folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Outlook Mail Grubu Kişi Sıralaması

Outlook Mail Grubu Kişi Sıralaması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

outlook u exchange uzerinden kullaniyorsan ve panelin yoneticisi isen mail gurubu olustur

raporlar grubu

yoneticiler grubu gibi

daha sonra mailleri bu gruplara gonderirsin adamlarin mail adresleri gorunmez goruntulemek icin girdigi zaman isim sirasina gore cikar o zamanda dersin bu siralamayi ben degil outlook un kendisi yapiyor diye

-

yonetici veya exchange degil ise

yine kendi adres defterinden grup olustur, soyle ki;

outlook uzerinde adres defterine gel, ustte yeni den distribution list (dagitim listesi) sec

acilan pencerede select member (üyeleri sec) e tikla

ve uyeleri ekle

eger eklemek istediklerin orada yok ise add new (yeni ekle) diyerek kisileri olusturarak ekleyebilirsin

-

dedigim gibi bu listeyi olusturdugunda tek bir isim gorunur "yoneticiler" "raporlar" gibi girdiklerinde harf sirasina gore cikar degistirilmesi mumkun degildir dersin

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuRaT55
    MuRaT55's avatar
    Erkek
    dreamth bunu yazdı

Selam müridler, 

Çalıştığım şirkette her gün minimum 10' a yakın e-posta gönderiyorum. Genel itibarı ile günlük rapor, haftalık rapor, aylık rapor, toplantı gündemi, toplantı tutanağı, resmi yazışmalar vs. Bu bahsettiğim e-postaların her birinin en düşük 10 kişilik alıcı grubu var. Bazen birini atlıyorum problem çıkıyor. Ben de bu yüzden outlookda mail grubu oluşturdum. İsimlerini de bahsettiğim gibi günlük rapor, haftalık rapor vs. koydum. Çok pratik ve kişi unutma riski yok. Fakat şimdi sıkı durun. Ben mail grubu oluşturunca doğal olarak outlook bunu harf sırasına göre sıralıyor. Burda da şöyle bir tepki alıyoruz; "Ben o adamdan daha üst düzeyim listede o neden benim üstümde?" gibi. Şaka değil gerçek, kafayı taktıkları şey bu. Orda senin ne işin var ki diye sorasım geliyor da neyse? Bu  bahsettiğim problemi çözmenin bir yöntemi yok mudur? Ya da yeni önerilerinize de açığım.

Teşekkür ettim şimdiden.

gönderdigin görünen adres senin adresin olsun, bcc ye gruplari koysan olmazmi?

kime neyi gönderdigini bilmelerine gerek yoksa öyle yap.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

Ben olsam kahkayı basardım. Sonrada pardon şaka yaptınız sandım derdim. Sonra araştırıcam derdim. Sonrada bunun çözümü yokmuş microsoft destek öle diyor derdim :D

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreamth
    dreamth's avatar
    Erkek

Muhtemelen kimse böyle yöneticilerle karşılaşmaz ama ola ki karşılaşırsanız diye yazıyorum. Outlook hızlı adımlar sekmesi altında ekip e-postası diye bir buton var. Oradan yapabiliyormuşuz. Karıştırıtsanız anlarsınız çok detaylı anlatmanın lüzümu yok. Ama pratik bir uygulama, ego tatmin eden yöneticileriniz olmasa bile kullanılabilir.

Yardımcı olmaya çalışan tüm müridlere selam olsun.

Toplam Hit: 3215 Toplam Mesaj: 15