folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Öss Ye Bi Sene Daha Hazırlanmayın.Y.O Ya Gidin....

Öss Ye Bi Sene Daha Hazırlanmayın.Y.O Ya Gidin....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

4 yıllık üniversite mezunu biri olarak.Bende zamanında üniversite sınavından sonra ilk sene istediğim puanı alamadığım için bi sene daha hazırlandım.Sonuç ilk seneki puanımı bile çekemedim ve Makina Mühendisliğini kazandım.(Şu an mezunum)
                    Bize o zamanlar yol gösteren olmadığı için şimdi daha iyi biliyorum ki evde bi sene daha boş boş çalışacağına (ki genelde öyle olur çok fazla puan artışı olmaz) git istediğin bölümle ilgili bir yüksekokula orda birazda olsa derslerinle ilgilen zaten iyi bir ortalamaya sahip olursun.Sınavsız geçişle birliklte okullar , okulla alakası olmayan maksat günü geçirmek isteyen çakallarla doldu onların arasında çokta zor değil.Bu arada artık herşeyin farkında olduğunuzu akıllanmış olduğunuzu varsayıyorum ve idealleri olanları bu işe katmıyorum bile.Mesela adam doktor olmak istiyorsa yada ben ODTÜ de okuyacam diyorsa oturup daha da çalışacak.
    Ben bu konuyu vasatın biraz üstündeki zamanında lisede pekte parlak olmayan.oturup soru çözmekten hoşlanmayanlar gelecekten beklentisi olanlar için açtım zaten.

Bide fikirlerimi örneklerle güçlendireyim.

Öss ye kaç kişi giriyor. Yaklaşık 1.6 Milyon

Rakipleriniz kimler Fen lisesi Anadolu lisesi Özel Liselerden mezun sınava sağlam çalışmış kişiler.

Bunun yerine gidersin Yüksek okula rakiplerin kim , kaç kişi  ???

Cevap malum.

Gidin elinize bir adet Dikey Geçiş Sınavı kitapçığı alıp soruları ÖSS ile karşılaştırın.

En önemli örnek bir arkadaşım olacaktır.Adam Yüksek okulluydu.Derslerine gider defterini tutar vize final sınavlarına en fazla 2 saat çalışırdı.Hocalarla da arası kötü değildi.95 ortalaması oldu.Daha sonra dikey geçiş sınavıyla petro kimya bölümünden İzmir Kimya Mühendisliği (ingilizce ) bölümüne geçiş yaptı.Siz hesaplayın artık.Öss ile bu bölümü kazanmak mı kolay yoksa Dikey geçişle mi.
    Hayatınızdan bir seneyi boşa geçireceğinize babanıza dershane parası ödeteceğinize benim tecrübemi kafanızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek
    hocam calıs kazan gıt mantıgı en guzelı amk bunca yıl bosuna mı calıstım oh be kazanacagım ve gıdecegfım gerı kalan tum yollar bos ıs bence

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Erkek
    ii de hacı her üniversite 1 kişi alıo diolar.dgs ile..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

Simdi hoca iyi diyonda dikey geciş kolay degilki....

Bi kere cokkk calısman lazım dikey geciş icin onundaa garantisi yok yani

topu topu kac kişi alıyolar sankii...Ya senden daha cok calısıp iyi yapanlar varsa¿

adamın seneri bosa gider valla bence 1 sene daha hazırlanın 1 sene kaybetmeyi

göze alın oturun calısın..Dikey geciştede calıscaksınız garantiside yok yasınız kemale

erdikten sonra vay keske 4 senelik okusaydım demeyin

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Bizim üniv. geçen sene 6 kişi almıştı genelde 2 ile 6 arası öğrenci alıyorlar.Bu arada hiç almayanda ona göre.

Zaten benim yazımın amacı da birazda bu.Normalde Öss ile 4yıllık kazanamayacam diyerek umutsuzluğa kapılan 2 yıllığı ha okumuşum ha okumamışım diyen insanlara yol gösterebilmek.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

eywallah hoca senin dusuncende mantıklı baktın oss olmuyo kaybetcek bişeyin yokk.

o zaman dgs....

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bu tip durumlarda sakın vakit kaybetmeyin ancak meslek yüksekokulu yazarsanız öss de 2 yıl boyunca puanınız yerleştirildiğiniz için kırılır. Ama!! bu2 yılı boşuna geçirmeyeyim diyorsanız ingilizce hazırlığı olan ve/veya avrupa birliği hibe programları ve iller bankasını ve imf den destek alan yüksekokulları seçip bu bölümleri şayet 1.lik ile bitirebilirseniz önünüz sonuna kadar açık olur. Hazırlık meselesine gelelim. Hazırlık sınıfı olan bölümleri seçerseniz en azından ingilizceniz olur ve edebiyat ve Türkçe dersleri ile ister istemez ÖSSde sözel kısmı halletmiş olursunuz. Hazırlık sınıfı olan MYO için örnek olarak Aydın Doğanın yaptırdıgı Kelkit MYOyu tercih edin ederim. Kelkit gümüşhanenin bir ilçesi, o yuzden büyük bir yer değil ve bitirdiğinizde de iş bulursunuz. Yine dediğim gibi yatırım ve katkı alan MYOları seçin. Sanırım bu MYOdan TR'de 2 tane var. Araştırın mutlaka bulacaksınız
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Yeri gelmişken bi soru sorayım. Örneğin 4 yıllık üniv tercihi yaptık,bu puan kırılma olayı 4 yıl boyuncamı oluyo yoksa ünivi bitirip yine sınava girsen puanın kırıkmı kalıyo. Birde nereye yerleşirsen yerleş öss ye 1 yıl girmedinmi ikinci yıl puan otomatik eski haline geliyo gibi bi söylenti var bu ne derece doğru,biren biri tam olarak açıklarsa sevinirim...

Her Hakkım Saklıdır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek
    Puanın 2 sene boyunca kırılıyor.En azından 4 sene önce öyleydi değiştiğini sanmıyorum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Ya Bu Öss`nin Amkoyim. Başka Birşey Demiyorum Artık.. İnsanlara Eziyet Ettmekten Başka Birşeyleri Yok..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

Herhangi bir fakulteye girdikten sonra ki yıl(1 sınıfı okurken)puanunız kesilir fakat 1. yılı okuduktan sonra

hiç bişi olmaz gene katsayı olarak 0.8 alınır yani fakultede 1 sene okumanız gerekir...

Toplam Hit: 2304 Toplam Mesaj: 12