Öss Tercih/Yardım
-
Aklını kullan! Öğretmenlik yaz.Yerimde sayarım diyorsun ama birçok şey bilen bir öğretmen olabilirisn!!!
-
Biraz şans meselesi.Babanın iyi bi çevresi ve parası warsa sorun yaşmasın.Ya da bölümü derece ile bitirmen gerekir.Bir bilene iyice danış ama ben olsam tercih etmezdim.Hele geçen yaz inşaatta çalışan bi iktisat mezununu görünce.
-
ya beyler daha önceden endüstriyel elektronik bölümü vardı şimdi o bölüm yok ne oldu acaba bişr bilgisi olan var mı ?
-
Her öğretmenliği yaz demem ama sınıf öğretmenliği önü açık olan ve en fazla atamsı olan bi bölüm.Şu an 1.600 maaşı war kurs olayı var. Nerden baksan aylığı 2 Bin lira.Birazda iyi bi okulda oldunmu özel dersin sana yeter.
-
iktisat bölümü çok zor, işletme bölümü de marmarada okunabilir. Sınıf öğretmenliği için üniversite farketmez zaten diğer
eğitim fakültesi bölümleri gibi. Ancak karar vermen gereken şey sadece iş bulmak değil. İşsizlik diye bir sorun var bu
ülkede ama "dolu adam" hiç bi zaman boş kalmayacaktır. Öğretmenlik herkesin yapabileceği bir şey değildir. Heleki sınıf
öğretmenliği ihtiyaç çok fakat atamalarda sıkıntı olabiliyor ayrıca diyelim doğuda bi yere atandın memlekete dönmek için
çok hizmet puanı alman yani en az 6-8 sene kadar çalışman gerekebilir. Çünkü kadro olarak sınıf öğretmeni çok fazla.
Öğretmenlik yapabilirim diyebiliyorsan yazmanı öneririm. Ancak sadece iş umuduyla yazacaksan hiç yorulma. Aslında çok
kızıyorum tercih döneminde meslek seçen arkadaşları ama burda amcımız yardımcı olmak. Keşke önceden bilinçlenebilsek.
Hayatımızda iki önemli karar var meslek seçimi ve eş seçimi hayatının yarısı birsinide öteki yarısı diğerinde geçecek. -
eyw saolun..başka yorumu ola yok mu :?
Toplam Hit: 2567 Toplam Mesaj: 17