Öss Tercihi Ve Lojistik Hakkında Bir Sorum Var..(Fistandantilus)
-
Arkadaşlar ben 9 eylüldeki deniz ulaştırma ve lojistik bölümünü(1 sene hazırlık, 4 sene okul) istiyorum, geleceğin mesleği diyorlar fln bi de izmirde olması iyi :) ben istanbuldayım annem destekliyor ama peder sapıttı, bütün nakliyeciler mafya; anca nakliyeci şirketinde bulursun dedi. Ama her sorduğum kişi ise iş olanaklarının çok parlak olduğunu ve yükselmenin kolay olduğunu söyledi. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler?
-
İs gani hocam o bolumde...Pc isi icin bir sirkete yardim etmistim adamin yigeni o bolumde okuyordu hatta 2 yilliginda adam bolumu baya bir ovmustu is olanigini falan..kendisi ticaret icerisinde zaten ithalat-ihracat isi biliyordu...fistan hoca sen istedigin sevdigin bolumu yaz anne - baba takma...sen istiyorsan yaz...is yok diye birseyde yok bence istersen git sirnakta meslek okulunda Ölü Yıkama bolumu oku aradiktan sonra o bolumde bile is vardir...sen bildigini oku...bolumun gelecei parlak...puan tutarsa mechatronic bolumunede bak istersen.
-
Gümrükte çok iyi işler bulabilirsin tabiki torpil olması şart.Bunu aklına yaz. Ben limanda çok zaman harcadığım için oradakilerin yaşam standartlarını çok iyi bilirim. Şirket ev telefonundan tut donuna kadar herşeyin parasını öder. Kendine güveniyorsan, ben bu işi severim bu yüzden yapabilirim diyorsan tavsiye ederim. Deniz ulaşım için türkiye nin anlamadığı bir olay. Piknik yapan halkımızın sırtını denize dönerek bunu yapması buna en iyi örnektir.
-
abü eşir ağırlığım, mekatronikte baba bölüm zaten. Ya eninde sonunda takmıycam istiyorum ama inanılmaz bir gerilim oluyor evde onu rahatlatmak için söyleyebileceğim somut şeyler lazım, onları araştırıyorum. Benim pederde ithalat ihracat danışmanı BPde ve işinden nefret ediyor ama 30 yıldır çalışıyor. O sektörde olduğu için her türlü iğrençliği görmüş ama bu hayatın gerçeği bunu anlamak istemiyor, benim bazı şeyleri yaşayarak öğrenmem gerek.
-
Yazımda bunu belirtmiştim. Her insan gelemez böyle işlere o yüzden seviyorsan, yapabileceğine inanıyorsan yaz diye eklemiştim.
-
8mm senin yazını cevabımdan sonra okudum :) evet torpil var hatta babama gümrükten iş bile teklif ettiler redetmişti. Ama sevdiğim için düşünüyorum.
-
O zaman kimseyi skleme. Anlatabildim mi? Hayat senin herşeyi yap. Sakın babanın düşünceleri altında barınma çok çekersin. Ama onun desteğinide al.
-
amacım ztn destek almak için gerekli materyalleri toplamak. Yoksa onun düşüncesi altında kalsaydım şu an mühendislik fln bakıyor olurdum :) teşekkürler fikirleriniz için.
-
Babanı al limana götür hoja , memurların arabalarını göster :)
-
Fista haci kopya falan cekerken kulaklarin falan kizariyorsa..liman isinden vazgec :) rusvet alirken yakayi ele verme :)
-
abü zaten adam "hızlandırma parası" verdi gümrüğe geçen gün 40.000$ onu unutmuştu depreşir şimdi düşünceleri beni limanda amelelere satar :)
compi: yok abü çok soğukkanlı kopya çekerim, baya şerefsizimdir yani tam benlik :)
Toplam Hit: 3671 Toplam Mesaj: 17