folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Organ Bağışı Hakkında Bilgiler Ve Rakamlar

Organ Bağışı Hakkında Bilgiler Ve Rakamlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiNki
    kiNki's avatar
    Erkek

Türkiye'de 44 bin kişi organ nakli için bekliyor. Her yıl ortalama 8 bin kişi listeye ekleniyor. 2006 yılında tam 7 bin kişi organ nakli sırasını beklerken hayatını kaybetti. 2006 yılında hastanelerde sadece 143 organ bağışı gerçekleşti.

YILLARA GÖRE DONÖR SAYILARI

2000: 46
    2001: 89
    2002: 102
    2003: 105
    2004: 135
    2005: 153
    2006: 143

Türkiye ortalamasında “milyon nüfus başına donör” oranı 2.2 iken, İzmir ilinde bu 16, Ege bölgesinde 6.9. 

İzmir’deki hastaneler, 2001’de Türkiye’nin organ bağışlarının yüzde 32’sini sağlarken, 2004’te bu oran yüzde 45’e çıktı
    .

Türkiye’de her yıl yaklaşık 4 bin 500 hasta diyaliz tedavisine başlıyor. 30 ile 40 bin hastanın diyalize girdiği tahmin ediliyor.

Bir hastanın hekim ve hastane masrafı hariç diyaliz ve ilaç maliyeti yılda 23 bin dolar…

2006 yılının ilk altı ayını kapsayan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye genelinde 2 bin 974 kişi organ bağışında bulunurken, 755 kişi ile İzmir ilk sırada yer aldı. İzmir?i 324 kişi ile Bursa, 248 kişi ile Antalya izledi. 26 ilde ise organ bağışı yapılmadı. Türkiye genelinde 2002-2006 yılları arasında toplam 16 bin 317 kişi organ bağışında bulundu.

Hayat veren organ nakli için, 4 bin 986'sı böbrek olmak üzere yaklaşık 5 bin 500 kişi umutla sırada bekliyor.
    Yetkililer, Türkiye'nin organ nakli yapabilen 30 kuruluşu bulunduğunu ve nakillerde gelişmiş ülkelerden eksiği olmadığını, ancak toplumun bu konuda eğitilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü organ bağışı yetersiz. Organ bağışı, dünya standartlarına göre bir milyonda 50 olması gerekirken, gelişmiş ülkelerde bu rakam 25, Türkiye'de ise sadece 2.Dünya genelinde bugüne kadar yaklaşık 470 bin böbrek, 74 bin karaciğer ve 54 bin kalp nakli yapıldı. Türkiye'de geçen yıl kalp nakli bekleyen 199 kişiden sadece 27'sine, karaciğer bekleyen 414 kişiden 108'ine, böbrek bekleyen 4 bin 986 kişiden 491'ine uygun böbrek bulunabildi.
    2002'nin ilk dört ayında 24 kadavradan beş kalp, 12 kalp kapakçığı, 22 karaciğer ve 46 böbrek nakli yapıldı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kalp ve karaciğer naklinin maliyeti 200'er milyar, böbrek naklinin maliyeti ise 100 milyar lirayı buluyor.
    Organ bağışının dünya standartlarına göre 1 milyonda 50 olması gerekirken, bu rakam İspanya'da 30, ABD'de 20, Türkiye'de ise sadece 2. Dünyada 1 milyar, Türkiye'de 30 binden fazla kişinin, organ nakli yapılmadığı takdirde ölüm riski taşıdığı sanılıyor.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kinyas
    kinyas's avatar
    Erkek
    vay ak:D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiNki
    kiNki's avatar
    Erkek
    konunun önemine bak okuyanların sayısına bak :/

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    organ bağışı çok önemli benim için...ve bende bağışlamak istiyordum zaten bide bu istatistikleri görünce iyice karalı hale geldim teşekkürler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek

organ maaşının maliyeti 100 milyar diyo heralde TL dir dimi? :D

bende satmayı düşünüyom böbreğimin birini iyi para sonuçta, nere başvuruyozki?  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

bende bagıslıcam hacı

cigerim 5 para etmez ama

kalbim temizdir :)

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Universitede birgun organ bagisi konferansi yapilacak duyuru asilmis ,neyse gittim 15-20 kisi anca var ,Ege universitesinden bir profesor gelmisti...dinledim 3saat boyunca cikista organlarimi bagisladim...1hafta sonra istanbulda bir hastanede beyin olumu gerceklesmemis hastalarin fisini cekip israilli hastalara kacak organ nakli yapildigi haberini gorunce direk organ bagis kartimi yirtip attim...devlet bu isin denetcisi olacak ,saglam denetimler olacak,organ mafyasina karsi yaptirimlar olacak gercekten bu isi rayinda giderse organ bagisini herkes yapmalidir ama boyle boktanbir duzende insanlar yanasmiyor bagis yapmaya...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek
    Athzai_Khaine bunu yazdı:
    -----------------------------

satamıosun canım :)

hibe ediosun :D

satmak hapis cezası demek :D

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    herkes bağışlasın a.q. zaten cehennemde bi işimize yaramaz

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    qaMbLer bunu yazdı:
    Athzai_Khaine bunu yazdı:

satamıosun canım :)

hibe ediosun :D

satmak hapis cezası demek :D

o saçmalıkmı olur aq, ben nie bok yoluna veriyim böbreğimin birini, o sırlar dünyasımıdır nedir ordada kadının biri satıyodu oğlunun ameliyat parası için, olurmu öyle şey ya alala :S  

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qalpsiz
    qalpsiz's avatar
    Erkek

Durum icler acisi valla allah kolaylik versin ölmeden önce organlarimin bagislanmasini istiyecegim

www.xppack.com
Toplam Hit: 4120 Toplam Mesaj: 12