folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder ÖSYM"DE Sanal Mutluluk...

ÖSYM"DE Sanal Mutluluk...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheOutlaw
    TheOutlaw's avatar
    Erkek

şimdi eşit ağırlıkçılar tahminen sayısalcıların ilk 60 bininine kadar fazla burnunu sokmuyor sıralamaya... ama böyle 100 bin civarı iyi bi şekilde sıralamada yerlerini alıyorlar.. bunun için dikkat etmek lazım... ama eşit ağırlıkçılara şöyle bi müjdem var.. izlenimlerim kadarıyla sayılsalcılar eşit ağırlıkçıların sıralamasını hat safada geriletmiş.. örn: 318 ea2 alan birinin sıralaması 27 bin civarında... aslında gerçek sıralaması 17-20 bin civarında... eşit ağırlıkçıların sözelcilerin işine burnunu sokma oranı hakkında henüz bi yargıya varamadım.. ama tahminimce pek bi etkisi yok... puanları hala incelemekteyim.. size bildiririm.. istatistik benim işim arkadaşlar:)

Nerde Gençliğim:(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------

puan acıklanmadan önce demiştim en az 10-15 artacak die inanmamıstınız

gecen sene nasıl düştüyse bu sene artacak gayet normal.. 

öyle bir yazmışsınki sanki senden başkası bilmiyor artacağını :) sallayın olum huzur anadolu üniversitesinde :) derslere girip girmeme özgürlüğüde var :P ben eskişehire kayanzi .

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothing
    nothing's avatar
    Erkek
    fenerist07 bunu yazdı:

nothing bende sana sunu derim

türkiye 1800.sü bir ea2 öğrencisinin say2 puanı 303 yani 60.000 lerde bile deil senin dediğin cok uc durumlar dereceye oynayan ea2ciler bir ea2 öğrencisinin max yapabilcei say 2 puanı (fen1i fulledi dielim,nasıl olcaksa) 324

e fen 1i fulleyip fen 2 den 25 cekcek bi ea öğrencisi tanımıom ben zaten öle adamın ea da ne işi var o zaman.

dediklerin kısmen dogru ama düş say öğrencileri için gecerli yani say 2 den 280 alan adamın önünde daha cok ea öğrencisi olacagı aşikar ama 330 alan bir say 2 öğrencisinin tutupta benm önümdede say2 puanı hesaplanmıs ea cılar var demesi abes olur

senin dediğin bana mantıklı geldi.tüm ea lar genelde fen yapmıyor. mat mat2 türkçe sosyal den 27şer net yapan bir ea öğrecisi 218 civarında bir puan alıyormuş.

fakat mat1 fen1 sos1 tr1 mat2 fen2 den 27 şer net yapan bir sayısal öğrencisinin ea2 puanı 253 civarı birşey oluyor.bu iş ea cı arkadaşların daha çok işine yarayacak gibi.

TEKRAR UYARI:Yanlış tercih yapmanız halinde ben sorumlu değilim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Ne yazık ki bu yüzden yıldız makine hayallerim suya düştü. 322 yaptım 40 binlerdeyim oysa geçen sene aynı puanla 17 binlerde olacaktım. yaklaşık 25-30 puanlık oynama var herkes sınavdan önce en fazla 10 puanlık oynama olur diyorudu yalan oldu, işin kötüsü bizimkiler hala yıldıza girdiğimi sanıyor döte gelcem a.q.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek

Ortalama 25 puan artış olucak. Puanınız önemli değil önemli olan sıralama.

Arkadaşlar kesinlikle istemediğiniz bölüm ve üniversiteleri tercih listesine yazmayın. Ek yerleştirmelerde şansınızı deneyip daha güzel bir yere gitme şansınız yok değil.

Ayrıca öss daha bitmedi (;

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Önceden puanları geçin,yüzdelikler mühim olan deniliyordu.Artık onun devri de geçti.İşin içine ince hesaplar girdikçe giriyor.Başarı sırasına bakılacak bu sene de.Ancak başarı sırasına bakınca uçuk bir şekilde 30 puan düşük yerle aynı başarı sırasına sahip oluyorsunuz.Kardeşim geçen sene girdi EA-2'den ve 270 aldı Başarı sırası  85 bin oldu.Bu sene 301 puan aldı 84 bin.Özellikle bu sene ea-2de puanı hesaplanan aday sayısı çok arttı.Geçen sneye göre 3 kat arttı bu sayı.Bu mantıkla yüzdeliklerin üçte birnie düşmesi beklenir.Ancak bu kadar fark olunca yüzdelikler yerine başarı sıralarına bakmayı gerektirdi sistem.Geçen sene 156bin kişi içinden 85bininci olan kardeşim,bu sene 437bin kişi içinden 84bininci oldu.Başarı sırası benzer olsa da elbette başarı aynı şey değildir.
    Benim tahminime göre başarı sırası 20-30bin dolaylarında olanlar başarı sırasından 5bin altındaki lisans proramlarından tercih yapmaya başlasınlar.80-100bin dolayında olanlar da başarı sıralarının 15bin altından itibaren tercih yapmaya başlasınlar.alt sınır da kerndi başarı sıraları olursa yeterlidir diye düşünüyorum.EA-2 ve SAY-2 ortak alanlarından tercih yapacaklar daha da dikkatli olmalı özellikle 300 puan civarı alanlar.Tahminlerim bu yöndedir.Henüz uzman değiliz,ama hesaplama yöntemlerini bildiğim kadarıyla bu şekilde sağlıklı tercih yapılabileceğini düşünüyorum.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 3644 Toplam Mesaj: 27