folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ormanlar Hakkındaki Düşüncem

Ormanlar Hakkındaki Düşüncem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kapil bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşım ben orman mühendisliği okuyorum bu konular tamda benim ilgi alanım. zaten dediğin gibi bir olay var 10yıllık amenajman planları yapılır ve bu planlara göre çalışmalar yapılır bak bu orman güzel olmuş hoop keselim diye bir mevzu yok yıllık eta denilen bir olay var ona göre keserler ve silvikültür planları adı altında kesim yapılan yerler tekrar ağaçlandırılır ve bir ormanda kesim yapılıyorsa tüm ormanı kesmezsin parça parça kesim yapılır ki zaman içinde yeni gençlikte kesim yapılan yerlerde tekrar meydana gelsin yani tabakalı bir şekilde kesim yapılır aşağı yukarı senin dediğin gibi bir olay söz konusudur umarım ben anlatabilmişimdir :D herneyse zaten ormanları sadece tomruk üretimi sanayi üretimi gibi maddi gelir kaynağı olarak görmek çok yanlış orman ölü örtüsüyle böcekleriyle kuşlarıyla yaban hayatıyla bir bütündür ve bu şekilde korunmalıdır ormanın hesaplanamayan faydalarını göz önüne alarak bir bütün olarak düşünmek gerekir, ormanları koruyalım :D  

edit: birazdan derse gidecem o yüzden aceleyle yazdım yanlışlarım olabilir gelince üzerinde tekrar konuşabiliriz.

bu arada ağaç ekilmez dikilir :D tohum ekilir fidan dikilir :))

bizimde aile mesleği işte :) Kapi açıklamış :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

abdullahozcan bunu yazdı:

IronEagle-kapıl arkadaşlara böyle konu açtığı için teşkkürler izmirde tema vakfı olarak her güne yakın fidan dikimi teşviki yapıyoruz çok güzel bir duygu hepinize öneririm minik minik çocuklar gelecekleri için fidan dikmesi çok güzel bir olay arkadaşlarınıza tavsiye etmeniz bile çok güzel bir konu tebrik ederim

Saolasın Hocam Hergün Orman Yangınları

Ve Bir Sürü Sebeb Yüzünden Ormanların Kayboldugunu Görüyorum,

Üzülüyorum Yani :| Ben Yeşil Bir Dünya İstiyom.

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Geri Dönüşüm De bir Bakıma Senin Düşünceni Destekliyor Zaten. Kalsın Böyle Ağaçlar Kesilmesin. Daha Çakıyla İsim Yazacaz biz Oralara Değil mi ? Ya Da bir Ağacın Yaşını Öğrenmek İçin Onu Kesip Halkaları Sayacağız !

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam benim babam orman mühendisi. Aslında endişe etmeye gerek yok. Şimdi bu ihaleyle kesilmiş ağaçları satın alan şirketler bir de fidan dikmekle uğraşsalar zarar etmezler ama karları düşer. Zaten orman bölge müdürlükleri bu işi yapıyor. Karadenizdeki müdürlükler sağlam. Belki iç anadolu iklim dolayısıyla elverişli olamayabiliyor. Zaten tema da iç anadolu ağaçlandırmak vs için çalışıyor.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

ama Türkiyede ormanlar yok olmuyor, aksine artıyor :)

Türkiye`deki orman varlığı 1963-1973 yılları arasında 20,2 milyon hektar , 2004 yılında yapılan ölçümlerde bu rakamın 21,2 milyon hektar olarak belirlendi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

bana tek basına ormanda yasayacaksın deseler kabul derim...

bana tek basına NewYorkta yasayacaksın deseler yok ağa derim...

Ormanları koruyalım hayvanıyla boceğiyle ...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 1509 Toplam Mesaj: 17