ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih Süresi Uzatıldı
-
sa müdirler çok sinirliyim söve söwe bi hal oldum ünal yarımağan denen şeye..
ösym.gov.tr deki 1. açıklamayı veriyorum kırmızı renkli yere dikkat.

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ
BASIN DUYURUSU
(07.10.2008)
2008-ÖSYS EK YERLEŞTİRME
2008-2009 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2008-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.
Adaylar “2008-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu 8-13 Ekim 2008 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile satış noktalarından 3,00 YTL karşılığında satın alabilecekler ve 8 Ekim 2008 tarihinden itibaren ÖSYM’nin internet sitesinde de görebileceklerdir. Adaylar kılavuz ücreti ile tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 YTL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır. ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarının adresleri gazete ilanında ve ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacaktır.
Tercih işlemi Başvuru Merkezi aracılığıyla veya kişisel olarak internet üzerinden 8-13 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacak ve bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.
2008-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2008-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretimin Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:
a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirme de kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecektir.
b) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo-3B’deki önlisans programlarını yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecektir. Tablo-3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.
2008-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2008-ÖSYS ek yerleştirmeye başvuracaklardır. Bu adaylar Tablo-3A’dan kendi alanları ile ilgili programları tercih edebilirler. Tablo-3A, Tablo-3B , Tablo-4 ve ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Genel lise mezunları ek yerleştirme için Tablo-3A’da yer alan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir.2008 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2008-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.
Ek yerleştirme işlemleri, 2008-ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Prof. Dr. A. Ünal YARIMAĞAN
ÖSYM Başkanı
buda bu günkü açıklaması sürenin 1 gün uzatıldığı yazıyor..!
BASIN DUYURUSU
13 Ekim 2008
2008 ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih İşlemlerinin süresi 14 Ekim 2008 Salı günü saat
17.00’a kadar uzatılmıştır. İşlemler Salı günü saat 17.00’da kesin olarak sona erecektir.
Kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIK
arkadaşlar benim derdim şu.farzedelim ben x bölümününü tecih ettim ve 10 kontenjan açığı var ben 10. sıradan girmeye hak kazanıyorum bu gün saat 17:00 itibariyle.adamlar tercih süresini 24 saat uzattılar puanı benden yüksek olan bi adam geldi benim tercih ettiğim yeri yazdı.E ne oldu ben 11. sıraya düştüm açıkta kaldım.Nolcak şimdi ben bunlara söwim mi döwim mi ne yapim.şu an itibariyle yerleşip yerleşemediğim belli değil ama ya bu dediğim olay başıma gelirse.ösym ye mail attım yarında arıyacağım.Hukuki yönden birşeyler yapma şansım var mı? yorumlarınızı bekliyorum.bu sadece beni değil bir çok kişiyi etkileyen bir durum.neden uzattıklarının sebebinide yazmamışlar kesin bi bakanın milletvekilinin yakını tercih yapmamıştır o saate kadar o yüzden uzatılmıştır bu sinirde aklıma başka birşey gelmiyor..
-
yeğeni tercihleri kaçırmışdır...
-
altta yazan sebeplerdenmi hukuksal bişiler arıyosun?hakim bey benden puanı yüksek ama yinde omu girdi diyeceksin?bilader senin ne kadar hakkın varsa onlarında o kadar hakkı var.tamam insan sinirlenir ama sonuçta hakkını yiyen yok senin..
-
nezaman açıklanıyodu bu meretin sonuçları
-
eğer anlattıkları gibi bir durum varsa adamların keyfi muamelesine dayanır. ki bu da bize haksızlıktır. zaten ek yerleştirmelerden yerleşen öğrenciler derslerin başını kaçırıyor, üstüne bi de iki kat çalışmak zorunda kalıyorlar kalmamak için sınıfta. geciktirmenin hiç bir anlamı yok. kayıtlar bittikten 1 ay sonra bu kadar geç yapılan ek yerleştirmeye de ayrıca kaymak istiyorum pardon :/ hem niye diğer konudan devam etmedin nitrou dai 3-4 tane ek yerleştirme konusu oldu
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
eğer anlattıkları gibi bir durum varsa adamların keyfi muamelesine dayanır. ki bu da bize haksızlıktır. zaten ek yerleştirmelerden yerleşen öğrenciler derslerin başını kaçırıyor, üstüne bi de iki kat çalışmak zorunda kalıyorlar kalmamak için sınıfta. geciktirmenin hiç bir anlamı yok. kayıtlar bittikten 1 ay sonra bu kadar geç yapılan ek yerleştirmeye de ayrıca kaymak istiyorum pardon :/ hem niye diğer konudan devam etmedin nitrou dai 3-4 tane ek yerleştirme konusu oldu
-----------------------------kürdo bu durumun farklı bi olay bi haksızlık var ortada onu belirtmeye çalıştım..
SAyın illuminati kardeşim lütfen bir kere daha oku yazdıklarımı.ben benden yüksek birinin yerleşip benim açıkta kalmam haksızlık demiyorum.adam tercih yapmamış bu zamana kadar ama süre uzadığı için tecih yapacak ben açıkta kalacam mesela..yani hakkı olmayan birşeye hak kazanacak.normalde tercih süresine kadar yapmak gerek.ben yerleşemezsem yasal yollara başvurmayı düşünüyorum öncesinde bir araştırma yapıyorum.sonuçta şöye bir durum olabilir. ben bu gün saat 17 de tercih işlemleri bittiğinde merkezi yerleştirme sonucunda istediğim yeri kazandım varsayıyorum ama ek 24 saat içerisinde puanı yüksek birilerinin gelip benim istediğim bölümü yazmaları benim yerleşemememe sebep olablir.yani bu gün kazandığım hakkı yarın kaybetmiş olurum.
-
Beyler klavuzda en küçük puan belirtilmiş.
Bizim o bölüme girebilmek için en küçük puan ve üstünü mü yapmamız gerekiyor ?
-
tablo 4 yani 4 yıllıklarda öyle
ancak tablo 3 de böyle bir şart aranmıyor..
@yawuz
hiçbir yerde tarih belirtilmemiş ama en geç cuma gününe kadar açıklanacağını tahmin ediyorum.çünkü pazartesi günü kayıtlar başlıyor
-
hay anasını awradını .......... ulan zaten kaç zamandır ewde oturuorum bi yere gidelim die uğraşıorum adam dahada uzatıo böle işmi olur zaten dersleri 1 ay kaçırmışız gitsek ilk günden it gibi çalışacaz böle sistemede böle kurumada böle başkanada içimden hangi küfürler geçio bi bilseler .... :@
-
BiLseydim UzatıLdığını Ösym Bürosundaki Kıza Tekme Tokat DaLmaz Mıydım :|
-
IroN-EaGLe bunu yazdı:
-----------------------------
BiLseydim UzatıLdığını Ösym Bürosundaki Kıza Tekme Tokat DaLmaz Mıydım :|
-----------------------------dalar mıydın?