Orta Dünya, Harry Potter, Erjderha Mızrağı, Kara Kule = Bilgilendirme
-
Uzun uğraşlar sonucunda önümüzdeki 1,5 yıl boyunca okuyacağım kitap listesini çıkardım. Sizede faydası dokunur diye paylaşayım dedim.
Orta Dünya Hikayeleri 1-) Roverandom / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 176 s. / 10,20 YTL 2-) Masallar / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 176 s. / 8,75 YTL 3-) Peri Masalları Üzerine / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 120s. / 6,50 YTL 4-) Hurin’in Çocukları / John Ronald Reuel Tolkien / İthaki Yayınları / 358s. / 16.00 YTL 5-) Kayıp Öyküler Kitabı – 1 / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 432 s. / 24,50 YTL 6-) Kayıp Öyküler Kitabı – 2 / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 478 s. / 28,50 YTL 7-) Silmarillion / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 381 s. / 25,90 YTL 8-) Güç Yüzüklerine Dair / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 175 s. / 15,90 YTL 9-) Hobbit / John Ronald Reuel Tolkien / Altıkırkbeş Yayınları / 380 s. / 22,00 YTL * 10-) Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği / John Ronald Reuel Tolkien / Metis Yayınları / 491s. / 26,00 YTL 11-) Yüzüklerin Efendisi – İki Kule / John Ronald Reuel Tolkien / Metis Yayınları / 409 s. / 23,50 YTL 12-) Yüzüklerin Efendisi – Kralın Dönüşü / John Ronald Reuel Tolkien / Metis Yayınları / 407 s. / 23,50 YTL-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Harry Potter 1-) Harry Potter ve Felsefe Taşı / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 355 s. / 15,00 YTL 2-) Harry Potter ve Sırlar Odası / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 314 s. / 16,00 YTL 3-) Harry Potter ve Azkaban Tutsağı / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 510 s. / 20,00 YTL 4-) Harry Potter ve Ateş Kadehi / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 872 s. / 29,00 YTL 5-) Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 1100 s. / 30,00 YTL 6-) Harry Potter ve Melez Prens / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 616 s. / 25,00 YTL 7-) Harry Potter ve Ölüm Yadigârları / Joanne Kathleen Rowling / Yapı Kredi Yayınları / 700 s. / 30,00 YTL-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ejderha Mızrağı 1-) Ejderha Mızrağı Destanı Serisi 1.a) Güz Alaca Karanlığın Ejderhaları / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 412 s. / 16,20 YTL 1.b) Kış Gecesi Ejderhaları / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 408 s. / 17,50 YTL 1.c) İlkbahar Ejderhaları Şafağı / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 387 s. / 17,50 YTL 2-) Efsaneler Üçlemesi Serisi 2.a) İkizlerin Zamanı / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 417 s. / 17,50 YTL 2.b) İkizlerin Savaşı / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 380 s. / 17,00 YTL 2.c) İkizlerin Sınavı / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 296 s. / 15,00 YTL 3-) Raistlin Tarihçeleri 3.a) Ruhdöveni / Margaret Weis / Laika Yayıncılık / 438 s. / 19,00 YTL 3.b) Silah Kardeşliği / Margaret Weis – Don Perrin / Ankira Yayıncılık / 522 s. / 22,00 YTL 4-) İkinci Nesil / Margaret Weis - Tracy Hickman / Laika Yayıncılık / 479 s. / 22,00 YTL 5-) Yaz Alevi Ejderhaları / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 659 s. / 20,00 YTL 6-) Yeni Çağın Ejderhaları Serisi 6.a) Yeni Bir Çağın Doğuşu / Jean Rabe / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL * 6.b) Kasırganın Günü / Jean Rabe / Ankira Yayıncılık / 300 s. / 15,50 YTL 6.c) Kargaşanın Arifesi / Jean Rabe / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL 7-) Dhamon Efsanesi Serisi 7.a) Düşüş / Jean Rabe / Ankira Yayıncılık / 325 s. / 15,50 YTL 7.b) İhanet / Jean Rabe / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL 7.c) Kurtuluş / Jean Rabe / Ankira Yayıncılık / 300 s. / 15,50 YTL1 8-) Ruhlar Savaşı Serisi 8.a) Batan Güneşin Ejderhaları / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 492 s. / 18,50 YTL 8.b) Kayıp Yıldızın Ejderhaları / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 440 s. / 18,50 YTL 8.c) Yitik Ayın Ejderhaları / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 427 s. / 20,00 YTL 9-) Başlangıçlar Serisi 9.a) Işık ve Karanlık / Paul B. Thompson, Tonya R. Carter / Arka Bahçe Yayıncılık / 418 s. / 14,00 YTL 9.b) Kenderyurdu / Mary Kirchoff / Arka Bahçe Yayıncılık / 319 s. / 13,00 YTL 10-) Tanışmalar Serisi 10.a) Eş Ruhlar / Mark Anthony - Ellen Porath / Arka Bahçe Yayıncılık / 252 s. / 12,00 YTL 10.b) Yol Tutkusu / Mary Kirchoff - Steve Winter / Arka Bahçe Yayıncılık / 223 s. / 12,00 YTL 10.c) Kara Yürek / Tina Daniell / Arka Bahçe Yayıncılık / 236 s. / 13,00 YTL 10.d) Yemin ve Ölçü / Michael Williams / Arka Bahçe Yayıncılık / 272 s. / 18,00 YTL 11-) Kaos Savaşı Serisi 11.a) Sonuncu Şef / Douglas Niles / Arka Bahçe Yayınları / 272 s. / 12,00 YTL 11.b) Gece Göğünün Gözyaşları / Nancy Varian Berberich - Linda P. Baker / Arka Bahçe Yayıncılık / 235 s. / 13,00 YTL 11.c) Kukla Kral / Dauglas Niles / Arka Bahçe Yayıncılık / 314 s. / 17,00 YTL 11.d) Kan Denizi Yağmacıları / Richard A. Knaak / Arka Bahçe Yayıncılık / 352 s. / 20,00 YTL 11.e) Boşver Dağı Kuşatması / Fergus Ryan / Arka Bahçe Yayıncılık / 309 s. / 20,00 YTL 12-) Kang’ın Alayı Serisi 12.a) Kıyamet Tugayı / Margaret Weis - Don Perrin / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL 12.b) Ejderan Kuralları / Margaret Weis - Don Perrin / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL 13-) Buzduvarı Üçlemesi Serisi 13.a) Haberci / Dauglas Niles / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL 13.b) Altın Küre / Dauglas Niles / Ankira Yayıncılık / 303 s. / 15,50 YTL 13.c) Kışyurdu / Dauglas Niles / Ankira Yayıncılık / 297 s. / 15,50 YTL 14-) Kayıp Efsaneler Serisi 14.a) Vinas Solamnus / J. Robert King / Ankira Yayıncılık / 320 s. / 15,50 YTL 14.b) Fistandantilus (Yeniden Doğuş) / Dauglas Niles / Ankira Yayıncılık / 315 s. / 15,50 YTL 15-) Kesişen Yollar Serisi 15.a) Sır Halkası / Mary H. Herbert / Arka Bahçe Yayıncılık / 250 s. / 13,00 YTL 15.b) Hırsızlar Loncası / Jeff Crook / Arka Bahçe Yayıncılık / 248 s. / 16,50 YTL 15.c) Ejderha Blöfü / Mary H. Herbert / Arka Bahçe Yayıncılık / 284 s. / 18,00 YTL 15.d) Ejderha Adaları / Stephen D. Sullivan / Arka Bahçe Yayıncılık / 292 s. / 18,00 YTL 15.e) Hiçbir Yer’in Ortasında / Paul B. Thompson / Arka Bahçe Yayıncılık / 230 s. / 16,00 YTL 16-) Karanlık Havari Serisi 16.a) Amber ve Küller / Margaret Weis / Laika Yayıncılık / 304 s. / 15,00 YTL 16.b) Huma Destanı / Richard A. Knaak / Laika Yayıncılık / 384 s. / 18,00 YTL 17-) Kara Dalamar / Nancy Varian Berberick / Ankira Yayıncılık / 304 s. / 15,50 YTL18-) Ejderha Söylentisi / Margaret Weis - Tracy Hickman / Arka Bahçe Yayıncılık / 345 s. / 15,00 YTL
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kara Kule 1-) Silahşör / Stephan King / Altın Kitaplar / 240 s. / 13,00 YTL 2-) Üçün Çekilişi / Stephan King / Altın Kitaplar / 479 s. / 21,00 YTL 3-) Çorak Topraklar / Stephan King / Altın Kitaplar / 543 s. / 22,00 YTL 4-) Büyücü ve Cam Küre / Stephan King / Altın Kitaplar / 799 s. / 25,00 YTL 5-) Calla’nın Kurtları / Stephan King / Altın Kitaplar / 734 s. / 25,00 YTL 6-) Sussannah’ın Şarkısı / Stephan King / Altın Kitaplar / 480 s. / 21,00 YTL 7-) Kule / Stephan King / Altın Kitaplar / 879 s. / 30,00 YTL
Not : Kitaplar okunuş sırasına göre dizilmiştir.
-
düzenli bir şekilde dizdim ama basit metin editörü bozdu :S onun yerine word dosyası şeklinde sundum sizlere !
-
Silmarillion u okudum güzel kitaptı..
-
tolkien hakkında bütün kitapları okudum. rowling'in harry potter serisinide okudum şu an ejderha mızrağı serisindeyim ve dhamon efsanesi ihanet isimli kitapdayım yarına o biter kurtuluşu okurum. ama hoca bu okumayı istediğin kitapları temin etmenin sıkıntısını bilemezsin. bir çok kitap artık basılmıyor ikinci el sitelerinde cebellesiyorsun.
sana bunların dısında kendi okuduklarımdan
olum kapısı sersini
ravenloft serisi
gotik edebiyat seversen
edgar allen poe'nun bütün eserleri
howard philips lovecraft butun eserleri
karanlıkta 33 yazar
clive barker butun eserlerini onerririm.
okumadıığım ama okumak istedigim
unutulmuş diyarlar (kara elf uclemesini okudum sadece)
zaman carkı (herkes çok övüyor ama o kadar cok kitabı varkı sanırım ciltli 12 ve ciltsiz olarak 24 kitap var para dayanmıyor)
umarım 1.5 yılda bu dilegini yerine getirebilirisn.
-
Dostum listen çok güzel olmuş ama bana göre en önemli seriyi atlamışsın. Tavsiyemdir;
Kara Elf Üçlemesi (3 Kitap) (Anayurt - Sürgün - Göç)
Bu seri toplam 3+3+4= 10 kitaptan oluşuyor diye biliyorum. Drizzt Do'urden'in maceraları ki enfes bir anlatım,harika betimlemelerle dolu. Şu an filme alınıyor aynı zamanda. Bununla birlikte Silmarillion'un eğer mümkünse ingilizcesini oku, zira Türkçeye çeviren içine ...mış durumda!
-
hocam 'dragonlance' okuyucaksan sana tavsiyem dhamon efsanesi ile yeni çağın ejderhalarını okuma derim...
Ejderha Mızrağı Destanı Serisi ve Efsaneler üçlemesini okuyunca mükemmel diyceksin eminim ve 'Shalafi'yi araştırıcaksın
Ruhdöveni ile Silah Kardeşliğini okuycaksın ki güzel sıralama olmuş mantıklı bir seçim...
2.nesili Yaz alevinden önce okumaya çalış zaten sırayıda ona göre koymuşun...bizim zamanımızda kitabı çevirenler sırayla çevirmişler çok şükürki adam gibi yerinde okuduk...
Amma velakin senin o dragonlance şevkine sturm efsanesine...dalamarın işlerine...shalafinin yaptıklarına kocaman bir balta o dhamon efsanesi ile y.ç.e. soğursun derim. Tahmin ediyorum o kitapları okuynca hepsini okumak isticeksin efsanenin ama kötü kitaplardır demedi deme...zaten orjinal seri ilk 6 kitaptan sonra biter yazarın kendisi demiştir hatta...daha sonra dallanıp budaklandırılır işte...vinas solamnus olsun kara dalamar olsun huma destanı olsun bunlarda güzel kitaplardır bir çırpıda bitirilcek kitaplardır...son 3 saydığım kitabı önce okumanı tavsiye ederim sana...çünkü bir seri tamamiyle tamamlanmadan başlama derim hem bu son 3 saydığım kitap tek parçalıkForgotten Realms da okuman yararına olur diyebilirim...En az Dragonlance kadar güzeldir hatta bazı kesimler Dragonlanceden daha güzel olduğunu savunuyorlar...
okudukça 2 seri arasındaki farkı anlıycaksın zaten ben şimdi sayfalarca yazmıyayım...okuman gereken bir diğer 'saga' da o demedi deme...hatta Harry Potter dan önce gelmeli diye düşünüyorum ama sen bilirsin karar senin...İyi okumalar...Sana çok şey katıcak Forgotten Realms ile Dragonlance...hayalgücünün tavana vurduğunu hissediceksin adeta...
Haydi kolay gelsin... -
bırak okuma kitap mitap filim izle gözlerini yorma kitapla
-
liste için teşekkürler hocam eve gideyim world dosyasını indiricem
bu sıraya göre mı okuyon(okucaz:) ?
okunuş sırası noluyo kitaplar bu sıraya göre okunmalı mi diyosun?
ayrıca harry hotter güzel mi ki ? ne okudum ne filmini izledim ?
bide yüzüklerin efendisi ni izledim ama kıtabı başka tat verir mi ?
-
anlamadığım , yüzüklerin efendisinini devamı varmı hani o 3 filmden sonra ? olm bu ne ya kafam karıştı. bunlar nedir biri açıklasın :D yüzüklerin efendisi filmi ile alakası nedir onuda açıklasın :D ankara da nerede bulurum onuda açıklasın :D
-
JordanoR bunu yazdı:
-----------------------------liste için teşekkürler hocam eve gideyim world dosyasını indiricem
bu sıraya göre mı okuyon(okucaz:) ?
okunuş sırası noluyo kitaplar bu sıraya göre okunmalı mi diyosun?
ayrıca harry hotter güzel mi ki ? ne okudum ne filmini izledim ?
bide yüzüklerin efendisi ni izledim ama kıtabı başka tat verir mi ?
-----------------------------
harry potter serisini bizim bi arkadaş bitirdi,biraz sıyırdı.Ayrıca diyor ki filmden alacağın zevkin 10 katını alırsın kitaptan,sürekli msn nickine AVADA KADEVRA gibisinden şeyler yazıyor,azcık manyadı yani,sonuç olarak güzel diyor. -
Arkadasım bence KARA KULE yi en basa almalısın.İnsan stephan KİNG in ne kadar muthis bi yazar o9ldugunu goruyo.Adam zaten bu seriye hayatını adamıs ve 40 kusur yılda yazmıs.Ve okudugunda anlıcaksın butun kitaplarında bu seriye gondermeleri var.Hayatının tek ve en onemli basyapıtı,hayatının amacı olarak gorusyo bu seriyi.Zaten gozunde buyumesin 1 ayda bitirirsin elinden bırakamıosun.Sis i izleyeniniz var mı bilmem ama orda filmin basında adamın yaptıgı silahsor ve gul resimi hala gozlerimin onunde,the mist stephan king in kısa oykusu oldugundan gonderme gayet acık...