ÖSS Nin Bu Yıl Uyguladığı Katsayı Sistemi....
-
2006 ÖSS / D-1 SINAVINDA KULLANILAN KATSAYILAR
ÖSS SAY-1 = 124.873 + (Tur. Net * 0.746) + (Sos. Net * 0.527) + (Mat Net * 2.500) + (Fen net * 2.064)
ÖSS EA-1 = 120.004 + (Tur. Net * 2.125) + (Sos. Net * 0.844) + (Mat Net * 2.402) + (Fen net * 0.630)
ÖSS SÖZ-1 = 119.664 + (Tur. Net * 2.637) + (Sos. Net * 1.954) + (Mat Net * 0.795) + (Fen net * 0.625)
ÖSS SAY-2 = 126.750 + (Tur. Net * 0.787) + (Sos 1 Net * 0.525) + (Mat 1 Net * 1.312) + (Fen 1 Net * 0.919) + (Mat 2 Net * 1.312) + (0.919 * Fen 2 Net)
ÖSS EA-2 = 122.951 + (Tur. Net * 1.073) + (Sos 1 Net * 0.805) + (Mat 1 Net * 1.207) + (Fen 1 Net * 0.537) + (Ed-Sos Net* 1.073) + (1.207 * Mat 2 Net)
ÖSS SÖZ-2= 122.999 + (Tur. Net * 1.341) + (Sos 1 Net * 0.939) + (Mat 1 Net * 0.805) + (Fen 1 Net * 0.536) + (Ed-Sos Net * 1.341) + (0.939 * Sos 2 Net)
ÖNEMLİ NOT :
Değerlendirmeler son 5 yılın değerleri ve 2005 verilerinden yola çıkılarak yapılmıştır.
Yeni soru sayıları doğrultusunda oluşabilecek değerler (ortalama ve st. sp.) dikkate alınmıştır.
ÖSYM tarafından açıklanan Standart puan katsayılırının katkı oranlarının korunmasına ve testlerin güçlük düzeylerinin yansımalarına dikkat edilmiştir.
ÖSS - 1 ve ÖSS - 2 Puanlarının oluşum mantığı aynı fakat soruların puan değerleri her Puan türü için değişiklik göstermektedir.
100-300 aralığında dönüştürmede 1 Numaralı puanlarda soruların puan değerleri dikkat çekici biçimde artış görülmektedir.
Bu nedenle;
ÖSS'de baraj puanlarının kaç netle alınabileceği değişiklik göstermektedir. 1 ve 2 numaralı puanlar farklı yerlere yerleştirmede kullanılacağı için puanları birbiriyle karşılaştırmak mantıklı olmayacaktır. Bir öğrencinin 1 no'lu puanı doğal olarak 2 no'lu puandan fazla olabilir.
ÖSYM'nin 2005 ÖSS için açıkladığı eşitliklerde 1-2 puan farklı değerlere ulaşılmıştır. Son 5 yılın değerleri dikkate alındığı için bu fark olmaktadır
-
Be Buyuk Bi Şerefsizz.... Sosyal la Fen 2 Nerdeyse Aynı Yuh Ya Bu ÖSS Sisteminin ta Anasını Eşşekler Kovalaya...
-
bu sanırım tam olarka ösymnin kullandığı katsayılar değil, aşağı yukarı aynı diyelim.. Fen baya yükselmiş.. ya millet sorular kolay falan diyordu, derece yapacak adamlar bile dökülmüş bu ne iştir ya...
-
Arkadaşlar beklediğimden kötü bir puan aldım ben... Seneye bi daha mı hzırlanayım yoksa tercih yapayım mı?
Say-2 : 329,526
-
:) hoca iyi almışsın, tahminimce 345-350 lik tercihe bile gidersin, millet korkacak bu sene ve tercih yapmayacak, bence bu fırsatı kullan, seneye beklersen daha çok kasman gerekir, çünkü herkes sınav hakkında bilgi sahibi oldu ve ona göre ayarlayacaklar kendilerini.... iyi düşün derim
-
Ertan hocam gireceğimi bilsem ben... Valla gözümü kırpmadan pc müh. işaretlerim ama korkuyom yahu puan düşer sonra 2 yıl ara yeniden gir sınava hem bilgilerde taza değil ama bakalım hayırlısı olsun bende tatildeyi aq üzüntüden bi zevk alamadık...
-
bu verilerle hesaplarsanız puanınız 10 puana yakın yüksek çıkıyor.
-
M1KROP hocam sen niye korkuyorsun... Yap tercihlerinin hepsini bilgisayar mühendisi olarak.. seç kendine 3-5 üniversite yeter... başka tercih yapmak zorunda değilsin, yerleşirsen yerleşirsin yerleşmezsende sene bir daha hazırlanırsın.. Puan kırılma olayı yok yani.. Mühendislik konusuna gelince, valla yerinde olsam bilgisayar mühendisliğine gitmezdim :)
-
Ağa nasıl puan düşmez yaww... Ortaöğretim yarıya iniyor bildiğim. Ama ben kendimi şartlardırdım... Fatih der ya "Ya ben mühendisliği alırım ya mühendislik beni..."
-
:) hoca sen gidip bir üniversiteye yerleşirsen ve gitmezsen o zaman puanın obp 0.8 yerine 0.3 ile çarpılıyor.. eğer mühendislik tutarsa gitmezsen böyle olur, yok tercih yaptın ama yerleşemedin o zaman sorun yok..
-
mikrop walla hoca senin bilgin azmıs bu konuda..Bak puanında iyi sen git bi rehberlikciylen felan konus...Yani tercihte puan dusmez kafanı yorma...Yerlestirilirsen duser..Sen git bi dersaneye iyice ogren sistemi..
Toplam Hit: 2665 Toplam Mesaj: 13