Otomatik Kumandalama
-
ya su turde tek start butonuyla motoru calıstırcan durdurcan mesela trafık ısıkları yapcan felan zaman rolelı felan bole varmı kaynak olmaybılırde elıne egcerse dıye dedım kardes sagolasın genede
-
trafik ışığını yapabilirsin 555 entegresi ile çok basit bir devresi var.
-
Hocam zaten hiçkimse sana direk devreyi vermez. O verdiğim linkte çalışma mantıklarını anlarsan kendin rahatlıkla kimseye ihtiyac duymadan yaparsın..
-
kontrolkalemi.com sitesinde döküman vs herşeyi bulabilirsin. plc dersinden o siteye bakarak öğrendim ve geçmiştim.
otomatik kumanda mantığını kavramak zordur. öğrenincede oturur.
-
bu otomatik kumandalama otomasyon veya endüstriyel elektronik bölümlerinde var mı veya hangisinde var ?
-
eet aslında cok basıtte ıste temel devrelerden yola cıkarak dusuncende genede ne kadar cok pratık yapar yada gorursen daha ıyı ve erken oturur..
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
bu otomatik kumandalama otomasyon veya endüstriyel elektronik bölümlerinde var mı veya hangisinde var ?
-----------------------------En ağırlıklı şekilde bildiğim kadarıyla şuan Lisede eski adıyla Otomatik Kumanda yeni adıyla Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı otomasyon sistemleri dalı adı altında ve Mekatronikte ağırlıklı şekilde Elektronik, Temel Elektrik, Dijital Elektronik, PLC , Motor Sürücüsü ve Robotik Dersleri ve Mikroişlemci, hidrolik, pnömatik dersleri görülüyor.
End. Elektronikte falan ağırlıklı gösteriliyor mu bilmiyorum
-
ama zevklı konu farklı devreler dusunup kontaktorlerle motoru calıstırıp durdurmak felan hos seyler ama basıt bırazda genede cok ıyı kavramak ıstıyorum bu konuyu