Outlook'tan Mesajlarıma Ulaşmak
-
vestelde çalışıyorken denk gelmişti.
millet internet üzerinden maillerine ulaşabiliyorken, ben ulaşamıyordum. sebebini sorduğumda yetki mevzuu dediler.
yani internet üzerinden maile ulaşma yetkiside olmayabilir ablanın.
şirket içi networkten sadece ulaşabiliyordur. o zaman yapacak birşeyin yok.
2nci şık, genelde şirketten ayrılan personelin mail hesabı aynı gün kapatılır.
ayrıca: kanun gereği sigorta yaptırmadan 2 ay çalıştırılabiliyoruz biliyorsun değilmi. sigorta yapcam demiş ama bu 2 aylık süre sonunda yapacak belki. daha 1 ay olunca sen sigorta yapmadın demek neyin celali?
belki çalışan o 2 ay dolmadan (deneme süresi diyoruz buna.) kendisi ayrılacak. yada işveren elemanın çalılmasını v.s. beğenmeyecek. sadece sigorta girdisi çıktısı olsun diye laf olsun diye işe girip çıkanlar var. adamın 2 ay sigorta yapmamak resmen hakkı.
-
Amlam mühendis olarak girdi oraya.Patron sahaya çıkıp ürün tanıtımı yapıcaksın,doktaorlarla konuşp ürün satıcaksın demiş.
Ablamda daha sigortam yok,yolsa başıma birşey gelirse kim karşılıycak diyince kavga çıkmış
olaydan 3-4 gün sorna adam yine sahaya çıkıp ürün satıcaksın demiş.Sigortam yok cevabını alınca ya ürün satarsın yada istifanı ver demiş.
Ablamda istifa etti işte.
Şimdi orda bir tek sigortasız ablam değildi onunla birlikde 6-7 kişi daha çalışıyordu.onlardan sadece 1 tanesi sigortalı.Oda oranın temizlik görevlisiymiş :D
Bunları şikayet için maillerine ulaşması lazım :)
-
mailin isim@firmaadi.com.tr olduguna emin misiniz hocam bazı firmalar isim.soyisim@firmaadi.com yada isim.soyisim@firmaadi.com.tr yada direk isim-şifre şeklinde girip böyle farklı kombinasyonlar denediniz mi hocam?
-
Şimdi tam olarak bilgileri bilmediğim için varsayımsal olarak yazıyorum.
Şirket ismi Granit Center. Çalışanların mail adresleri ise xxxx@granitcenter.com şeklindedir.
Outlook kurulu olmadığı zaman da arama motoruna şu şekilde yazıp girilebilir;
mail.granitcenter.com
Bu şekilde de sana güvenlik sorusu şeklinde gelen ekrandan sonra asıl panele gelerek mevcut kullanıcı adın ve şifren ile giriş yapabilirsin. -
crimeangel bunu yazdı
vestelde çalışıyorken denk gelmişti.
millet internet üzerinden maillerine ulaşabiliyorken, ben ulaşamıyordum. sebebini sorduğumda yetki mevzuu dediler.
yani internet üzerinden maile ulaşma yetkiside olmayabilir ablanın.
şirket içi networkten sadece ulaşabiliyordur. o zaman yapacak birşeyin yok.
2nci şık, genelde şirketten ayrılan personelin mail hesabı aynı gün kapatılır.
ayrıca: kanun gereği sigorta yaptırmadan 2 ay çalıştırılabiliyoruz biliyorsun değilmi. sigorta yapcam demiş ama bu 2 aylık süre sonunda yapacak belki. daha 1 ay olunca sen sigorta yapmadın demek neyin celali?
belki çalışan o 2 ay dolmadan (deneme süresi diyoruz buna.) kendisi ayrılacak. yada işveren elemanın çalılmasını v.s. beğenmeyecek. sadece sigorta girdisi çıktısı olsun diye laf olsun diye işe girip çıkanlar var. adamın 2 ay sigorta yapmamak resmen hakkı.
Ne diyosun sen hocam yav? Deneme süresinde bile sigorta yapılıırrr. Salak salak bilmeden konuşmayın. İş yerinde olası bir kaza durumunda ne olacak peki bunu açıkla? Deneme süresi tazminatsız ve sebepsiz işten çıkartmak için bir bahanedir. Sigortasız işçi çalıştıranın götünden kan alıyorlar. Bırak 1 ayı 1 gün sigortasız çalıştırıldı diye anası zkilen firmalar tanıyorum. Mevzuatı bi oku sonra konuş.
Bilmedikleri konularda kesin biliyormuş gibi konuşanlara kıl oluyorum ya.
http://www.samanyoluhaber.com/yazar/osman-ozbolat/Kayitdisi-calistirmanin-cezasi-nedir/1041661
-
oraya mail adresini degil de sadece kullanici ismini yazsin
orn:
isim@sirket.com.tr degil de
isim yazarak dene ama buyuk ihtimalle kapatmislardir personel ayrildiginda yapilan ilk islemler sifrelerin degistirilmesidir.
-
Exchange server kuruluysa owa ekranından ulaşırsın
webmail.xxx.com gibi yada ne belieledilerse
tabi sistem yöneticisi senin girişini engellemediyse oraya
birde işten çıkan elemanın hesabı ölür hocalar kapatırlar kapatmış olabilirler
-
crimeangel bunu yazdı
muhahaha sandalyeden düştüm hangi kanun gereği hoca? bana gösterirmisin
-
ExcaliburTBT bunu yazdıcrimeangel bunu yazdı
muhahaha sandalyeden düştüm hangi kanun gereği hoca? bana gösterirmisin
Shopping tvlerde vır vır konuşan elemanlar bile o dandik ürünlere 30 gün deneme süresi veriyor. 2 ay deneme süresi olmaz..
-
Deneme süreli iş sözleşmesi
Madde 15 - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.
Ve deneme süresince sigortası yapılmalı.