Öss De Öğretmenliği Tercih Edecekler Bir Bakın
-
Arkadaşlar ben öğretmenim(sözleşmeli) ve bir yılımı doldurdum. Az önce sitede milli eğitim bakanı ile ilgili birşey okudum yine tepemin tası attı tercih yapacak kardeşlerimi uyarmak için bir başlık açma ihtiyacı duydum iyimi ettim kötümü ettim size kalmış. Biraz asosyalim kendimi ifade ederken sinirlerime yenik düşüyorum kusrum varsa şimdiden affola.
KESİNLİKLE öğretmenlikten uzak durun. şimdi manyakmı diyeceksiniz bu adam burayı memurlar sitesine çevirdi deyip düz gideceksiniz biliyorum ama tekrarlıyorum tekrarlıyorum KESİNLİKLE öğretmenlikten uzak durun. ha ben kaşınıyorum illede yazacam diyorsanız bu akılsız kardeşinizden ufak öneriler var okursanız sevinirim.
Sınıf öğretmenliği (her daim ataması olur)
Bilgisayar öğretmenliği (yazarsanız aç kalmazsınız)
rehber öğretmenliği (pdr)
okul öncesi öğretmenliği (gerçi bununda boku çıktı)
Türkçe (ilersi için zor görünüyor)
ingilizce (her koşulda iş bulursunuz)
yukarıda yazdığım bölümler dışındaki öğretmenliklerden kesinlikle uzak durun.
ileride kesinlikle ve kesinlikle atanamazsanız, atansanızda önce ananızı bir güzel ağlatırlar. Öğretmenlik okumak kolaydır çoğu bölümde yata yata geçersiniz bu laf doğrudur ama okurken size çok fazla angarya ödev verirler. sınavlarına bir gece çalışırsanız verirsiniz. ben sınıfçıyım öğretmen arkadaşlar kusura bakmasın sınıf öğretmenliği için bir laf vardır buraya eşeği bağlasan 4 yılda mezun olur. okuması kolaydır amma velakin KPSS denen zıkkım yüzünden sonrası şu an için çok zor görünüyor hele bu hükümet baştayken 4-5 yıl sonrasını hiç düşünemiyorum. Sınıfı seçecekler köy yaşantısından haberiniz yoksa one lan ben parisliyim diyorsanız uzak durun. benim okulun bahçesine hergün kazlar, inekler, keçiler, koyunlar, öküzler, tavuklar giriyor bunları kovalıyorum buda yetmiyormuş gibi bu hayvanların bokunu temizliyoruz. kenede çabası. hele bir tuvalet var içler acısı sıça sıça 1 metre etmişler. benimki yine iyi , okul allahtan dağ başında değil bazı arkadaşlarımız hergün mayınlı yollardan okula gidiyorlar.
belki lan nasılsa 4 yıllık üniden mezun oldum iş bulurum diye düşünüyorsunuzdur. evet buluyorsunuz dersaneler 250 milyona adam çalıştırıyorlar. eğitim fakültesi diploması (bir kaç bölüm hariç) hiç bir işe yaramıyor. Elimde babalar gibi 3 tane sertifika var biraz çalışsam toeflı geçecek kadar ingilizcem var çevre çabası, çene çabası, yetenek desen bi kendimi beceremiyorum (amma attım) ona rağmen iş bulamadım. önce ücretli öğretmenlik yaptım allahtan aralıkta sözleşmeli atandımda bir nebze rahatladım. şimdide kendime sövüyorum. sinirler hatsafhada. yaptığım işten hiç bir zevk almıyorum çünkü çocukların çoğu adam gibi türkçe bilmiyor iletişim olmayınca eğitim-öğretim sıfır hal böyle olunca b planına geçiyorsunuz. nedir b planı: DAYAK. bende öğrenciyken dayağa karşıydım sırf bu yüzden hocamı bile dövdüm ama dayaksız olmuyormuş. dayağa karşı olan bütün arkadaşlarım şimdi dayaksız gün geçiyormuyor. öğretmenlik göründüğü kadar kolay değilmiş kafam patlıyor bütün gün. 2 ayda faranjit oldum reflüde çabası. buda yetmiyormuş gibi her akşam kpssye çalış. Asosyalim dedim ya sırf bu Kpss yüzünden.
çok konuştum farkındayım kendi yaşadıklarımı anlattım içimi döktüm gibi görünebilir ama bu dağın görünen yüzü bunların çoğunu biliyorsunuz zaten. Öğretmenlik kutsaldır gibi fasa fiso lafları geçin bunları. köylü sizi şeyine takmıyor. kıssaden hisse gelecekte başınıza gelecekleri iyi hesap edip öyle seçin öğretmenliği sonra benim gibi kafanızı vuracak dağ taş ararsınız.
-
Nazmanya ben seni bir yerden ytanıyorum ama nerden çıkaramadım. Ben pdr okudum amacım öğretmen olmak değildi ama bizim bu seneki atama iyi o yüzden atanaıp tecrübe olsun diye çalışacağım. Dediğin gibi branş öğretmenlikleri çok az atanıyor. Durum vahim.
-
hocam ben bil. ögt okuyom ama yazdını okuyunca tırstım :I ki dayağı cennetten cıkmış görenlerdenim inş. beni tv de dayakcı hoca öğrencisini döverek öldürdü haberiyle tanımazsınız :S
-
Walla hocam bu sene edenler etti :) seneye gircekler için bi tavsiye olsun.durumun hakikaten çok zor :S bende bu sene marmaraya yerleştim elektrik öğretmenliği ama teknik öğretmen olduğundan dolayı biras daha rahat normal öğretmenliklere göre yane öğretmenlik olmazsa sanayide iş bulma olanağı çok fazla. Allah yardımcın olsun belli ki çok dolmuşsun :) kolay gelsin sana. bir an önce kadroluya geçmen dileğiyle :)
-
bilgisayar üzerine okudugum icin bizim okulda bilgisayar üzerine meslek secmen gerekiyo. yani ya mühendis ya teknisyen ya da ögretmen olabiliyosun. ögretmen olmak isteyince bi miktar puanda veriyolar hatta. ama evdekilere de söyledim.öğretmenlik flan kazanırsam gitmicem. 1 sene daha beklerim dedim. durumun vahim valla gecmi$ olsun. özel sektörde calı$mak var bu devirde. Allah kimseyi devletin eline,devlet kurumlarına dü$ürmesin. zor.
-
kuzenim tarih öğretmenliği okudu 4 sene şu anda bankada çalışıyor 4 senesi heba oldu...
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
kuzenim tarih öğretmenliği okudu 4 sene şu anda bankada çalışıyor 4 senesi heba oldu...
yanlış düşünüyosun hocam bence o diploma olmasa almazlardı :)sonuçta 4 yıllık fakülte diploması war
ayrıca kalabalık bi nüfus ta bizde öğretmenleri parasızlıktan alamıyo dewlet ama yawaş yawaş artık açılacak diye düşünüyorum
polise 1750 veriyo öğretmenin maaşı yerde :| eğitimi desteklemeyince öğrenciler lise çıkışında gangster'e dönüşüyo sonra polis yetersiz kalıyo :|
Eğitim Şart !!!
-
scuderia bunu yazdı:
benimde abim tarih bölümü mezunu..mezun olduğu yıl türkiye genelinde 35 kişi alıyorlardı..şimdi dershanede çalışıyor..dershanede iş bulmasının da ünv. bölüm 2.si olarak bitirmesinin faydası oldu..ben abim gibi neden ders çalışamıyorum bu arada :S yine kafama takılıyo:|
-
Bilgisayar öğretmenliği'ne gidiorum bu sene aç kalmazsın yazmışsın ama ben mezun olana kadar bilgisayar öğretmenliğide ölür gibime gelio
-
WALLACEs bunu yazdı:
Bilgisayar öğretmenliği'ne gidiorum bu sene aç kalmazsın yazmışsın ama ben mezun olana kadar bilgisayar öğretmenliğide ölür gibime gelio
:DD
-
@nazmanya kardeşim,
Sana kardeşim diyorum;çünkü aynı durumu yaşayan abim var.Abim okuldan yeni mezun oldu.Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliğinden mezun oldu.Bu sene 16 tane öğretmen atayacaklardı,sonradan 14'e düşürdüler.Çok az öğretmen atıyorlar;ama Din Kültürü Öğretmeni atamasını,beden eğitimi öğretmeni atamasını iyi biliyorlar...
Dersaneler diyorsun evet içler acısı.Adam abime 272 milyon önerdi.İstersen sigorta parası olarak öde,istersen harca.Sanki çok harcanacak para da....
Ben de burdan müridlere sesleniyorum;sakın ha sakın öğretmenlik seçmeyin.N e bileyim dandik bir alanda mühendis olsan bile en azından daha fazla maaş alıyorsun.