü ram falan çok az.
-
ulan illa kurup denettireceksiniz hea :P =))
yok arkadaş çalışıyor bende yaa :|
edit: ubuntu 9.04 & opera 9.64