Ottomapper - Eksik Soyluları Arıyorum
-
Beyler 3 senelik bir çalışma sonucunda Türkiye, Osmanlı, Anadolu Selçuklu, Bizans, Trabzon Imparatorluğu ve çevresindeki ülkelerin bütün soylularının soyağacını yaptım. Türkiyedeki en iyi ve en güvenilir kaynak.
Bahsettiğim ağaç şu adreste
https://ottomapper.aytekustundag.com/
Artık eksik ve ekleyebileceğim kimseyi bulamıyorum.
Ağaç linear olmadığı için eksik bilgi olan bir dalı bulmak son derece zor. Bireysel olarak bukadar yapabildim.
Ağaçtan (Türk, osmanlı,selçuklu dışına çıkmadan) rastgele birini bulup, google / wikipediadan aratıp bunlarda olmayan herhangi birini bana yazarsanız bunları ekleyeyim.
Burayı da biryere kadar gelip devamını bulamadığım konuları unutmamak için issue tracker gibi kullanıyorum
https://forum.aytekustundag.com/index.php?forums/soyagaclari.2/
Burada olmayan bir soylu bulursanız istediğiniz foruma yazın ben araştırıp doğrulayıp ekliycem. Bu araştırmanın sonudna soylu ve soysuzlar belli olacak.
HolyOne tarafından 18/Ağu/24 10:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Sagina soluna bi tbt coin ekle gozuksun bari
Birkac dilde yapsan siteyi?
-
Hocam eline sağlık, UI/UX açısından şunu diyebilirim, yatay değil dikey gitse tree? Bir noktadan sonra takip etmek cidden zor olmuş görüntüyü iç içe geçmiş falan. Eldeki data ile zor olduğunu biliyorum ama iyileştirilmesi gerekir şahsımca.
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Sagina soluna bi tbt coin ekle gozuksun bari
Birkac dilde yapsan siteyi?
royalmapper.com multilanguage fakat o webscrapping ile farklı kaynaklardan yazılım ile topladığım birşey.
ottomapper ise hayatlarını okuyarak elle manuel giriyorum. 3 senedir girdiğim contenti multilanguage yapmam malesef imaknsız. onun için türkçe / ingilizce / orjinal dili olarak ekliyorum.
-
antichrist bunu yazdı
Hocam eline sağlık, UI/UX açısından şunu diyebilirim, yatay değil dikey gitse tree? Bir noktadan sonra takip etmek cidden zor olmuş görüntüyü iç içe geçmiş falan. Eldeki data ile zor olduğunu biliyorum ama iyileştirilmesi gerekir şahsımca.
Normal bir aile girsem soyağacı çok güzel gözüküyor. Fakat bu normal bir aile değil, soylu bir aile, hepsinin 10 karısı var hepsi kuzenleri ile evlenmiş onun için grafik karışık görünüyor çünkü karışık.
Evlilik oklarında belki biraz margin ekleyebilirim onlar karışıyor biraz.
Vertical yapsam çok daha kötü oluyor.
-
Tasarımı boşverin. O sadece benim yaptığım bir web viewer. Asıl önem verdiğim altındaki data
osmanlıda eksik kalan soylu varmı siz ona bakınn
-
konu dışı bir mevzu daha :
index.php ile aytek üstündağ ismini yan yana görmek üzdü. Yaşlanıyorsun abi demek :D benim tanıdığım aytek abi oturur kendi forumunu yazardı ahhh ahhh
-
FCN bunu yazdı
konu dışı bir mevzu daha :
index.php ile aytek üstündağ ismini yan yana görmek üzdü. Yaşlanıyorsun abi demek :D benim tanıdığım aytek abi oturur kendi forumunu yazardı ahhh ahhh
Hocam focusumu kaybetmemek için mevcut bir foruma yama yaptım, genç olsam custom birşey yazardım haklısın. Fakat hızlı pratik bişey koymam gerekiyordu çünkü çok fazla eklenecek soylu var.
-
ben kendi ailemi bulamadım :S 500 yıllık istanbulluyuz amk
-
HolyOne bunu yazdı
Tasarımı boşverin. O sadece benim yaptığım bir web viewer. Asıl önem verdiğim altındaki data
osmanlıda eksik kalan soylu varmı siz ona bakınn
Tasarim iyi abi herifler cok üremis , verimli bir sunum zor
Gayet iyi tasarim hatta
Age of empires 2 the conquerors tutorial , campaign kisimlari gibi donemi veya tarih araliklarini tam yansıtan A kalite tasarim beklenmemeli lol
LaNCeLoT tarafından 18/Ağu/24 19:20 tarihinde düzenlenmiştir -
4. Murad da sadece osmanli padisahi yaziyor, sanirim 17. padisah
Ayrica padisahlarin altinda kendinden onceki ya da kendinden sonraki padisaha baglanti olsa guzel olabilir.
mehmed vahideddin e baktim onda da 36. Padisah ya da son padisah yazmiyor. Aradaki digerlerine bakmadim.