Öss Tercihleri Hakkında Soru..
-
mantıklı düşünürsen, sen tercih yapıp bir yere yerleşiyorsun ve kayıt yaptırmıyorsun. dolayısıyla kayıt yaptırmak isteyen ama kontenjan yüzünden yerleşemeyen birinin okula girişini engellemiş oluyorsun. kayıt yaptırmazsan puanın elbet düşer ceza olarak ;) bildiğim kadarıyla şöyle hesaplanıyor (yeni sistemden haberim yok). ortaöğretim başarı puanın 70 diyelim. bu sene 0.8 ile çarpılırken seneye 0.3 ile çarpılacak diye biliyorum, tabi bu mazide kaldı :D
-
abi ben üstte dediğimi ösym nin kendi açıklamasından aldım
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Arkdaşım yerleştiğin ünive kayıt yaptırmazsan puanın düşmez. Ayrıca kayıt yaptırmadığın içinde mecburen 1 sene daha hazırlanmak zorunda kalırsın.
Bize bunca zaman böyle söylendi =D
-----------------------------senle bunca zamandır maytap geçmişler demek :) tercih yaptıgında yerleşirsen ve kayıt yaptırmasan bile puanın düşer.geçmiş olsun kardeşim
-
Düşer canım kardeşim. Yerleştiğin üniversiteyi sevmeyi dene. Bir yıl sonra bu ulkede neyin nasıl oalcagi belli olmaz. Deli şeyiyle oynar gibi oynuyorlar sistemle hazır yerleşmişssin tercihlerinden biri olduguna gore gitmeyi istedediğin bi bolumdurde, sen eger okuyacagın sehire taktıysan hic umursama gerek yok. Universite ortamı izmirde de Konya da da ucurum farklar göstermez. Hayırlı olsun tekrar.
-
bilip bilmeden konuşmayın arkadaşlar. sen kazanıpta üniye gitmessen okul puanın gider.
-
DarkFall bunu yazdı:
-----------------------------
bilip bilmeden konuşmayın arkadaşlar. sen kazanıpta üniye gitmessen okul puanın gider.
-----------------------------Gider kısmında karar kılındı zaten de olay yeni sistemde bu düşüşün ne kadar etkileyeceği.
Toplam Hit: 2494 Toplam Mesaj: 17