ÖSS'ye Girenlerden Pratik Taktikler
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
Çikolata şeker ye sonra sınavda yanında su bulundur (içmesende bulundur :) ), en az 2 yumuşak uçlu hb kurşun kalem, sakin ol bilemediğin soruda takılma boş bırak sonra vaktin kalırsa devam edersin ilk bildiğin her zaman doğrudur sakın sallama sınava odaklan etrafında senle beraber sınava giren güzel hatunlar dikkatini dağıtmasın benim bu olmuştu ilk sınava girdiğimde
çok klasik oldu biliyorum :D
-----------------------------evet bence de :)
-
durdunda içinden savaş de
-
bu tavsiye vs. fasa fiso aga.
ben gaza gelip okadar adilmaviş olsun bilmem ne kişisel gelişim olsun yok sınavda dikkat edilecekler olsun okudumda beni sıkıntıya sokmaktan baska bi halta yaramadı. en son danısman hocam kanka bunlar bos ayak nasıl rahat ediyosan keyif senn ona göre rahat ol dedi. kimisi günde 400 soru çözüyomus sanane sen 1 tane coz konuyu anla gerisini bosver kardesim dedi. haklıydıda.
hedefim tıptı.dersane 1,2. lik arasında seyrediyodum. tabi össden önceki hafta hastalanmamak için kasınca hastalandım :). ohalde say2 238 anca çekebildim :S tekrar hazırlanmak da yemedi.Sonra da yaşasın KTU :D
kimsenin düzenine ayak uydurma kendi düzenini olustur.
bide sana asıl tavsiyem kimsenn tavsiyelerine kulak asma. :)
edit:danısman hocam kafa kadındı kankalı arkadaslı muhabbetleri severdi. gerçi oda kafadan sakattı ama olsun :)
-
halen okumakta olanlar okul puanını yuksek tutsun sonra dal gıbı kalırsınız benım gıbı :|
-
Sınava 1. girişim: Adam gibi kahvaltı edemedim, trafiğe takıldım, yerim berbattı en öndeydim, bok gibi durumdaydım, saatim yoktu en son sosyali yaptım hepsini birden işaretleyecek iken süre bitti yapmama rağmen işaretleyemedim.
kısaca sınava çalışmamıştım.
Sınava 2. girişim: Sabah bir şeyler yemeyi başardım, okula 2 saat önce gittim okul tepedeydi arabayı deniz karşısına çekip kafa dinledim, yerim mükemmeldi en arkadaydı ve iki gün önce gidip sırayı sallanmayacak şekilde boyutlarıma göre ayarlamıştım, heyecanı kontrol edebiliyordum, 1 gün önce gıcır saat almıştım, sınav esnasında zorluklar yaşamama rağmen sınav sorularından iyi bir şekilde sıyrılmayı başardım.
kısaca sınava çalışmıştım.
-
260 yapmıştım össde ham olarak. sınav sırasında ve denemlerde bi öerim olabilir. uyku problemim olduğu için modiodal isimli bir ilaç kullanıyodum. daha sonrasında psikiyatristim bu ilacın aynı zamanda zihin açıklığı için filan bazı üniversite öğrencilerinin vize/finallerde kullandığını söyledi.
benim yöntemim şuydu çok erken yat çok erken kalk iyi bir kahvaltı yap.
sınavdan 30dk önce bir modiodal iç bir redbull'un yarrısını iç geri kalan yarısını 1litrelik erkli su şişesinin içine boşalt(biraz boşalt tabi şişeden). Sınavdan hemen önce tuvalete git. sınav sırasında da düzenli bir şekilde hazırladığın suyu içerek bütün sınav süresine yay.
Beim bunu yapmamın sebebi ciddi bir uyku problemim olmasıydı. Fakat deneyen arkadaşlarımında sabah mahmurluğuna zihin yorgunluğuna bağlı puan düşüklükleri ortadan kalkmıştı birkaç denemede deneyerek kendin gör sende işe yaramazsa öss de hiç yapma. össnin sonunda çişim geldi 10dk kaybettim diye bana patlama sonra. Ben ilacı kullanmadığım lisenin ilk 3 senesi boyunca okulda 5-6 saat olmak üzere günde 16 saat uyuyordum.
Bu arada modiodal pahalı bir ilaçtır(130küsür lira). SSK ya yazdırmıştım ben ücretsiz alıyordum yapabilirsen sende öyle yapmaya bak
Şimdi 4 sene boyunca istediğim Kocaeli Mekatronik Mühendisliği 2.Öğretime girdim. Herşey İstediğim gibi gidiyor. Umarım senin de istediğin gibi olur herşey.
Sevgililerimle
-
sLeymN bunu yazdı:
halen okumakta olanlar okul puanını yuksek tutsun sonra dal gıbı kalırsınız benım gıbı :|
okuldan 54 puan almıştım millet 70 80 alırken -
Uludağ Makina Müh okuorm yetio mu alt sınır için :)
rahat olun gençler sikimde deil modunda deil önemseyin ama öle aq napcam lan ben şimdi gibi deil bu müdürün önüne çıkmak gibi bişey ciddi olun ama korkmayın. Emek veriyosanız ancak bu şekilde tam karşılığını alırsınız. hadi kolay gelsin aslında tercih yapmayın dicem de o kadar abartmayayım diom :D
-
Kendini kasmıycan, elin cebinde gircen.
Öyle şeker falan onlar da ters başkan :|
Gir sınava çık işte, neymiş la su bilmemne :|
(Ben 270(349) almıştım)
-
nasıl hazırlandığımı anlatayım, beğenirsen kendine rahatça uygulayabilirsin... (say2 ham 250 civarı bişey aldım bu arada :P)
aslında pek stresim yoktu, yerinde çalışıp kendimi ihmal etmezsem bi sorun olmayacağını biliyordum ama ilk başlarda hiç çalışamamıştım doğru düzgün
aralık ayında falan yanlış hatırlamıyosam; girdiğim son deneme sınavında çok düşük bi puan yapınca tedirgin olmuştum baya bi.. (180 civarı bişeydi evet..)
ama kaygılı/endişeli/tedirgin/vs. oldukça hiç bir konuda istediğini tam olarak elde edemezsin
bi süre çalışmaya tamamen ara verdim (1hafta kadar) o zamanı tamamen kendime ayırdım (genelde birçok konuda böyle yaparım. ne olursa olsun, işler ters giderse bazı şeylerin durulması için bekler ve o süre zarfında kendime zaman ayırıp daha iyi hissederim)
he dersler birikti falan ama günde 1-2 saat çalışmayla yine hepsini toparlayabildim, sınıf atladım vs..
bunu aslında normal bir zekaya sahip her insan rahatlıkla yapabilir genelde öğrenciler gözlerinde fazla büyütüyor bu tarz şeyleri.. =) sene boyunca oyun da oynadım gezip tozdum da ders de çalıştım hiçbirini abartmadan tabi.
aslında fazla değil de etkili çalışmak önemli. günde çözdüğün soru sayısına falan bakma. genelde arkadaşlarım hep günde 200-300 soru çözdüm diyodu falan ama pek samimi olduklarını sanmıyorum. o konuda kendimi hiç kandırmadım ve günde 100 sorunun üstüne çıkamadım sanırım hiç (genelde 50 civarıydı)
mesela en belalı dersim mat2'ydi (denemede 6-7 net yapmıştım). ona en baştan tamamen anlamak için çalıştım. normal seviyede birinin 1 dakikadan kısa sürede çözebileceği bi soru için gerekirse tüm gün uğraştım (konuyu anlamak için örnek sorular üstünde olmasını tavsiye ederim. bir testte yapma bunu :) birey konu anlatımlı kitaptı bu arada..)
bir başka etkili unsur da; dersleri ders gibi görmemek. yani okuldaki/dersanedeki "kaç net/puan yaptın?, kaç soru çözdün?, yeterli tekrar yaptın mı?" muhabbetlerine acayip kıl olurdum ve öğrenmek için yapmam gerekenleri yapardım sadece. basite indirge, iş gibi düşün :)
bi de teker teker derslerden bahsedeyim son olarak:
kitap okumayı seven birisiyim, türkçem de ilkokuldan beri gayet iyiydi. herhangi bir çalışmaya ihtiyaç duymuyodum yani dersanede türkçe derslerine bile girmiyodum açıkçası.. :)
biyoloji için de kitabı alıp roman okur gibi okurdum öyle pek fazla soru falan da çözmezdim ondan (ödevleri adam gibi yapardım yeterdi. aklıma gelmişken, bütün derslerin ödevlerini adam gibi yap :) ).
sosyal bilgilere de hiç çalışmazdım. geçen sınıflardan aklımda kalanlarla 10-15 soruyu cevaplayabiliyodum onlar da genelde doğru oluyodu, ödevler dışında ellemiyodum o dersi de..
mat1 için kendi mantığımla hareket ederdim okulda/dersanede gösterilen bazı absürd yöntemler yerine soruyu adam gibi okuyup kendim bir çözüm yolu bulmaya çalışırdım. 1. bölüm geometrisinde fena sayılmazdım, zaten kolay soruyorlardı geometriyi 1. bölümde...
fen1 için ders notlarım ve yine mantıklı düşünce epey bi etkili oldu. biyolojide bi sorunum yoktu, mantıkla fiziği de yapıyodum (aslında fizik1'de bazı soruları kafanda canlandırmak yeterli :)), kimyada sıkıntılıydım, ona ekstradan çalışmam gerekirdi.
mat2 nefret ettiğim bir dersti (şimdi de calculus dersinden nefret ediyorum, değişmedim :) ). arkadaşlarıma anlattırırdım genelde, o şekilde daha rahat anlıyorum. bi de üstte belirtmiştim bu derse nasıl çalıştığımı..
fen2... fizik için epey bi çalışırdım, biyoloji için az biraz soru çözerdim, kimaya gelince.. eh ben organik kimya sorularının hepsini boş bıraktım.. :) (sene boyunca da organik kimyanın suratına bile bakmadım. bu bana epey bi zaman kazandırdı mat2 ve fizik için)
buradan çıkarılacak en büyük tavsiye: paniğe kapılma, rahat ol, güven, falan filan vs. vs.. :) son olarak, "töder sınavıyla öss doğru orantılı olur, son deneme sınavınızda kaç aldıysanız öss'de de onun gibi bişe alırsınız laflarına kulak asma. son deneme sınavında 200'e anca dayanmıştım (genelde daha yüksek alırdım tabi töder'de de 192 falan yapmıştım galiba).. 250+ aldım işte sınavdan sonra, yetti bana :) arada aksattığım oldu baya. çalışmadığım haftalar da oldu.. kafaya takma =)
bu yazıyı yazmadan önce de c++ ödevimi yeni bitirdim ve evet, şu anda öss'ye çalıştığımdan daha fazla çalışıyorum :) 13'ünde finaller başlıcak 25'ine kadar devam.. o kadar kahveden sonra uyku tutmadı beni, sana güzel bir yazı hazırlayayım dedim, umarım yardımı dokunur :)