Otomatik Vites Ve 30 Bine Kadar Araç Hakkında.
-
1.4 dizel alacağıma
1.2 benzin alayım ?
daha iyimidir günde 30 km yol gidicem aslına bakarsanız otomatik almasam da olur gibi sanki.
-
ZF - DSG şanzıman olan araç alma.
-
DSG şanzıman (Volkswagen) kullandığı otomatik vites türü iyidir. Çünkü saniyenin 0.8'inde vites değiştirir. Anlaman imkansızdır. Fakat DSG çok sık arıza çıkaran bir vites türüdür uyarmadı deme. Manuel arabalar az yakar evet doğrudur fakat şöföründe etkisi var bunda. Vites değiştirme, debrijayjı düzgün kullanma vs bunlar hep arabanın yakıtına etki yapıyor.
Ek olarak benzinli rampada bayılır, dizel babalar gibi çıkar. Tabi düz yolda benzinli motor, dizelin eline verir orası ayrı konu.
-
konunun tamamını okumadım ama şunu özellikle belirteyim yönlendirmeli şanzuman bi otomatik vites alırsa manual kadar yakar cunku normalde manual şanzuman vardır sadece senin yerine sistem mekanik olarak vites değiştirir. Ne alacaksan al ama kesinlikle tam otomatik şanzumana sahip bir araç al. Honda Jazz CVT tam otomatik şanzumana örnektir ve kral otomobildir. Ben senin yerşne olsam Jazz alırdım...
-
İleri teknolojiyi kullanan araçlar - Mercedes BMW Audi V.s gibi firmaların yapmış oldukları şanzımanlar ( dizel araçlar için ) konusuyorum sorunsuza yakın olabilmektedir. Gün geçtikçe sürekli yenilik katıyorlar.
Veya diğer firmalar gibi Fason - Şanzıman firmasına ürettirip araca takıyorlar ki ileriki zamanlarda detaylı testlerden geçmediği için sıkıntı çıkarıyor.. şanzımanların en büyük sıkıntısı motorun ürettiği torku karşılayamaması ve bu sebepten dolayı arıza vermesidir. Tork konvektörü , ince balatalar , dişli grubu - basınç valfleri v.s üretimi pahalı olduğu ve malzemelerin dış ülkeden ( avrupa ) dan geldiğini varsayarsak 2010 model bir dizel focus un şuan şanzımanı 8000 ile 9000 TL arasında değişmektedir.
Revizyon işlemi ise 4000 TL civarında olmaktadır.
Dizel araçlarda orta segmentten uzak dur. ya hep ya hiç.
onun yerine benzili araçların otomatik viteslerini tercih et.
İlla otomatik diyorsan Benzinli Bir araca bak ve motor 1.6 100 HP olsun..
bu senin ihtiyacını karsılar. LPG taktırırsan ortalama 2.20 2.40 kurus yakıt harcaması olur.
-
THT2005 bunu yazdı
İleri teknolojiyi kullanan araçlar - Mercedes BMW Audi V.s gibi firmaların yapmış oldukları şanzımanlar ( dizel araçlar için ) konusuyorum sorunsuza yakın olabilmektedir. Gün geçtikçe sürekli yenilik katıyorlar.
Veya diğer firmalar gibi Fason - Şanzıman firmasına ürettirip araca takıyorlar ki ileriki zamanlarda detaylı testlerden geçmediği için sıkıntı çıkarıyor.. şanzımanların en büyük sıkıntısı motorun ürettiği torku karşılayamaması ve bu sebepten dolayı arıza vermesidir. Tork konvektörü , ince balatalar , dişli grubu - basınç valfleri v.s üretimi pahalı olduğu ve malzemelerin dış ülkeden ( avrupa ) dan geldiğini varsayarsak 2010 model bir dizel focus un şuan şanzımanı 8000 ile 9000 TL arasında değişmektedir.
Revizyon işlemi ise 4000 TL civarında olmaktadır.
Dizel araçlarda orta segmentten uzak dur. ya hep ya hiç.
onun yerine benzili araçların otomatik viteslerini tercih et.
İlla otomatik diyorsan Benzinli Bir araca bak ve motor 1.6 100 HP olsun..
bu senin ihtiyacını karsılar. LPG taktırırsan ortalama 2.20 2.40 kurus yakıt harcaması olur.
Aynen tam otomatik 1.6 Honda Jazz her türlü akar şiddetle tavsiyedir. Vites geçişleri v.b. anlayamazsın. DSG olayı ise VW için tam bir fiyasko DSG olupta şanzuman yaptırmayan 3 yaş ve üzeri araç neredeyse yok. 2 yıldan sonra garanti işlemleride sıkıntı oluyor bazen müşteri sadakati varsa malzemeyi karşılıyor işçilik alıyor. Ama servis bakımlı değil sadakat yoksa onu bile karşılamıyor...
-
hocalar buna ne diyosunuz
motor lpg ye uyumluymuş otomatik oldugu için biraz daha yakacak ama BRC ile taş gibi olur diyorlar performans düşüşü yokmuş.
bide manuel var
http://www.sahibinden.com/audi-a3?sorting=a5_desc&address_country=1&price_max=31000
bide şöyle bakın bakalım.
bide 2006 FSI yerine 2005 TDI alsam ne fark eder ?
PanxeR tarafından 18/Ara/14 00:38 tarihinde düzenlenmiştir -
bugüne kadar hep lpg li araca bindim ama artık yeter canımdan bezdirdi bu lpg nin sorunları beni.
küçük motor bir benzinli ya da 1.5 veya 1.6 dizel motor manuel bir araç bir sonraki aracım olacak inşallah. sana da tavsiye ederim hocam
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil-ilgi-odagi-olacaksiniz-fluence-z.e-elektrikli-full-191752436/detay
-
trooper bunu yazdı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil-ilgi-odagi-olacaksiniz-fluence-z.e-elektrikli-full-191752436/detay
hocam niye tutmuyor onlar yazayım :D
- Aracımızda motor olmadığından Taşıt vergisi olan Bandrol'den muaftır.- Araç 6 saat'lik şarj ile minimum 130 km maksimum 165 km yol gitmektedir.
- Aracın aküsü kiralıktır. Yıllık 15.000 km de Aylık 250,00 TL Kira bedeli vardır.